בתהליך רכישת רכב ישנם מספר שלבים, בין אם מדובר ברכב חדש ובין אם בחרנו ברכב יד שניה. לרוב נתייעץ עם מכרים, נחפש מידע באינטרנט, נשווה נתונים - ואז יגיע השלב שבו צריך לקום מהכורסא וללכת לראות את המכוניות באולמות התצוגה במקרה של רכב חדש, או במגרשים השונים במקרה של רכב מיד שניה.
ההגעה למגרשים של חברות הליסינג והטרייד אין היא רק צעד ראשון בדרך לרכישת הרכב. בדרך אנחנו צריכים לבצע סינון של מלאי הדגמים ולפעמים גם לשלם מקדמה ולהזמין מכונית שלא ראינו ונמצאת בסניף מרוחק יותר. פגשנו את שי אלוש, מנהל המכירות הארצי של אוטו סנטר, שהעניק כמה עצות ודברים שכדאי לעשות כאשר הגענו למגרש.

קונים רכב במגרש / צילומים: גלעד קוולרצ'יק
הגענו לסניף, אחרי שכבר חיפשנו מידע באינטרנט, והתיישבנו מול הנציג. מה עכשיו?
"בשלב הזה אנחנו כבר צריכים לבחור בשניים או שלושה דגמים שמתאימים לצרכים שלנו. האם אנחנו מחפשים רכב שימושי למשפחה או רכב עם ביצועים ועיצוב ספורטיבי? הנציג יוכל לעזור לנו לבחור מספר דגמים שיענו לצרכים שלנו, אך חובה לבצע את הבחירה בדגמים לפני שמתחילים לנבור ברשימות המלאי". אחרת, מסביר אלוש, "ההיצע הענק יצור בלבול ובסוף עלולים לרכוש רכב שלא משרת את המטרות איתן הגענו".
אז בחרנו דגמים. מה הלאה?
"אחרי שבחרנו בדגמים הרצוים, כדאי לבקש מהנציג שיסנן לנו את האופציות לפי הקילומטראז'. אם אני נוסע מעט, כדאי לי דווקא לבחור ברכבים שעברו קילומטראז' גבוה - מכיוון שבתוך מספר שנים אקזז את המספר הגבוה ואגיע למספרים ממוצעים, וארוויח יחס מצוין של עלות-תועלת. אם ניקח שני רכבים זהים, ולאחד יש 40,000 ק"מ ולשני יש 80,000 ק"מ - עשוי להיות ביניהם פער של אלפי שקלים במחיר".
"חשוב כמובן גם לראות את הדגם שבחרנו. אם הרכב עצמו לא נמצא באותו המגרש, אז צריך לפחות להתרשם מדגם זהה שכן נמצא, לשבת בתוכו, לבצע נסיעת מבחן. אחרת אנחנו עלולים להתאכזב ולגלות שזה לא הרכב שקיווינו לו".
שי אלוש, אוטו סנטר / צילום: אוסף פרטימה עוד צריך לשאול בשלב הזה?
"אחרי שיש לנו את מספר הרישוי של הרכב הספציפי שמעניין אותנו, אנחנו צריכים כבר בשלב הזה לבקש טופס גילוי נאות ולא להמתין עם זה לסוף העסקה. הטופס הזה כולל את כל מה שהחברה יודעת על הרכב: היסטוריית טיפולים, בדיקות שנעשו לרכב, היסטוריה של תאונות. חשוב לבדוק לא רק תאונות עם נזק לשלדה, אלא גם אם היו נזקים שעלולים בעתיד להוריד את ערך הרכב - למשל אם הרכב נכנס לבור וכביש ושבר את המשולש או אם נצבע הגג מסיבה כלשהי".
האם עדיף לבחור ברכב מהמגרש שאנחנו כבר נמצאים בו, או שכדאי להזמין רכב שנמצא בסניף אחר?
"לפעמים נציגי המכירות ילחצו על הלקוח לרכוש רכב שכבר נמצא באותו המגרש כדי לחסוך שינוע - אבל ללקוח אסור להתפשר על דברים שיתחרט עליהם אחר כך. אם באמת אין פה פשרות והרכב באותו מגרש הוא הרכב שרצינו - אז זה מצוין, ואפשר גם לבקש הטבה כי בכל זאת חסכנו את השינוע. אבל אם יש עניין שחשוב לנו אז צריך להתעלם מהלחצים ולבקש רכב מסניף אחר, אפילו אם הוא בקצה השני של המדינה. אפילו אם זה צבע שאנחנו אוהבים או פחות 5,000 ק"מ על השעון. אין סיבה להתפשר בשלב הזה".

מה המשמעות של המקדמה להזמנת הרכב?
"זו בעיקר מחויבות של שני הצדדים. החל מתשלום המקדמה החברה מתייחסת ללקוח בצורה רצינית. הנציג או המנהל שלו יעשו מאמץ כדי להשיג עבורו תנאים טובים יותר. בנוסף, אף לקוח אחר לא יוכל לרכוש את הרכב".
אחרי שהרכב הגיע, מה עוד צריך לבדוק?
"קודם כל צריך לוודא שוב שהרכב נוח, מתאים לצרכים שלנו, יכול לאכלס את כסאות הבטיחות או כל דבר אחר שנצטרך. לאחר מכן חשוב מאוד לבדוק תוך כדי נסיעה שכל המערכות הפשוטות עובדות: חלונות חשמליים, מערכת מולטימדיה, מזגן, לראות שהבלמים לא מרעישים ושהנסיעה חלקה. צריך לשים לב גם לדברים הכי קטנים: שהמגבים מנקים את החלון בצורה יעילה, הנורות תקינות, שהכסאות לא חורקים. אחר כך יהיה קשה יותר לקבל עזרה בנושאים כאלה. בנוסף, במעמד נסיעת המבחן ניתן להשיג עוד דברים שנראים טריוויאליים כמו למשל זוג מגבים חדשים, השלמה של מצת חסר או כל דבר אחר".

ואם החלטנו שרוצים את הרכב הזה - מה השלבים הבאים?
"מומלץ מאוד לבצע בדיקה במכון מטעם הלקוח, אפילו אם הציגו לנו טופס בדיקה. זה בעצם נותן מחויבות נוספת של עוד גורם מקצועי, שהפעם מחויב ללקוח - מכיוון שהוא זה ששילם על הבדיקה. כשהרכב מגיע צריך לראות שכל מה שהובטח אכן קיים. כל מה שהובטח במילים צריך להיות מגובה בכתב: מועד העברת בעלות, תנאי האחריות ועוד.
הכתבה בשיתוף "אוטו סנטר"
למאמר זה התפרסמו 12 תגובות