בטבלה שלפניכם מופיעים עשרים המותגים הנמכרים ביותר בחודש ינואר בהשוואה לחודש המקביל אשתקד. שלישיית המותגים הראשונה (יונדאי, קיה וטויוטה) ממשיכה להוביל את השוק, ללא שינוי לעומת סיכום השנה שעברה, כאשר החודש הם אף מציגים עליות נאות בנתוני המכירות לעומת התקופה המקבילה.
מותג סקודה שבמקום הרביעי אומנם סיים את 2018 עם ירידה של 8.3%, אך את 2019 הוא פותח בעליה של 27.9%. מיצובישי שבמקום החמישי הציג עלייה עקבית לאורך כל שנת 2018 והוא ממשיך בתנופת הצמיחה עם עליה של כ-11%.
.jpg)
חלקה השני של עשיריית המותגים המובילים אינו אופטימי במיוחד, כאשר מאזדה, ניסאן, סוזוקי ורנו מציגים ירידות של עשרות אחוזים. הונדה סוגרת את העשירייה עם עליה של כ-21% לעומת התקופה המקבילה, אך נזכיר שאת 2018 היא דווקא סיימה בירידה של כ-19% (מקום 14).

מותגי יוקרה
בקרב מותגי היוקרה עלו על כבישי ישראל בחודש ינואר 3,023 רכבים חדשים, המשקפים ירידה של כ-15% לעומת 3,552 הרכבים שעלו בינואר אשתקד. השלישייה הפותחת נותרה ללא שינוי לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה, זאת למרות ירידות משמעותיות של כמעט 40% במרצדס ובאודי. אליהן מצטרפות גם אינפיניטי וקאדילק שבמקומות ה-9 ו-11 (בהתאמה) שהציגו גם הן ירידות משמעותיות.

לעומת השלישיה הגרמנית המובילה, מותגי וולוו ולקסוס מציגים עליות נאות, בהמשך לשנה שעברה, כמו גם ג'יפ ואלפא רומיאו. מותג DS הצעיר שבתחילת 2018 הסתפק רק ב-DS3 (ששיווקה הופסק השנה) מציג עלייה משמעותית מאוד בזכות רכב הפנאי DS7. מותג יוקרה נוסף שהגיע לישראל לאחרונה הוא בנטלי, שרשם 4 מסירות נוצצות במהלך חודש ינואר.

יבואנים
בטבלה שלפניכם מוצגים כל יבואני הרכב הפרטי בישראל. כלמוביל מובילה בפער גדול במקום הראשון, עם נתון מכירות כמעט כפול מזה של צ'מפיון מוטורס וטלקאר שבמקומות השני והשלישי. שלושתם פתחו את השנה עם עלייה במכירות.
לעומת קרסו מוטורס ודלק מוטורס שירדו (מקומות 4 ו-6 בהתאמה), מציגה יוניון מוטורס עליה נאה של 17.6% ומתמקמת במקום ה-5.
.jpg)
גם לובינסקי שבמקום ה-7 מציגה פתיחת שנה מוצלחת עם עליה של כ-20% וכך גם מאיר שבמקום ה-8. לצד זאת, מכשירי תנועה שבמקום ה-9 רושמת ירידה של מעל 24% לעומת התקופה המקבילה ואת העשירייה המובילה סוגרת סמל"ת עם ירידה קטנה יחסית של כ-5%.
.jpg)
UMI (מקום 11) פותחת את השנה עם ירידות בולטות במותגי שברולט (18.7%) וקאדילק (51.9%) ואילו רק מותג איסוזו הציג עליה של 7.7% (168 רכבים). שלמה יבוא רכב (מקום 12) עם ירידה של 41.2% (144 רכבים בלבד) – נעקוב אחר השינויים הצפויים עם מעבר זיכיון הייבוא לידי לובינסקי ב-1 במרץ.

למאמר זה התפרסמו 3 תגובות