דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

משבר הקורונה: היצרנים מקפיאים ייצור

Getting your Trinity Audio player ready...

אחרי הנחיות משרד התחבורה הנוגעות לטיפול במשבר ופעילות היבואנים המקומיים, אנו מציגים כתבה שלישית בסדרה וסוקרים את מצבם של יצרני הרכב הגדולים בעקבות וירוס הקורונה.

אסטון מרטין

יצרן מכוניות הספורט הבריטי יעצור את פעילות מפעליו ב-24 במרץ ולכל הפחות עד ה-20 באפריל.

קבוצת ב.מ.וו (ב.מ.וו, מיני, רולס-רויס)

ב.מ.וו הודיעה כי מפעליה באירופה ודרום אפריקה יסגרו בהקדם ועד ה-19 באפריל. פעילות רולס-רויס בגודווד (בריטניה) תושהה החל מה-23 במרץ למשך שבועיים.

רולס רויס

ג'נרל מוטורס (שברולט, GMC, קאדילק, ביואיק)

הקונצרן האמריקאי החליט להשהות את פעילות כל מפעליו בצפון-אמריקה, לכל הפחות עד ה-30 במרץ ולאחר מכן יבוצעו הערכות מצב שבועיות.

הונדה

מפעליה של הונדה בצפון אמריקה יעצרו פעילותם החל מה-23 ועד ה-31 במרץ.

וולוו

וולוו עצרה את פעילות המפעל בבלגיה מה-20 במרץ ואילו מפעליה בשוודיה וארה"ב יסגרו ב-26 במרץ ועד ה-14 באפריל.

טויוטה

טויוטה אירופה החליטה אתמול על סגירת כל מפעלי ייצור הרכבים, המנועים ותיבות ההילוכים ביבשת הישנה. מפעלי טורקיה, צ'כיה וצרפת, יחד עם מפעלי פולין ובריטניה עצרו פעילותם עד להודעה חדשה. בנוסף, מפעלי צפון אמריקה (ארה"ב, קנדה ומקסיקו) יסגרו ב-23 במרץ עד 3 באפריל. טויוטה מציינים כי מפעלי צפון אמריקה יחזרו לפעילות ב-6 באפריל.

יגואר - לנדרובר

החברה הבריטית הודיעה ב-20 במרץ על השהיית כל פעילות מפעליה בבריטניה, כאשר חזרה לפעילות מתוכננת ב-20 באפריל.

יונדאי

במפעל יונדאי שבאלבמה (ארה"ב) התגלה מקרה קורונה ובעקבותיו עצרה אתמול החברה את פעילות המפעל.

מאזדה

היצרנית היפנית הודיעה כי בחודשים מרץ ואפריל היא תפחית את קצב העבודה במפעליה שברחבי העולם. מפעלי הירושימה והופו ישהו את פעילותם החל מה-28 במרץ ועד ה-30 באפריל. תוכניות הייצור לתקופה זו יעברו לרבעון השני של שנת 2021. מפעלה שבמקסיקו יעצור פעילותו למשך 10 ימים החל מה-25 במרץ ואילו המפעל בתאילנד ישהה פעילותו לזמן זהה החל מה-30 במרץ.

מרצדס

ב-17 במרץ הוחלט להשהות למשך שבועיים את פעילות רוב מפעלי הייצור של יצרן היוקרה הגרמני.

קונצרן פולקסווגן (פולקסווגן, אודי, סיאט, סקודה, פורשה, למבורגיני, בנטלי, בוגאטי)

קונצרן הרכב הגדול באירופה צמצם והשהה פעילות ברוב מפעליו למשך שבועיים. ראשית תעצור הפעילות במפעלי הייצור ולאחר מכן גם במפעלי ייצור החלקים.

מפעלי פולקסווגן בוולפסבורג, אמדן, דרזדן, אוסנברוק, וזוויקאו (גרמניה), ברטיסלבה (סלובקיה), פמפלונה (ספרד) ופלמלה (פורטוגל). מפעלי החלקים בברונזוויק, קמניץ, הנובר, קאסל, זלצגיטר (גרמניה) ומפעלי חברת Sitech לחלפים. החל מה-19 במרץ גם חטיבת המסחריות עוצרת פעילתה למשך 10 ימי עבודה במפעלי הנובר (גרמניה), וז'שנייה ופוזנן (פולין). סקודה עצרה את פעילות מפעליה בצ'כיה מה-18 במרץ וציינה כי עובדיה יקבלו 70% מהשכר עד ל-29.3 ומה-30.3 יקבלו 75% מהשכר.

