המירוץ לסוסים מגיע בעידן הרכב החשמלי למחוזות הכמעט-אבסורד, כאשר טסלה מנחיתה כאן דגמים עם למעלה מ-1,000 כ"ס, בזמן שרכבי פנאי קומפקטיים מסין חוצים בקלות את רף 200 הסוסים ומציגים תאוצות שפעם פגשנו בעיקר ברכבי הוט-האצ'. אבל אף דגם חשמלי לא הצליח להיכנס לרשימה המופיעה לפניכם, אותה גיבשנו על בסיס קטלוג iCar בחתך המחירים של 200 אלף שקל ומטה, מהסיבה הפשוטה: לרכבים חשמליים יש אמנם הספקים גבוהים בדרך כלל, אך גם משקל עצמי גבוה בשל מערכת הסוללות הכבדה.
היחס בין הספק המנוע למשקל הרכב משפיע לא רק על זמני התאוצה ל-100 קמ"ש - אלו מושפעים גם מנתון המומנט, מתיבת ההילוכים, האווירודינאמיקה וממשתנים נוספים - אלא גם על היכולת הדינאמית של הרכב, על תחושת הזריזות שהוא יפגין בתאוצות הביניים ואפילו על המאמץ שידרש מהמנוע כדי לספק את מרכולתו, וכתוצאה מכך תושפע גם צריכת הדלק.
10 הרכבים עם יחס הספק-משקל הטוב בישראל
(1).jpg)
וזה לא שכל הרכבים ברשימה מהנים או חסכוניים:
אבארט 500 הקטנה והידנית אמנם תספק שפע של הנאה, וגם
פולקסווגן פולו GTI ואפילו
יונדאי קונה נהנים מיכולת דינאמית לא רעה בכלל. אבל במקרים אחרים, למשל MG HS, טויוטה ראב 4 או ניסאן אלטימה, הנאה מנהיגה היא לאו דווקא התוצר העיקרי של יחס ההספק-משקל המצוין. ואצל ה-MG והטויוטה החסכון מגיע בזכות המערכת ההיברידית ולא בשל משקל נמוך.
.jpg)
10 הרכבים עם יחס הספק-משקל הגרוע בישראלהצד השני של המטבע הוא זה של הרכבים עם יחס ההספק-משקל הגרוע ביותר שניתן למצוא בשוק הישראלי, גם כאן עד למחיר של 200 אלף שקלים. בצמרת - או בתחתית, תלוי איך מסתכלים על זה - נמצאות שתי מכוניות קלות במיוחד,
מיצובישי ספייס סטאר ו
טויוטה אייגו X, אך לשתיהן מנועים צנועי יכולות. הפרש המשקל בינן לבין אבארט 500 שמוליכה את הטבלה עומד על 65 ק"ג בלבד, אך לזכותה של האיטלקיה עומדים עוד 92-93 סוסים שהופכים את התמונה.
(1).jpg)
(3).jpg)
אבל ברשימה יש לא רק דגמים קטנים וחלשים יחסית, כמו רנו קליאו או פולקסווגן פולו, אלא גם רכבי פנאי כבדים (דאצ'יה דאסטר, סובארו XV) שלא צוידו במנוע התואם את משקלם. החשמלית היחידה ברשימה היא
פיאט 500 בגרסת הבסיס, שאמנם לא שוקלת הרבה ביחס למכונית חשמלית - אבל מציעה בגרסה הזו מנוע צנוע במיוחד בהספק של 95 כ"ס.