דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

זה אותו רכב מוכר, אבל בשם אחר לגמרי

Getting your Trinity Audio player ready...

דגמי קופרה החלו את דרכם כגרסאות ספורטיביות של דגמי סיאט המוכרים, אך הפכו לפני שנים ספורות לתת מותג נפרד - שממשיך לייצר גרסאות ספורטיביות לסיאט לאון ואטקה, אך גם מציג דגמים עצמאיים כמו קופרה בורן, פורמנטור ואחרים. אבל כאשר הלאון מגיעה לישראל עם סמל קופרה בחזית ועם המנועים הרגילים של הסיאט המשפחתית, אין מנוס מלומר כי מדובר בתחפושת ותו לא. גם אם במקרה הזה התחפושת נאה ומוצלחת.

אבל זה ממש לא המקרה היחיד שבו רכבים משווקים עם סמלים ושמות דגם שונים, ללא שינוי מהותי ברכב עצמו. ואנחנו לא מדברים על שיתוף פלטפורמות - כמו למשל אצל יונדאי טוסון וקיה ספורטז' שחולקים פלטפורמה ורכיבים משותפים, שכן מדובר בכל זאת בדגמים נפרדים עם עיצוב מובחן וגם כמה מאפייני התנהגות שונים. בכל הדוגמאות שלפניכם מדובר על רכבים זהים כמעט לגמרי, למעט השם.

הדוגמאות הידועות ביותר הן שלישיית מכוניות המיני, טויוטה אייגו (מהדור הקודם), פיג'ו 108 וסיטרואן C1, שיצאו כולן מאותו פס הייצור בצ'כיה בהבדלי עיצוב מזעריים. באותה קטגוריה ניתן למצוא גם את שברולט ספארק, שנמכרה באוסטרליה ובניו זילנד תחת השם הולדן ספארק, שווקה לפרקי זמן קצרים באירופה תחת השם אופל קארל ובבריטניה בתור ווקסהול ויוה, ואפילו יוצרה בווייטנאם בתור ווינפאסט פאדיל.

ווינפאסט פאדיל

אצל צמד מכוניות סופר מיני יפניות התרחש תהליך הדדי של החלפת זהויות, כאשר בארה"ב שווקה מאזדה 2 עם סמלי טויוטה תחת השם "יאריס", בעוד באירופה תוכלו לקנות מאזדה 2 היברידית - שהיא למעשה טויוטה יאריס לכל דבר ועניין. אגב, דגמים כאלו כבר הגיעו ארצה בערוצי היבוא המקביל.

מאזדה 2 היברידית

תהליך מעניין קרה גם אצל מיצובישי ASX, כאשר הדור היוצא והותיק (שעדיין משווק כאן) נמכר בחלק מהשנים תחת השמות פיג'ו 4008 וסיטרואן C4 איירקרוס, ובכלל התבסס על פלטפורמה משותפת לג'יפ פטריוט ודודג' קאליבר, מהעבר השני של האוקיינוס. הדור הבא של ה-ASX, שהוצג בחודשים האחרונים, הוא העתק מדויק של רנו קפצ'ור כחלק מהברית שנרקמה בין החברות. הצפי הוא כי גם הדור הבא של מיצובישי קולט יתבסס על רנו קליאו, ויאפשר להוציא לגמלאות את הספייס סטאר המזדקנת.

טויוטה סטארלט

גם סוזוקי נוטה להחליף שמות מפעם לפעם. הבאלנו, כבר לא משווקת בישראל, נמכרת בעולם תחת השמות טויוטה גלאנזה וטויוטה סטארלט - ולא, אין קשר לסופר מיני ההיא משנות התשעים. סוזוקי אלטו שווקה בזמנה תחת השם מאזדה קארול, ואילו באירופה תוכלו לרכוש את סוזוקי סוואס שהיא למעשה טויוטה קורולה סטיישן, ואת סוזוקי א-קרוס שהוא לא אחר מאשר טויוטה ראב 4 פלאג-אין.

סוזוקי סוואס

עוד שם שחזר משנות התשעים הוא ניסאן טראנו, שהודבק בתקופות מסוימות ברוסיה ובהודו על לא אחר מאשר דאצ'יה דאסטר. אם תבקרו בונצואלה, אולי תזהו מכונית מוכרת בשם דודג' בריסה - שלפני כעשרים שנה היתה גרסה ביצור מקומי של יונדאי אקסנט, ומאוחר יותר הפכה ליונדאי גטס.

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

בסין מדובר בתופעה נרחבת בהרבה, שחוצה מותגים ודגמים. את דגמי שברולט תוכלו למצוא במדינה גם תחת המותג באוג'ון, ביואיק לה קרוס נמכרת בתור רוואה 950, דודג' דארט נמכרת בתור פיאט ויאג'יו, דגמי צ'רי נמכרים באיטליה תחת המותג DR ואפילו פיג'ו 206 נמכרה בעבר בסין תחת השם סיטרואן C2 - בשונה מה-C2 שהכרנו כאן בישראל.

DR

ויש גם מקרים נדירים בהם נדרשים יצרני הרכב להחליף רק את שם הדגם, על מנת להימנע ממבוכה. כך קרה במקרה של מיצובישי פאג'רו, שבמדינות דוברות ספרדית נמכר תחת השם מונטרו, מכיוו שבספרדית המילה "פאחרו" משמעותה "מאונן". בפורטוגל תוכלו לפגוש את יונדאי קונה תחת השם קוואי, זאת מכיוון שהמילה קונה בפורטוגזית מזכירה את הכינוי לאיבר המין הנשי.

פורסם לראשונה ב- 07.03.23

למאמר זה התפרסמו 4 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

קראו את חוקי הקהילה שלנו בתנאי השימוש של iCar

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה