יוקר המחיה בישראל עלה לכותרות בשבועות האחרונים בהקשר של מחירי הפסטה, אבל רוכשי הרכב מכירים את המצוקה כבר שנים רבות. מכוניות משפחתיות חדשות עולות לפחות 130-140 אלף שקלים, ומצב התחבורה הציבורית לא מאפשר למשפחות הישראליות לוותר על הרכב הפרטי ולשחרר במעט את הכבישים הפקוקים.
שוק היד השניה מציע כמובן מגוון רחב של אפשרויות במחירים זולים יותר, אך גם שם המחירים זינקו בשנה האחרונה עקב משבר השבבים וצמצום המלאים. אז האם ניתן למצוא רכב חדש במחיר נגיש של פחות מ-100,000 שקלים? בהחלט, אבל לא בלי פשרות. להלן 10 האפשרויות היחידות שלכם לקריעת ניילונים בתמורה לסכום של חמש ספרות.
קטגוריה: מיני
יחידת הנעה: בנזין 1,200 סמ"ק, 84 כ"ס, תיבת הילוכים ידנית או רובוטית, 5 הילוכים
שנת השקה: 2019
מחיר: 71,900 שקלים לגרסה הידנית, מ-81,900 שקלים לרובוטית
מכונית המיני של יונדאי היא אחת הצעירות שברשימה הזו. מדובר בדור שלישי לשושלת, כאשר השיפור לעומת הדורות הקודמים - ולעומת המתחרות - בולט לעין. מלבד העיצוב המודרני, ה-i10 מציעה גם מרווח פנימי לא רע, נוחות נסיעה מוצלחת עבור מכונית מסוגה וגם מפרט עשיר של מערכות בטיחות אקטיביות. תיבת ההילוכים הרובוטית מפתיעה לטובה, אך החלפת ההילוכים בכל זאת מורגשת והיא פחות חלקה ומהירה לעומת תיבות אוטומטיות מקובלות. עם זאת, התיבה תורמת לחסכון ניכר בצריכת הדלק.

קטגוריה: מיני
יחידת הנעה: בנזין 1,200 סמ"ק, 71 כ"ס, תיבה רציפה
שנת השקה: 2012
מחיר: מ-86,400 שקלים
הקטנה של מיצובישי כבר עברה מספר מתיחות פנים בעשור שחלף מאז הוצגה, שעדכנו בעיקר את העיצוב וגם את מפרט עזרי הבטיחות. הספייס סטאר היא מכונית פשוטה ובסיסית, שמגלה יעילות במשימות עירוניות. תיבת ההילוכים שלה מאפשרת זריזות מפתיעה בעיר ופועלת בצורה חלקה יותר מהמתחרות הרובוטיות, אך גם מייצרת רעש נוכח שמשתלב עם החספוס של מנוע 3 הצילינדרים. המרווח הפנימי טוב ביחס לקטגוריה וגם האבזור עשיר, אך איכות הביצוע - בין אם זה בהנדסת האנוש, באיכות החומרים או באחיזת כביש - לא מיישרת קו עם המתחרות המודרניות.

קטגוריה: מיני
יחידת הנעה: בנזין 1,200 סמ"ק, 84 כ"ס, תיבה רובוטית, 5 הילוכים
שנת השקה: 2017
מחיר: מ-86,500 שקלים
המכונית הקטנה הנמכרת ביותר בישראל בעשור האחרון עברה גם היא לתיבת הילוכים רובוטית בשנה האחרונה, ממש כמו האחות לבית יונדאי. גם כאן התיבה מפתיעה לטובה באופן פעולתה, אך תרגיש פחות חלקה והרמונית למי שמורגל בתיבות אוטומטיות "אמיתיות". וגם כאן הביצועים הפכו איטיים עם החלפת התיבה, אך צריכת הדלק השתפרה משמעותית ובכך פתרה את אחת מנקודות התורפה המסורתיות של הפיקנטו. בנוסף מציעה הפיקנטו מפרט אבזור נדיב וגם היצע נרחב של מערכות בטיחות אקטיביות. לחובבי העיצוב - בתוספת מחיר קטנה תוכלו לקבל את הפיקנטו בגרסת GT ליין עם נגיעות עיצוב ספורטיביות או בגרסת X ליין עם הגבהה קלה וקריצה לעולמות הפנאי.

קטגוריה: מיני
יחידת הנעה: בנזין 1,400 סמ"ק, 98 כ"ס, תיבה רציפה
שנת השקה: 2015
מחיר: מ-88,990 שקלים
לאחרונה הודיעה שברולט על הפסקת הייצור של הספארק במהלך השנה הקרובה, אך בעתיד הקרוב ניתן יהיה להמשיך ולרכוש את הרכב על בסיס המלאי שייוצר בחודשים הקרובים. היתרון המובהק של הספארק על פני מתחרותיה טמון ביחידת ההנעה, שמייצרת ביצועים זריזים וגם פועלת באופן יחסית חלק, אך לא מצטיינת בצריכת הדלק. הספארק, שהתייקרה בשנה החולפת באופן משמעותי, מציעה גם אבזור עשיר יחסית מהמקובל - בעיקר בגרסה הבכירה - אך המושב האחורי שלה צפוף וגם איכות הנסיעה לא מבריקה.

קטגוריה: ג'יפונים קטנים
יחידת הנעה: בנזין מיקרו-היברידי 1,200 סמ"ק, 83 כ"ס, תיבה ידנית או רציפה
שנת השקה: 2016
מחיר: 88,990 שקלים לגרסה הידנית, 99,990 לרציפה
האיגניס הוא רכב הפנאי הזול ביותר בישראל, והוא מצליח להשיג את התואר הזה הודות למימדים זעירים - כמו מכונית מיני ממוצעת - אבל מבלי לוותר על תנוחת הישיבה הגבוהה ועל מרווח גחון של 18 ס"מ. ההנעה המיקרו-היברידית תורמת לחסכון זניח בלבד לצריכת הדלק, אך גם בלעדיה האיגניס מציג נתוני צריכה מצוינים. חסרונות? נוחות הנסיעה ובידוד הרעשים לא מצטיינים, וגם איכות החומרים פשוטה יחסית.

יחידת הנעה: בנזין מיקרו-היברידי 1,200 סמ"ק, 83 כ"ס, תיבה ידנית או רציפה
שנת השקה: 2017
מחיר: 92,990 שקלים לגרסה הידנית, מ-107,990 לרציפה
הגרסה הידנית של הסוויפט מכניסה אותה לרשימה הקצרה של המכוניות הזולות בישראל, בעוד האוטומטית-רציפה - שמטבע הדברים זוכה לפופולאריות גבוהה בהרבה - נמכרת במחיר יקר משמעותית. הסוויפט גדולה במעט מהאיגניס ומציעה מרווח טוב יותר, ובעיקר מציגה התנהגות כביש עדיפה. הביצועים סבירים וכך גם נוחות הנסיעה, ובשתי הגרסאות צריכת הדלק חסכונית למדי.
.jpg)
קטגוריה: סופר מיני
יחידת הנעה: טורבו-בנזין 1,000 סמ"ק, 90 כ"ס, תיבה ידנית או רציפה
שנת השקה: 2019
מחיר: 94,990 שקלים לגרסה הידנית, מ-106,990 לרציפה
הדור הנוכחי של הקליאו הצליח להרשים וגם לנצח בכמה מבחנים השוואתיים, אבל כיום הוא נמכר בישראל בגרסאות שעושות לו עוול. מנוע ה-1.3 טורבו המצוין הפסיק להימכר בחודשים האחרונים, הגרסה ההיברידית כלל לא הגיעה והיבואן הותיר את הקהל הישראלי עם הגרסה החלשה בעלת מנוע 1,000 סמ"ק בלבד. הגרסה הידנית הזולה מצליחה להציג ביצועים סבירים, אך הגרסה עם התיבה הרציפה איטית וגם יקרה ממנה משמעותית. לפחות העיצוב נותר זהה, מה שהופך את הקליאו לאחת המכוניות הנאות ביותר שניתן לרכוש בסכום של חמש ספרות.

