דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים בקריסה: 24 אלף בקשות, 2 עובדים

Getting your Trinity Audio player ready...

*ועדת העבודה והרווחה בראשות ח"כ ישראל אייכלר, קיימה דיון בנושא היערכות המרב"ד (המכון הרפואי לבטיחות בדרכים) לטיפול בפניות של נפגעי המלחמה. שכן מהנתונים שהובאו לוועדה עולה כי מול הצפה חסרת תקדים של פינות מציע המכון כוח אדם זעום, שלא לומר אבסורדי.

כיסא כסא גלגלים נכה סיעודי אילוס אילוסטרציה

לדברי ד"ר יובל דאדון, המנהל הרפואי במרב"ד, כיום נמצאות בהמתנה לטיפול כ-24 אלף בקשות, ומולן שני עובדים במשרה מלאה ועוד אחד בחצי משרה. "אנחנו עושים מאמצים גדולים לגייס רופאים נוספים, אך לצערי אלה לא מגיעים. אנחנו מנסים לאשר שישה רופאים ממחלקות אחרות לסיוע. מעבר לכך  אנחנו פועלים לצמצום כמות ההפניות למרב"ד, באופן שימנע קבלת דיווחים מיותרים. למרב"ד אמורים לפנות רק מקרים שבהם עולה שאלה לגבי כשירות נהיגה. לפי הבדיקות שלנו זה אמור להפחית את כמות הפניות עד כמחצית".

נציגת המנוסד לביטוח לאומי שהשתתפה בדיון לא התרשמה. לדברי דורית דניאל, "אנחנו מפנים נפגעי פעולות איבה לקבלת מענה במרב"ד והם לא מקבלים מענה חודשים רבים. אנשים נצורים בבתיהם, חלקם קטועי גפיים שחייבים רכב. הם חוזרים אלינו ואנחנו חסרי אונים ולא יכולים לסייע להם, כי גם לנו אף אחד לא עונה ולא משיב".

גם לרותי פרמינגר, ארגון נפגעי פעולות איבה, אין דברים טוביםפ לומר על המוסד. "המרב"ד לאורך שנים לא מתייעל מספיק. אם הוא לא יכול להתמודד, למה לא ניתן לאפשר לרופא מוסמך בכל מחלקת שיקום לבדוק את כשירות הנהגים?  יש מחלקות שיקום בבתי חולים שיש בהן את כל הפונקציות - מרפאים בעיסוק, רופאי שיקום וסימולטורים".

משה אופק, חבר פורום חברות אבזור רכבי נכים באיגוד לשכות המסחר, אמר כי "חצי שנה לא מתקיימות ועדות (במרב"ד) ואם יש בעיה באבזור, אין עם מי לדבר כי אין יועצים טכניים. אין שום סיבה שתהליך כזה ייקח שנתיים ושלוש". לדברי אייל מלמן, חבר נוסף בפורום, ציין כי ועדה בין משרדית הכוללת בין היתר את משרדי הבריאות, התחבורה, המוסד לביטוח לאומי וגורמי מקצוע מהתחום ואשר נועדה לשפר את המענים השירותיים והמקצועיים, לא התכנסה כבר שנתיים.

יו"ר הוועדה, ח"כ אייכלר, נדהם למשמע הדברים ואמר: "2.5 רופאים וועדה שלא התכנסה שנתיים זה פשוט מחדל. אנחנו במלחמה שבה יהיו לצערינו רבים נוספים שיזדקקו לשירותים האלה, שהמרב"ד לא ערוך לתת".

בתום הדיון סיכם ואמר כי "הוועדה שמעה בחומרה רבה את הנתונים והמידע ורואה בדאגה את התקופה הקרובה שבה יתווספו אנשים רבים שיזדקקו לשירותי המרב"ד, שלא ערוך לקבלם. הוועדה מבקשת ממשרד הבריאות לבחון מחדש את מדיניות בחינת כשירות הנהיגה ולהעביר במידת הצורך את בחינת כשירותם של הנהגים וצרכי האבזור של נכים למכוני שיקום בבתי חולים, עד שהמרב"ד יסיים לטפל בפניות הקיימות ויתחיל מחדש".

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

למאמר זה התפרסמו 8 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה