מדי שנה מתבצעות בישראל כ-800,000 עסקאות מכירה וקניה של רכב משומש, אך משרד התחבורה לא מדווח כמה מחירים דווחו לטובת יצירת מאגר המידע ומה מספר הדיווחים המינימלי שנדרש לשם הצגת המחיר. בנוסף, המחירים מבוססים על דיווחים של מחירי סגירה – אך מטבע הדברים מחירי הסגירה מבוססים על מצב הרכב בהתחשב במספר הקילומטרים שעבר, תאונות והיבטים נוספים, אך לא ברור אם אלו שוקללו לצורך יצירת המחירון. בשלב זה גם חברות הביטוח עדיין מתבססות על מחירון לוי יצחק – כך שהאחיזה שלו בשוק צפויה להמשיך להיות משמעותית.
מבדיקה שערכנו, עולה כי מנגנון החיפוש של המחירון מבוסס על רישומי הדגמים במשרד התחבורה, ובהתאם שמות הדגמים ורמות הגימור לא פשוטים להבנה לעומת שמותיהם בפועל. כך, למשל, מופיעים במחירון לא פחות מ-15 דגמי טויוטה קורולה בניסוחים שונים, עוד לפני שלב בחירת רמת הגימור, ואילו סיאט איביזה מופיעה ב-8 שמות שונים.
עבור דגמים רבים לא נמצא מחיר כלל בשנתונים מסוימים, ולא מדובר רק בדגמים נדירים יחסית כמו פיאט 500L או רנו לאטיטיוד, אלא גם בדגמים פופולריים יותר כמו פיג'ו 2008, ניסאן ג'וק או פולקסווגן טיגואן.

בחלק מהמקרים התמחור משונה למדי: למשל, ביונדאי איוניק 2017 ישנו פער של 1,000 שקלים בין שתי רמות הגימור, אך בשנת 2018 ישנו פער של 27,000 שקלים בין אותן רמות הגימור. בנוסף, האיוניק בגרסת הפרימיום זולה יותר ב-2018 לעומת אותה הגרסה ב-2017.
ישנו גם חוסר אחידות בגרסאות המוצגות: למשל, בקיה פיקנטו 2020 מוצגות גרסאות LX ו-GT ליין, בעוד אותו דגם משנת 2019 מוצג בגרסאות EX ו-GT ליין – כאשר למעשה בשני השנתונים שווקו גם גרסאות ה-LX וגם ה-EX.
התוצאות גם אינן מופיעות עם פירוט סוג המנוע, כך שהגולש צריך לנסות ולהבדיל בין דגמים זהים עם מנועים שונים על-בסיס נתון נפח המנוע בסמ"ק. למשל, פיג'ו 3008 שווק בחלק מהשנים עם מנועי בנזין ודיזל בנפח 1.6 ליטרים, כאשר ההבדל היחיד ביניהם במחירון הוא בנפח עצמו - 1,598 סמ"ק או 1,560 סמ"ק.
מחירים לדוגמה

פורסם לראשונה ב- 23.05.21
למאמר זה התפרסמו 0 תגובות