קטגוריה: סופר מיני
יחידת הנעה: טורבו-בנזין 1,000 סמ"ק, 110 כ"ס, תיבה כפולת מצמדים
שנת השקה: 2017
מחיר: מ-96,900 שקלים
מתיחת הפנים של האיביזה לא שינתה באופן משמעותי את העיצוב, אך היא הביאה להפסקת השיווק של הגרסה הידנית המוזלת שנמכרה כאן ב-80,000 שקלים. למרות זאת, האיביזה עדיין מציעה אופציה אוטומטית זולה יחסית. גרסת הכניסה "רפרנס" מציעה את מנוע הטורבו המוכר שמייצר ביצועים מצוינים וגם שומר על צריכת דלק חסכונית. במסגרת העדכון האחרון הוגדל מסך המולטימדיה ונוספו מערכות בטיחות אקטיביות, כך שהאיביזה משווקת כעת ללא מערכות התרעה בהתקנה מקומית. מי שיעדיף את האיביזה שלו מאובזרת או חזקה יותר, יוכל לבחור באחת מתוך 3 הגרסאות הנוספות.

קטגוריה: סופר-מיני
יחידת הנעה: טורבו-בנזין 1,000 סמ"ק, 100 כ"ס, תיבה כפולת מצמדים
שנת השקה: 2020
מחיר: מ-99,900 שקלים
הדור הנוכחי של ה-i20 הגיע ארצה בשנה החולפת, עם אותה יחידת הנעה ששירתה גם את הדור הקודם - אך עם עיצוב מודרני ונאה בהרבה. הביצועים לא רעים וגם צריכת הדלק סבירה, אך בידוד הרעשים והנוחות בעיר לא עומדים ברף של מובילות הקטגוריה. ושימו לב: גרסת ה"אינטנס" הבסיסית משווקת ללא מערכות בטיחות אקטיביות ומוצעת בעיקר לציי הרכב. העדיפו את הגרסאות האחרות שמצוידות במערך מלא של אביזרי בטיחות, על אף התוספת הנדרשת למחיר.
(1).jpg)
קטגוריה: רכבי פנאי-שטח קומפקטיים
יחידת הנעה: טורבו-בנזין 1,300 סמ"ק, 130 כ"ס, תיבה ידנית
שנת השקה: 2017
מחיר: מ-99,990 שקלים
אם אתם רוצים - כמו כל עם ישראל - רכב פנאי גבוה ומרווח, אבל במחיר של פחות ממאה אלף שקלים ועם הניילונים על המושבים, דאצ'יה דאסטר הוא האופציה היחידה עבורכם. הפשרות לא מעטות: תיבת ההילוכים ברמות המחיר האלו היא ידנית בלבד, איכות החומרים בתא הנוסעים בסיסית וגם מערכות בטיחות אקטיביות לא תמצאו כאן. אבל לדאסטר יש גם לא מעט יתרונות: הוא מציע מרווח טוב למשפחה, נוחות הנסיעה שלו גבוהה, ביצועי המנוע זריזים וגם היכולת בשבילים מוצלחת. מתיחה קטנה של מסגרת התקציב תאפשר לכם לשדרג את הדאסטר בכמה כיוונים: ניתן לרכוש אותו עם הספק מנוע גבוה יותר של 150 כ"ס, עם מנוע דיזל חסכוני, עם הנעה כפולה לטובת שיפור היכולות בשטח ואפילו עם תיבה אוטומטית - אבל ללא ההנעה הכפולה במקרה הזה. למרבה הצער, את רמת הבטיחות הירודה לא ניתן לשפר.
למאמר זה התפרסמו 0 תגובות