מפעלה של למבורגיני בסנטגה בולנז (איטליה) נסגר מה-13 עד ה-25 במרץ. פורשה תסגור את מפעליה החל מה-21 במרץ, בנטלי סגרה שעריה ב-20 במרץ ותחדש פעילות ב-20 באפריל. גם מפעלה של פולקסווגן בטנסי (ארה"ב) יעצור מה-21 במרץ ועד ה-5 באפריל.

פולקסווגן

פורד

החל מה-19 במרץ החליטה פורד לעצור ייצור בפעליה שבאירופה (הרכבה וייצור). מפעלי קלן וזלואי (גרמניה), קראיובה (רומניה). המפעל בולנסיה (ספרד) הפסיק עבודתו 3 ימים קודם לכן לאחר שמספר עובדים זוהו כחולי קורונה. המפעלים בצפון אמריקה (ארה"ב, קנדה  ומקסיקו) הפסיקו פעילותם עד ה-30 במרץ. מפעלי המנועים בלונדון וויילס יפסיקו פעילתם ב-23.03 וב-25.03 בהתאמה. מפעלה של פורד בברזיל יעצור פעילות בין התאריכים 13.4-23.3 והמפעל בארגנטינה יעצור בין התאריכים 6.4-25.3.

קונצרן פיאט-קרייזלר (פיאט, אלפא רומיאו, לנצ'יה, מזראטי, קרייזלר, דודג', ראם, ג'יפ)

המותגים האיטלקיים (וגם אלו שמיוצרים במפעלי FCA שבאיטליה) היו הראשונים להיפגע. כבר ב-9 במרץ החלו מפעלי הקונצרן באיטלקיה לנקוט משנה זהירות עקב התפרצות הוירוס בארץ המגף. מפעלי הקונצרן באיטליה, סרביה ופולין השהו את פעילותם עד ה-27 במרץ. מפעליו של הקונצרן בארה"ב יעברו למתכונת משמרות מצומצמת.

FCA

קונצרן פיג'ו (פיג'ו, סיטרואן, אופל, DS)

קונצרן PSA החליט לעצור את פעילות מרבית מפעליו האירופאים עד ה-27 במרץ.

ב-16 במרץ עצרה העבודה במפעלי מולוז (צרפת) ומדריד (ספרד) למחרת אף הורחבה ההחלטה למפעלי פויסי, רן וסושו (צרפת), סרגוסה (ספרד), אייזנאך ורוסלסהיים (גרמניה), אלסמיר פורט (בריטניה) וגליביצה (פולין). בהמשך הצטרפו גם מפעלי הורדין (צרפת), ויגו (ספרד), מנגואלדה (פורטוגל), לוטון (בריטניה) וטרנאבה (סלובקיה).

PSA

פרארי

ב-14 במרץ הודיעה יצרנית האקזוטיקה האיטלקית על השהיית הייצור במפעלי מארנלו ומודנה עד ה-27 במרץ. גם  חטיבת המרוצים "סקודריה" השהתה את הפעילות התפעולית שלה.

פרארי

ברית רנו-ניסאן-מיצובישי (רנו, דאצ'יה, ניסאן, אינפיניטי, מיצובישי)

כידוע רנו הוא המותג המרכזי באירופה של הברית האירופאית-יפנית וככזה הוא הנפגע העיקרי ממהלכי עצירת כל קווי הייצור בצרפת עד להודעה חדשה, כאשר מדובר ב-12 מפעלים וכ-18,000 עובדים. בנוסף נעצרה פעילות כל מפעליה בספרד (ברצלונה, פלנסיה, ויידוליד וסביליה), כמו גם מפעל ייצור המנועים בקאסיה (פורטוגל), ומפעל רבוז (סלובניה). גם פעילות דא'ציה נעצרה במפעלי מיובני (רומניה) עד ה-5 באפריל ומפעלי טנג'יר וקזבלנקה (מרוקו).

מפעלה האירופאי של ניסאן בסנדרלנד (בריטניה) עצר גם הוא פעילתו ב-17 במרץ ועד לסוף השבוע. אז תבצע ניסאן הערכת מצב להמשך. מפעליה של ניסאן בארה"ב יעצרו פעילותם בתאריכים 6.4-20.3.

פורסם לראשונה ב- 19.03.20

למאמר זה התפרסמו 4 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה