למרות שמחירי הדלק (בעולם לפחות) נמצאים בירידת מתמדת כבר לא מעט זמן, עדיין לא נס ליחו של המירוץ להורדת צריכת הדלק והפיכת המכונית לכלי תחבורה יעיל יותר. האמצעים שונים ומגוונים - החל מהתקנת מנוע חשמלי בנוסף למנוע הבעירה, או בכלל הוצאה של זה האחרון, דרך שיטות הנעה אלטרנטיביות כמו מימן, גפ"מ, גז טבעי ועוד, וכלה בעוד כל מיני פתרונות יצירתיים מאוד אבל לא תמיד ישימים במידה גבוהה.

GKN (לא לבלבל עם יצרנית הפלאגים NGK) היא חברת הנדסה מתקדמת שאחת מההתמחויות שלה היא פיתוח מערכות הנעה חשמליות. אחד הפיתוחים שלה, שנחשף אמש בדור השני שלו, עשוי להיות מאוד מעניין עבור אנשים שרוצים מכונית היברידית, מבלי באמת לקנות מכונית היברידית.
מדובר על "סרן חשמלי", שמתחבר במקומו של הסרן האחורי, ומספק לא רק יכולת הנעה חשמלית או היברידית, אלא גם הנעה כפולה בעת הצורך ואפילו יכולת פלאג-אין, כלומר טעינה משקע חשמל. אבל מה שהחברה לא מתייחסת אליו, הוא מערך הסוללות, כך שניתן לשער שהן אינן כלולות בערכה. גם המשקל הנמוך במיוחד של היחידה - 20.2 ק"ג, רומז שאת הסוללות תצטרכו להתאים לבד.

הסרן החשמלי של GKN מפיק 97 כ"ס ועד כ-203 קג"מ (כן, זו לא טעות), מה שיכול לעזור לו להביא את המכונית שהוא מניע עד מהירות של 125 קמ"ש על חשמל בלבד. ואת כל זה הוא עושה מגודל של 45.7 ס"מ לאורך, 22.9 לרוחב ו-25.9 לגובה.

בשלב זה עדיין לא תוכלו לקנות מנוע חשמלי מהמדף של חנות החלפים הקרובה לביתכם ולהוסיף אותו למכונית, וכיום GKN עדיין עובדת עם יצרניות להטמעת המערכת בתוך מכוניות ברמת פס הייצור. אחת היצרניות היא ב.מ.וו, שהטמיעה את הסרן בסדרה 2 אקטיב טורר PHEV החדש.
אך אותה GKN מבטיחה כי בעתיד הקרוב המצב ישתנה ובעזרת התקנת מערך סוללות והסרן החכם שלהם - הליך שהיא מבטיחה שאמור להיות לא מאוד מסובך טכנית - תוכלו להפוך כל מכונית לא להיברידית אלא גם ל-4X4.
למאמר זה התפרסמו 0 תגובות