יבואנית קיה בישראל, חברת טלקאר, הודיעה על השקעה של 3.5 מיליון דולר בחברת GoTo Global אשר הוקמה בשנת 2008 תחת השם Car2Go. החברה פועלת כיום בספרד (מדריד), מלטה וישראל ומפעילה שירותי תחבורה שיתופית בתחומי הרכב, האופניים והקורקינטים.

השקעת של טלקאר הינה לפי שווי חברה של 45 מיליון דולר, שווי שגבוה ב-50% לעומת שווי החברה בגיוס האחרון בחודש יולי 2020 שבוצע על-ידי אדם נוימן בסכום של 10 מיליון דולר.
בתמורה להשקעה תקבל טלקאר מעל 1.7 מיליון מניות בכורה בחברת GoTo Global ולאחר מכן יחזיקו בחברה קבוצת שגריר שירותי רכב (49.79%), חברת Nazare CapitalManagement LLC של אדם נוימן (34.73%) וטלקאר (8.10%).
גדי אונגר, מנכ"ל חברת טלקאר: "לקיה שאיפות ברורות להמשיך לשמור על מעמדה כיצרנית רכב מובילה בעולם ובתור שכזו להעמיק את קשריה עם עולם התחבורה השיתופית והמיקרו-מוביליטי. טלקאר, יבואנית ומפיצת המותג בישראל, מחפשת דרכים להשתלב בחזון של היצרנית ואנחנו מאוד שמחים על שיתוף הפעולה עם GoTo Global".

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
גיל לייזר, מנכ"ל GoTo Global: "התחבורה השיתופית ממשיכה להתקדם ואיתה גם GoTo Global. ההבנות אליהן הגענו עם טלקאר משקפות הבעת אמון משמעותית מצד טלקאר. הניסיון רב השנים מעולם התחבורה של טלקאר, לצד קשרים חזקים עם יצרני רכב מובילים בעולם ובראשם קיה, יאפשרו לנו, עם השלמת העסקה, להמשיך את הצמיחה שלנו בשווקים חדשים בדגש על השוק האירופאי ולהעמיק את הפעילות בשווקים קיימים".

"עולם התחבורה השיתופית צומח ואנו רואים כי יותר ויותר אנשים מעדיפים לצורך תחבורה כשירות. בתקופת מגפת הקורונה, עלה הביקוש בפתרונות נהיגה עצמית מצד אנשים שוויתרו על כלי התחבורה מהעבודה ולא רצו להסתמך על תחבורה ציבורית".
פורסם לראשונה ב- 11.02.21
למאמר זה התפרסמו 0 תגובות