החשובים והמשמעותיים ביותר בעולם אינם שונים. גם השנה מציג ארגון ה-Euro NCAP את המכוניות הבטוחות ביותר לשנה הזו, אולם בגלל דלילות מסוימת של מבחנים שנערכו השנה אנחנו מקבלים רק שלוש מכוניות.
ארגון IIHS האמריקאי היה השנה הרבה יותר מקיף, וערך עשרות רבות של מבחנים. בניגוד לארגון האירופאי, ה-IIHS אינו מעניק ציונים במספרים וגם אינו נותן ציון משוקלל סופי, אלא נותן ציון מתוך 5 בשבעה מבחנים, וציון נפרד למערכות הבטיחות האקטיבית. יש לציין גם שהמבחנים של ה-IIHS מקיפים הרבה יותר משל עמיתיהם האירופאיים, ובוחנים גם דברים כגון ריסוק קדמי בחפיפה קטנה (25% משטח המכונית), חוזק הגג ואפילו עוצמת הפנסים.
ונעבור לזוכות:
ברשימת הזוכות של Euro NCAP יש רק שלוש.
בקטגוריית משפחתיות קטנות נמצאת
יונדאי איוניק שקיבלה 91% בהגנה על מבוגרים, 80% בהגנה על ילדים, 70% בהגנה על הולכי רגל ו-82% בסעיף הבטיחות האקטיבית.
בקטגוריית המשפחתיות הגדולות נמצאת
טויוטה פריוס. עכשיו בואו נעצור לשניה. המידות של הפריוס ושל האיוניק, הן דומות - שלא לומר כמעט זהות. עם הפרשים של סנטימטרים בודדים לכאן או לכאן לטובת האחת או האחרת. כך למשל הפריוס ארוכה מהאיוניק ב-7 ס"מ, אך היא צרה ממנה ב-6. בקיצור, לא כל כך ברור לנו איך זו התברגה לקטגוריה אחת והשניה לקטגוריה אחרת, אבל אלא התוצאות, אז זה מה שאנחנו מביאים לכם.
טויוטה פריוס מקבלת את התואר בזכות ציונים של 92% בהגנה על מבוגרים, 82% בהגנה על ילדים, ו-77% בהגנה על הולכי רגל. בסעיף הבטיחות האקטיבית קיבלה הפריוס 85%, אולם היא נבחנה עם מערכות שעדיין לא שווקו בישראל - ויחלו להימכר כאן בינואר הקרוב.

אם נחליט להתעלם מהקביעה של ה-Euro NCAP שטויוטה פריוס היא משפחתית גדולה, יעבור התואר למכונית השניה - והיחידה מלבד הפריוס - שנבחנה השנה תחת הקטגוריה -
אלפא רומיאו ג'וליה. הג'וליה קיבלה ציונים של 98% בהגנה על מבוגרים, 81% בהגנה על ילדים, 77% בהגנה על הולכי רגל ו-60% בסעיף הבטיחות האקטיבית.
אחרון חביב הוא
פולקסווגן טיגואן, שזוכה בתואר "
הג'יפון הקטן (גם פה המינוח גמיש למדי) הבטיחותי ביותר" בזכות 96% בהגנה על מבוגרים, 84% בהגנה על ילדים, 72% בהגנה על הולכי רגל ו-68% בסעיף הבטיחות האקטיבית.
ברשימת הזוכות של ה-IIHS העניין מעט מורכב יותר. כמו שאמרנו, הארגון האמריקאי אינו מעניק ציונים מספריים, כך שקורה מצב בו למספר דגמים יש את אותם הציונים. לכן הציג הארגון שני תארים - Top Safety Pick המכובד ו-Top Safety Pick+ המכובד עוד יותר.
על מנת לקבל את התואר Top Safety Pick+ על מכונית לקבל ציון "טוב" הגבוה ביותר מתוך ארבעה בחמשת מבחני הריסוק הסטנדרטיים, ציון "מתקדם" הטוב משלושה בסעיף הבטיחות האקטיבית וציון "טוב" או "עובר" במבחן הפנסים.
היות ומחוץ לישראל עדיין נהוגה שיטת ה"שנת מודל", מתייחס בסוף השנה ה-IIHS את כל המכוניות מ"מודל 2017" שזכו בשני התארים הללו. כדי לחסוך לכם זמן אנחנו נתייחס רק למכוניות שקיבלו גם את ה-+, ורק לאלה מתוכן שנמכרות בישראל.
גם כאן אנחנו חייבים להגיד שלא ירדנו לסוף דעתם של האחראים על החלוקה לקטגוריות. כך למשל פולקסווגן ג'טה ויונדאי אלנטרה אינן חולקות קטגוריה. האחת במכוניות קטנות והשניה בבינוניות, לקסוס RC (קופה המבוססת על ה-IS) נמצאת באותה קטגוריה עם וולוו S90 ועוד אי אילו החלטות מוזרות שנצטרך פשוט לקבל.

ארגון ה-IIHS הרחיק והוסיף הערות לכל אחד מהדגמים, שאומרות תחת אילו קריטריונים המכונית קיבלה את הציון הנכסף.
מכוניות משפחתיות: יונדאי אלנטרה (עם בלימה אוטונומית, פנסים ספציפיים - כלומר התוצאה תקפה רק לסוג פנסים אחד, ורק רכבים שיוצרו אחרי מרץ 2016), מאזדה 3 (בלימה, פנסים), טויוטה קורולה, וטויוטה פריוס (אחרי אוגוסט).
מכוניות מנהלים: מאזדה 6, ניסאן אלטימה, ניסאן מקסימה, סובארו לגאסי B4, סובארו אאוטבק, טויוטה קאמרי, טויוטה פריוסV (פריוס+), פולקסווגן ג'טה (כולן עם בלימה אוטונומית ופנסים ספציפיים).
מכוניות מנהלים יוקרתיות: אודי A4, מרצדס C קלאס, וולוו S60 ו-V60 (כולן עם פנסים ספציפיים).
מכוניות יוקרה גדולות: לקסוס RC (עם בלימת חירום אוטונומית ופנסים ספציפיים).
ג'יפונים קטנים: מיצובישי אאוטלנדר, ניסאן רוג (אקסטרייל) - שתיהן עם בלימת חירום ופנסים ספציפיים), סובארו פורסטר (בלימה, פנסים, אחרי אוקטובר), וטיוטה ראב 4 (פנסים).
גיפונים גדולים: יונדאי סנטה פה (בלימה, פנסים, אחרי מרץ).
ג'יפוני יוקרה: אודי Q5, לקסוס NX (שתיהן עם פנסים ובלימה), לקסוס RX (פנסים), מרצדס GLE (פנסים), וולוו XC60 (פנסים).
פורסם לראשונה ב- 18.12.16
למאמר זה התפרסמו 2 תגובות