דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

יונדאי מזהה סכנה, ומגיבה בהתאם

Getting your Trinity Audio player ready...

למעט פעם אחת (2015) בה קיה אחותה לקונצרן השיגה אותה בראש טבלת המכירות יונדאי היא מותג הרכב הנמכר ביותר בישראל מזה יותר מעשור. מדובר במפגן עוצמה חסר תקדים. בשוק הישראלי בו כמעט אף מותג (למעט מאזדה) לא הצליח לשמור על ההובלה במשך שנים רבות כל כך. אבל גם האירופי. מבחינת סך מכירות ובוודאי נתח השוק.

יונדאי אלנטרה N

אבל לא לעולם חוסן, וסובארו, מיצובישי וגם מאזדה יכולות להעיד על כך, כולן שלטו בשוק ביד רמה במהלך העשורים האחרונים והצטמקו משמעותית כאשר נושלו.

וביונדאי מזהים את הסכנה, המגיעה בעיקר בסין, וכוללת שקע חשמלי במקום פתח מילוי דלק. סיבה מצוינת לשנע משלחת עיתונאים מקומית לקוריאה כדי לחזות בקו דגמים חדש שלה ושל חטיבת היוקרה ג'נסיס. חלקם יגיעו לישראל, אחרים מעניקים הצצה נדירה לטכנולוגיה עתידית.

כבר לא כרטיס כניסה - קונה מעודכן

יונדאי קונה
  • מנוע: טורבו-בנזין, 4 צילינדרים, 1.6 ליטר, 198 כ"ס 
  • תמסורת: 7 הילוכים כפולת-מצמד, הנעה קדמית
  • זינוק ל-100 קמ"ש, מהירות מרבית: 7.8 שניות, 209 קמ"ש
  • מתי בישראל: סוף 2023
  • מחיר משוער: מ-145 אלף שקל

דור שני לקונה הוא כבר לא דגם הפנאי הקטן והזול ביותר של יונדאי, שכן את מקומו תופסים כיום הבאיון והווניו, ויונדאי מעוניינת למצב אותו גבוה מבעבר, עם תג-מחיר גבוה יותר מול מתחרים איכותיים כמו טויוטה CH-R.

מראה הדגם המעודכן מרשים מבעבר בעיקר הודות ליחידות תאורה מקוריות עם פס מדגיש-רוחב בחזית ובאחוריים, קימור z בצללית שמייצר אשליית תנועה-במנוחה ופסי הגנה מסיביים בשחור לטובת אשליית גובה. ועל הדרך מצטמצם מקדם הגרר (0.27 לעומת 0.29).

יונדאי קונה

סביבת הנהג מרשימה בהרבה מהקונה היוצא, עם צמד מסכי "12.3 סמוכים האחד לאחר כלוח מחוונים (עם מערכת מצלמות היקפיות המקרינות את השטח המת בהפעלת איתות) ומסך מגע, תוך שמירה על מתגים פיזיים לבקרת האקלים.

למרות שימוש ניכר בחומרים ממוחזרים וידידותיים לסביבה, התחושה איכותית מבעבר, אבל השימוש בצבעים כהים יוצר תחושה קודרת מדי. בורר ההילוכים מזדקר מימין להגה בדומה לפתרון - הלא מוצלח ומגושם לתפעול לטעמנו - באיוניק 5, ומפנה מקום לתא אחסון גדול בתחתית הקונסולה המרכזית.

הוא מבוסס על פלטפורמה עדכנית המשותפת לקיה נירו (K3) ומשתמש במתלה אחורי מודרני (רב-חיבורי). הממדים גדולים משמעותית מהקונה היוצא (תוספת 15 ס"מ לאורך, 2.5 ס"מ לרוחב ו-6 ס"מ לבסיס הגלגלים) מעניקים מרחב מחיה טוב מבעבר ליושבים מאחור, אבל מבוגרים עדיין יאלצו להצטופף.

תא המטען גדל ב-134 ליטר (466 ליטר) עם הפעלה חשמלית ויש גם אפשרות להסעת הרכב מהשלט לטובת כניסה או יציאה מחניה צפופה. מערך הבטיחות שודרג עם בקרת שיוט אדפטיבית, התרעת שטח מת אקטיבית (מונעת כניסה לנתיב לא פנוי) ומערכת ניטור נהג באמצעות מצלמה סורקת פנים.

יונדאי קונה

כבעבר, יונדאי תציע בקונה אפשרות בחירה בין מנוע חשמלי (155 כ"ס בגרסת הבסיס, 217 כ"ס בגרסה הבכירה עם טווח נסיעה 490 ק"מ), היברידי (141 כ"ס) וגם בנזין מוגדש (1.6 ליטר, 198 כ"ס). האחרון הוא הפחות מסקרן מהשלושה, ובכל זאת הוא זה בו נהגנו, וכדי להפוך זאת לעוד פחות רלוונטי, תיבת ההילוכים שלו שונה מזו שתגיע לכאן - שמונה הילוכים אוטומטית לשוק הקוריאני, לעומת שבעה כפולת-מצמד עבורנו.

חבל, אבל לא תוצע בליסינג - אלנטרה N

יונדאי אלנטרה N
  • מנוע: טורבו-בנזין, 4 צילינדרים, 2.0 ליטר, 280 כ"ס 
  • תמסורת: 8 הילוכים כפולת מצמד, הנעה קדמית
  • זינוק ל-100 קמ"ש, מהירות מרבית: 5.3 שניות, 250 קמ"ש
  • מתי בישראל: 2024
  • מחיר משוער: מ-230 אלף שקל

האלנטרה N תהיה דגם שלישי של חטיבת הביצועים של יונדאי שתנחת כאן, ותנסה להתמודד מול סקודה אוקטביה RS הפופולרית. מערכת ההנעה מוכרת מה-i30N העדכנית - בנזין מוגדש בנפח 2.0 ליטר עם 280 כ"ס ותיבת שמונה הילוכים כפולת מצמד, עם הנעה קדמית ודיפרנציאל מוגבל החלקה.

חשוב להזכיר כי הגרסה בה נהגנו כבר יצאה משירות, שכן הדגם עבר מתיחת פנים. ובכל זאת, היא מרשימה למראה עם פגושים הכוללים פתחי אוורור גדולים יותר מלפנים וצמד מפלטים ומסיט אוויר מאחור, חישוקי "19 ייחודיים וספוילר אחורי שמעניק כוח הצמדה גבוה ב-125% מהאלנטרה הרגילה.

למושבים תמיכה משופרת ותנוחת נהיגה נמוכה בסנטימטר מהאלנטרה הרגילה, עם הגה שלוש צלעות הכולל צמד מתגי שליטה למעבר מהיר למצב הנהיגה המועדף ובלם חניה מכאני. יש תצוגה שונה ללוח המחוונים הדיגיטלי ומסך המגע, כולל מערכת טלמטריה עם אפשרות תיעוד הקפה על מסלול המרוצים מהמצלמה הקדמית.

ל-100 קמ"ש היא תזנק ב-5.3 שניות, 1.4 שניות פחות מהמתחרה הצ'כית, בדרך ל-250 קמ"ש מרביים. מרשים לא פחות הוא אופי הפעולה החלק של תיבת ההילוכים, ללא קפיצות המקובלות בתיבות מסוגה, בעוד המנוע מפיק תרועות קרב עם פצפוצי פריקת מגדש מסעפת הפליטה האקטיבית בבחירה במצב הנהיגה N.

יונדאי אלנטרה N

בנוסף יש אפשרות התאמה אישית בבורר הנהיגה לכל אחת מהמערכות בנפרד, עם שלושה מצבי ניהול מנוע, תיבת הילוכים, בולמי זעזועים אדפטיביים, תגבור הגה ורמת התערבות בקרת היציבות עם שני מצבי דיפרנציאל.

בהשוואה לאלנטרה הרגילה המרכב חוזק במקומות שונים, כולל מוט גישור בין בתי הבולמים מאחור (המשפר את הקשיחות ב-29% אחוז). מערכת הבלימה כוללת דיסקים גדולים מלפנים (360 מ"מ) ועל הקשר לאספלט אחראים צמיגי מישלן פיילוט ספורט 4S. גם כאן הנהיגה הייתה קצרה מכדי לאפשר בחינה רצינית של היכולת הדינמית. נמתין להזדמנות אחרת.

הצצה לעתיד - נקסו

יונדאי נקסו
  • מנוע, הנעה: חשמלי, 163 כ"ס, קדמית
  • קיבולת סוללה, מימן: 1.56 קוט"ש, 6.3 ק"ג
  • זינוק ל-100 קמ"ש, מהירות מרבית: 9.2 שניות, 179 קמ"ש
  • טווח נסיעה: 565-610 ק"מ

יונדאי הקוריאנית נחשבת לחלוצה בפיתוח מערכות הנעה מבוססות תא דלק. את טכנולוגיית ההנעה הציגה כבר בשנת 2000 על בסיס אב-טיפוס לסנטה פה הראשון, והיא גם ראשונה ששיווקה מכוניות מימן עם הטוסון (דור 2) ב-2013. היא גם הראשונה להנחית בישראל רכב מימן, עם משאית ניסיונית שכבר נוסעת על כבישי ישראל.

נזכיר כי מנוע מימן מתייחס לתהליך ייצור האנרגיה עבור המנוע החשמלי המחובר ישירות לגלגלים. הפקת החשמל נעשה באמצעות תהליך כימי המערב מימן המאוחסן במכל ייעודי וחמצן "רגיל" מהאוויר, כשתוצר הפליטה היחיד מהאגזוז הוא אדי מים נקיים לגמרי.

מדובר במערכת הנעה הנחשבת לנקייה יותר מהנעה חשמלית רגילה שבה סוללות נטענות לעיתים קרובות מחשמל המיוצר בתחנות כוח מזהמות. בנוסף תהליך התדלוק קצר משמעותית מטעינה מהירה רגילה ואורך דקות ספורות כמקובל במנועי בנזין ודיזל.

יונדאי נקסו

הנקסו אינו דגם חדש שכן הוא הוצג כבר לפני חמש שנים, אבל בשונה מקודמיו שהוסבו למערכת ההנעה כאן מדובר בדגם ייעודי לכך. ומבחינה זו הוא מסגיר את גילו עם עיצוב שדומה לרכב פנאי רגיל וללא כל אזכור למערכת ההנעה הייחודית. גם סביבת הנהג עם קונסולה מרכזית עמוסת מתגים מיושנים למראה.

בהשוואה לטוסון הוא ארוך ב-17 ס"מ (467 ס"מ) עם בסיס גלגלים ארוך ב-11 ס"מ (279 ס"מ) ולמרות זאת יש מקום רק לחמישה נוסעים בגלל הצורך לאחסן את מיכלי החנקן מאחור ולכן גם תא המטען קטן (461 ליטר) מברכב הפנאי הפופולארי בעל מנוע בנזין.

המנוע החשמלי מעביר ישירות לגלגלים הקדמיים הספק - צנוע ביחס למקובל - מרבי של 163 כ"ס, ובהתחשב במשקל עצמי הנושק ל-1.9 טון הביצועים צנועים משל טוסון בנזין (9.5 שניות ל-100 קמ"ש, 0.7 שניות יותר). הנהיגה? כמעט זהה לרכב חשמלי עם אספקת כוח חלקה ולינארית ואותה תנועה חרישית.

עכשיו גם עם מנוע – ג'נסיס G70

ג
  • מנוע: V6, טווין-טורבו-בנזין, 3.3 ליטר, 373 כ"ס 
  • תמסורת: תיבה 8 הילוכים אוטומטית, הנעה כפולה
  • זינוק ל-100 קמ"ש, מהירות מרבית: 5 שניות, 270 קמ"ש
  • מתי בישראל: 2024
  • מחיר משוער: 470 אלף שקל

ה-G70 היא המשפחתית סדאן הקטנה ביותר של ג'נסיס, ומי שמנסה להיות תשובה קוריאנית למאוכזבי ב.מ.וו. זה לא ממש הצליח, בעיקר בגלל שהמנוע עימו שווקה (בנזין מוגדש, 4 צילינדרים בנפח 2.0 ליטר עם 252 כ"ס) לא אפשר מיצוי הפוטנציאל של שאר המכלולים המכאניים המשובחים.

ואת זה עשויה הגרסה הבכירה, עם מנוע V6 בנזין כפול מגדשים בנפח 3.3 ליטר (373 כ"ס) לפתור. החיבור הוא לתיבת שמונה הילוכים אוטומטית והנעה אחורית עם דיפרנציאל מוגבל החלקה (שכולנו תקווה שיגיע אלינו) או עם הנעה כפולה כמו המכונית בה נהגנו (ועליה נוותר).

ג

אין ספק שגרסת ההנעה האחורית מלהיבה יותר, בדומה להתנהלות אחותה העממית קיה סטינגר GT. גם שאר המערכות המכאניות מייצרות רף גבוה של יכולות דינמיות לרבות בולמי זעזועים אדפטיביים, מערכת בלימה של ברמבו, צמיגי מישלן פיילוט ספורט 4S ובעיקר כיול מוקפד עליו חתום אלברט בירמן – לשעבר ראש חטיבת M בב.מ.וו.

עבור מי שמחפש בעיקר ביצועים, חשמליות כמו טסלה מודל 3 או פולסטר 2 יהיו יעילות יותר וזולות הרבה יותר, עם סביבת נהג מודרנית משמעותית ומרחב מחיה נדיב יותר ליושבים מאחור.

עבור הבודדים שמחפשים משפחתית סדאן עם יכולות דינמיות גבוהות ל-G70 יהיה בקרוב מה להציע. אנחנו רק מקווים שבשונה מהמתחרות הגרמניות – ב.מ.וו 340M ומרצדס C43 AMG כפולות ההנעה, הקוריאנית תנחת כאן עם הנעה אחורית טהורה.

הכתב היה אורח חברת יונדאי

פורסם לראשונה ב- 30.07.23

למאמר זה התפרסמו 11 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

  • 1. אלנטרה N 
    אריאל.ב, 30-07-2023

    אם i30n עולה 270 אלף ש"ח, איך אלנטרה N תעלה 230,000 ש"ח?

    סגור תגובה

  • 2. כמה עולה הכיעור ? (לת)
    לא מלוכסן, 30-07-2023

  • 3. יונדאי על הפנים 
    המכונאי המעופף, 30-07-2023

    יונדאי רכב עממי פשוט, הרכבה גרוע רעשים מבחוץ והמנועים חלשים ביותר !
    לכל המתלהבים מחשמלי היזהרו זה עדיין רכבים בחיתולים ואתם השפנים !

    סגור תגובה

  • 4. שיודיעו להם... הפסידו 
    לא כתב רכב מוטה, 30-07-2023

    כבר הפסידו... לא יעזור להם

    סגור תגובה

  • 5. איזה אוסף של קלישאות 
    דודו, 30-07-2023

    הכתב משמש צנור לשטיפת המח של יונדאי. השטות שנמסרת מפיו שרכב חשמלי צורך חשמל מזהם לעומת תאי דלק(מימן). רק בור או כתב מטעם יכתוב שטות כזאת בריש גלי. הרי החסידים הגדולים של תאי דלק הן חברות הנפט כי כדי לדחוס מימן למצב נוזלי וכדי לייצר אותו צריך כמות אנרגיה אדירה. ואחרי זה צריך פצצות מימן שמתניידות במשאית כדי לשנע אותו מהמפעל לתחנות התדלוק. ונא לא לשכוח הכתב היה אורח של חברת יונדאי

    סגור תגובה

  • 6. 230,000 אני קונה טסלה מודל 3 (לת)
    דן, 30-07-2023

  • 7. יונדאי מזהה סכנה, ומגיבה בהתאם 
    DANY_TORONTO, 30-07-2023

    מכוניות קוריאניות זה בסדר - אבל סינית = אסור לגעת. זה בסדר בשבילכם בישראל - אבל לא ולא בצפון אמריקה.
    לרכבי החשמל יש בעיה ענקית: יש קרינות ELF ו-EMF - מסוכנות מאוד לגוף האדם. וכמובן שכל היצרנים לא מדברים על אלה. כולכם יודעים למה...! אין דברים כאלה ממכוניות בנזין או מעט מאוד. כבר מדדתי בלינקולן שלנו ואמדוד ברולס רויס אשר יגיע בקרוב מאוד.
    כמובן שיש עוד הרבה בעיות עם ה-EVs.
    כמו כן - רכבי EV צורכים כמויות עצומות של ליתיום וחומרים אחרים - כי יש להם כמויות אדירות של סוללות. יש גם בעיה מאיפה להשיג את כל המינרלים האלה.
    מחירי רכבי החשמל צמחו בממוצע - לא התכווצו כפי שהיו צפויים. לכן אנשים רבים ממשיכים וימשיכו לקנות ולנהוג במכוניות בעירה פנימית.
    רכבי חשמל צריכים לנסוע בין 45,000 - 110,000 ק"מ לפני שיש להם יתרון בפליטות על פני מכוניות בנזין בגודל דומה - אפילו עם מיחזור החומרים = קובלט, גרפיט, ליתיום ומנגנזה.
    סוללות נתרן-יון וסוללות ליתיום-יון במצב מוצק הן אפשרויות אחרות - אבל זה בעתיד הרחוק.
    בארה"ב המציאות היא שרק 5.8% מהמכוניות החדשות שנמכרו בשנה שעברה. מכלל המשאיות החשמליות שנמכרו - רק 2% היו משאיות כבדות חדשות. כמובן - ניתן לשחד נהגים לקניית רכבי EV אם מספיק כסף נדחף בפניהם.
    הכלכלנית Nafisa Lohawala מ-RESOURCES FOR THE FUTURE = צוות חשיבה אומרת שמכוניות היברידיות יכולות לנהוג רק עם הכוח של הסוללות כל הזמן...! זה BS ענק = חרא של שור - כי מכוניות היברידיות יכולות לנסוע מקסימום 60 ק"מ על הסוללות שלהן. מרחק זה תלוי בכמות המטען, טופוגרפיה וכו' = עובדות מוכחות! לאקונומסטית הזו אסור לדחוף את חוטם לדברים שהיא לא כשירה אליהם. נְקוּדָה.

    סגור תגובה

  • 8. השוק הישראלי חזק מאוד  
    חחח, 30-07-2023

    מוכרים כל שנה 10 אלף רכבים מכל דגם חחחח, בטח בכפר ממוצע בסין קונים יותר בשנה, ממה שמוכרים בישראל כולה. החשיבות של שוק ישראלי - אפסית מבחינת היצרניות. מתייחסים אליו בשביל לתת כבוד לכתבים וסוכנים, שלא יעלבו.

    סגור תגובה

  • 9. ל 5: לייצר חשמל ולהוביל אותו 
    חח, 30-07-2023

    עולה כמעט כמו דלק. רכבי חשמל מזהמים, פשוט הזיהום "רחוק מהעין", זה עדיין מזהם מאוד. ייצור הסוללות - אחד הדברים היותר מזהמים. ואין עדיין מיחזור של סוללות כאלה, ולא יהיה בקרוב.

    סגור תגובה

  • 10. יונדאי 
    גבי, 23-09-2023

    לכל מי שנגד יונדאי....אתם קנאים ממורמרים.....עובדה שיונדאי הכי נמכרת בישראל כבר עשור....אז תקפצו.

    סגור תגובה

  • 11. לא רואה מוסך 
    שמואל, 08-12-2023

    15 שנה יש לי יונדאי. היה לי כבר סונטה כמה פעמים, טוסון ועוד. מחליף כל 3 שנים. מעולם לא הייתי במוסך פרט לטיפול שנתי.

    סגור תגובה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה