דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

מדריך: איך להיפטר מהאדים על השמשה הקדמית

Getting your Trinity Audio player ready...


הבעיה היא כזאת: אתם נכנסים למכונית ורוצים, מאוד רוצים כבר לצאת לדרך. אממה, החלון הקדמי מעובה היטב באד עקשן שהופך את השהייה לשהייה בערפל כבד, וכל מה שרציתם הוא לראות את הדרך שלפניכם. הסיבה, מסבירים המדענים, נעוצה בשתי סיבות: האחת - השמשה קרה ובפנים חם. השנייה - בפנים לח מדי, כך שיש לשמשה סיבה מצוינת ללקט נוזלים ולהציג אותם לראווה על השמשה הקרה. איך רואים את הדרך במיידיות הרבה ביותר, ואיך מונעים את הופעת האדים מראש? טוב ששאלתם, התשובות - לפניכם.


1. איך מפעילים את המזגן לייבוש מהיר של האדים?
אמרנו שבפנים לח וחם, יחסית לשמשה. אנחנו צריכים, אם כך, לעשות שני דברים: לייבש במהירות את האוויר ולצמצם את הפרש הטמפרטורות בין השמשה ופנים הרכב. שתי פעולות ייבשו במהירות את האוויר: האחת, הפעלת המזגן - הוא הרי מייבש (בטח כבר ניסיתם לישון לילה שלם עם המזגן, ממש לקראת הבוקר עם כאב הראש ההיסטרי). השנייה, הכנסת אוויר מבחוץ; בעיקר - לבחור במצב "אוויר מבחוץ" בהפעלת המזגן, ולא במיחזור האוויר הלח שבתוך המכונית. ואיך מצמצמים את הפרשי הטמפרטורות? הדבר הכי נחמד שאפשר לעשות הוא לחמם במהירות את השמשה - באמצעות אותו מזגן שיופנה בעוצמה מרבית לכיוון השמשה (מצב הפשרת אדים), בעוצמת החום הגבוהה ביותר. בחלק מהמכוניות ישנו כפתור אחד להפשרת אדים - שעושה את כל הפעולות האלה מעצמו. אם יש לכם את הכפתור הזה, הרי שאת כל הפסקה היוצאת קראתם במטרה הטהורה ליהנות מעצם הקריאה.


מיזוג אוויר. צריך לדעת להשתמש / צילום: יח"צ. בכותרת: Wonderlane

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

2. ואם המזגן לא תקין, או שהחימום לא משהו?
אמרנו שצריך אוויר פחות לח מבפנים, ולצמצם את הפרשי הטמפרטורות. כן, הבנתם את העצה הבאה: אם אין ברירה, הרי שנייבש את האוויר במהירות באמצעות פתיחת כל החלונות (זה יכול להיות קר. אנחנו מקווים שהצטיידתם במעיל משובח). על הדרך, האוויר הקריררררר יצנן את הטמפרטורה בתוך המכונית, וכך לא תמצא השמשה סיבה טובה לעטות על עצמה לחות.


לפתוח את החלונות, וגם את הגג אם אפשר... / צילום: מת'יו דויל

3. אולי כדאי פשוט לנגב את השמשה?
אם אתם מאוד ממהרים, או שהמצב אקוטי עד כדי כך שהעצות הקודמות לא ממש אפקטיביות, אפשר לנגב את השמשה. אבל קודם כל - אל תנגבו עם הידיים. הניגוב לא יהיה אידיאלי וגרוע מזה - יישארו סימנים משבשי-ראייה על השמשה עד שתנגבו נכון. אפשר לנגב גם עם נייר טישיו, אבל ההמלצה החמה היא לנגב עם מגב-ספוג כזה של מורים, כמו שזכור לכם מימי הלוח בכיתת בית הספר. כשאתם קונים אחד כזה תזכרו - אין צורך בגירים.


ספוג, כמו בבית הספר / צילום:  John Phelan

4. אפשר למנוע מראש את העיבוי?
העולם המסחרי שמציע לנו מזון מהיר, תחבורה בלתי יעילה ובידור להמונים, מציע גם תכשירים שונים למניעת עיבוי של אדים על שמשות. הרעיון פשוט - קונים את התכשיר, מורחים או משפריצים אותו על השמשה והוא יתנגד באופן אקטיבי למאמצי העיבוי של האדים.

5. חייבים לקנות חומר נגד עיבוי?
רשת האינטרנט מלאה בעצות מעצות שונות לחומרים ואובייקטים שיסייעו במניעת האדים. אחת העצות היא להשתמש בחומר הפלא הקרוי חומץ. מדללים אותו במעט מים ומורחים על השמשות. אפשרות נוספת שחוזרת היא מריחת קצף גילוח - שישאיר את השמשות מבריקות ושקופות לעלא, וימנע את הופעת האדים הסוררים. מכאן העניינים נעשים משעשעים עוד יותר - קחו סבון מוצק ותעברו איתו על השמשה, חסידים רבים נשבעים שהאדים לא יבקרו אתכם עד שהאפקט יידעך. אבל הכי אהבנו את העצה הביולוגית: חצו תפוח אדמה לחצאים ומרחו אותם על השמשה. זה מונע אדים, מילה של האינטרנט.


תפוח אדמה?! / צילום: Richard North

פורסם לראשונה ב- 11.02.15

למאמר זה התפרסמו 3 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה
open chatbot