דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

טיפים לנסיעה עם הילדים

Getting your Trinity Audio player ready...

מאת: מערכת iCar

1. הכנה לנסיעה

כדאי לעשות הכנה לפני הנסיעה, במיוחד אם היא ממושכת. רצוי להסביר לילדים מראש, כל אחד לפי הבנתו, שיוצאים לנסיעה שעשויה להימשך זמן רב. כדאי להציג את הנסיעה כחוויה מהנה או הרפתקה ולא רק את ההגעה ליעד. אפשר לתכנן עם הילדים מראש את ההפסקות כדי לתת להם הרגשת שליטה כלשהי. כדאי לעודד את הילדים לבחור משחק או פעילות אחרת לדרך (לקטנים במיוחד תדאגו בעצמכם). זה גם עוזר להעביר את הזמן בנסיעה וגם תורם להרגשת השותפות שלהם. חשוב רק לוודא שלא מדובר במשחקים עם חלקיקים קטנים שיתפזרו במכונית ויגרמו תסכול, או צעצועים שמשמיעים רעש חזק או מעצבן שישגעו את ההורים, או גרוע יותר - שיבהילו את הנהג או הנהגת.

2. צידה לדרך

אוכל ושתייה יכולים להציל את המצב. כדאי שיהיו לכם במכונית, אפילו באופן קבוע, חבילת קרקרים או בסקוויטים שלא מתקלקלים וגם בקבוק מים במקום מוצל שלא יתחמם בשמש. ולא לשכוח למלא מחסנים אחרי השימוש במאגרי החירום. לפני נסיעה מאתגרת במיוחד כדאי לארוז אוכל ושתיה לדרך (כריכים, פירות, חטיפים וכו') לפי טעמם של הנוסעים, אחרת תצטרכו לעצור בתחנות דלק ולקנות נשנושים במחירים יקרים יותר. את המגבונים אל תשכחו כמובן להביא איתכם; הם לא יישארו סגורים בתיק.

אם יש לכם תינוקות, כדאי תמיד לקחת בקבוקים ומוצצים רזרביים, או כל אביזר אחר שעשוי להרגיע את התינוק. במידה והפעוטות יפילו את ה"שסתומים" במכונית תוך כדי נסיעה, תוכלו לשלוף את הרזרבי ולא תהיו חייבים לעצור מיד ולהתחיל לזחול על קרקעית הרכב.

3. מוזיקה טובה

מוזיקה טובה יכולה להרגיע וליצור אווירה נעימה ברכב. כדאי לדאוג להביא את הדיסקים שיש עליהם קונצנזוס בבית, או אפילו להחזיק כמה כאלה דרך קבע במכונית. מוזיקה טובה לא חייבת להיות מוזיקה ייעודית לילדים: נסיעה במכונית יכולה להיות הזדמנות להעשרה מוזיקלית של הילדים בשירים עבריים ישנים או כל ז'אנר אחר שחביב עליכם. ישנה גם מוזיקה אהובה (מכוורת ועד קווין) שהותאמה לאוזנם הרגישה של ילדינו, וישנה מוזיקה לילדים שגם הגדולים אוהבים לרוב (הכבש השישה עשר, למשל). גם אם אין אחידות דעים מוזיקלית, אפשר לצייד את הילדים בנגני MP3 אישיים ואוזניות, או ללמד אותם להתחשב לפעמים בטעמם של אחרים...

4. משחקי דרך

גם אם לא ארזתם צעצועים לנסיעה, יש דרכים נוספות להעביר את הזמן ולנסות לשעשע את הילדים. את הקטנים יותר אפשר לאתגר למשל באיתור מכוניות צבעוניות על הכביש ("כמה מכוניות לא כסופות נפגוש היום?", "כמה משאיות ירוקות אנחנו רואים? אה, הנה אחת! לכמה הגענו? 24."). עוד אופציה היא לספור מוטיבים שחוזרים בדרך - כמו שלטי חוצות, רמזורים, עצים, כלבים - בהתאם לתוואי בו אתם נוסעים. הגדולים יותר יכולים לעזור בקריאת שלטי הכוונה או בהקראת ההוראות של מכשיר הניווט, ואפשר גם לחוד להם חידות שיעוררו את סקרנותם - האם אנחנו קרובים יותר לחיפה או לרעננה? מה מספר הכביש שבו אנחנו נוסעים? האם באר שבע נמצאת בצפון הארץ או בדרומה? משחק כזה יכול בפירוש להעשיר את ידיעת הארץ של הילדים וגם שלכם.

משחקי דרך יכולים להתנהל גם בחושך כשלא רואים את הכביש. נסו את "כן, לא, שחור, לבן" או את הגרסה המתאימה של 20 שאלות בו כולם מנסים לנחש בעזרת שאלות כן/לא על מה חשב המשתתף בתורו. המשחק הזה עוזר ללמד על ההבדלים בין חי צומח ודומם ("כן ילדים, הכלב שלנו הוא חי ולא דומם"), גדול וקטן, חומרים ("האם זה עשוי מפלסטיק?") ויכול להיות מאתגר גם למבוגרים.

גם כשתקועים בפקק אפשר להיות יצירתיים ולא לשקוע בדיכאון ועצבים שידביקו את הילדים. אפשר לחבר תרגילי חשבון מאתגרים מהספרות של לוחית הרישוי שתקועה לפניכם. נסו להיות בלשים ולהרכיב פרופיל של הנהג שלפניכם לפי המידע שעל המכונית - מטפל במוסך ברמת-גן, היה בגולני, חובב צלילה וביקר בגן-גורו. מי אתה? ואל תשכחו שנסיעה היא לפעמים זמן טוב פשוט לשוחח זה עם זה. נסו.

5. הפסקות

הפסקות בדרך , בעיקר אם הנסיעה ארוכה, הן קריטיות. שירותים, מתיחת איברים ואפילו ריצה קלה אחרי ישיבה ממושכת במכונית חשובים גם לנהג וגם לנוסעים, גדולים כקטנים. אל תשכחו לעצור רק במקום בטוח ולא סתם בשולי הכביש. אם רוצים להמנע מפסטיבל ה"תקנו לי גלידה/ממתק/חטיף" אפשר לעצור לא בתחנת דלק או מזנון דרכים אלא בחיק הטבע. כדאי לבחור מקום נעים ויפה כמו חניון מוצל או עמדת תצפית לנוף. עם ילדים קטנים ההמלצה מועצמת - כדאי ליזום מדי פעם עצירות שירותים, כדי להימנע מהצורך הדחוף לשירותים, כאן ועכשיו, באמצע הכביש המהיר.

6. דברים שלא כדאי לעשות בנסיעה עם הילדים

* לנסות לנהל בסלולארי שיחות חשובות בענייני עבודה. אם הם לא ישנים, זה בדרך לא יילך.

* להתעצבן ולקלל את הנהג שעקף/חתך/לא עבר את הרמזור מספיק מהר. שימו לב, הילדים קולטים הכל.

* להספיק לעבור ב"עוד מקום אחד ודי". לפעמים, כשכולם עייפים, הכי נכון פשוט להגיע ליעד ולדעת שהנסיעה הזו הסתיימה.

דרך צלחה!

פורסם לראשונה ב- 01.01.07

למאמר זה התפרסמו 3 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה