דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

ביטוח: הקדמה

Getting your Trinity Audio player ready...


ביטוח רכב יכול להיות עניין די מבלבל. ישנם כמה סוגי ביטוח, שלל מונחים מקצועיים ואינסוף אותיות קטנות. מזל שמדריך ביטוח רכב של iCar פה - בדיוק כדי לעזור לכולנו להבין אלו סוגי ביטוח נדרשים (ואלו לא) ומהם הדגשים שחשוב להתייחס אליהם, בעת רכישת ביטוח חובה, ביטוח צד ג' או ביטוח מקיף.

במדריך הביטוח של iCar נכיר את סוגי ביטוח הרכב השונים, וגם נדע איך אפשר לחסוך במחיר, להשוות בין החברות ולהיות מכוסים - בלי לפשוט את הרגל. אבל ראשית - למה בעצם צריך ביטוח לרכב?

הביטוח לרכב נועד כדי להגן עלינו מסיכונים בלתי צפויים, שעלולים להכניס אותנו להוצאות שלא נוכל לעמוד בהן. ביטוח החובה נועד על מנת לכסות נזקי גוף, לנו כבעלי הרכב, לנוסעים או למשתמשי הדרך האחרים - בין אם הם נהגים שנפגעו באשמתנו חלילה ובין אם אלו הולכי רגל. במקרה של תאונה עם פצועים או הרוגים, עלות הפיצויים עלולה להיות עצומה - ולכן צריך להחזיק ביטוח חובה. אגב, כשמו כן הוא - ביטוח חובה לא נתון לשיקול דעתנו. כל רכב מחויב בביטוח כזה.



ביטוח מקיף נועד לכיסוי נזקי רכוש, לרכב שלנו או לרכבים אחרים. הוא מכסה נזקי גניבה, תאונות וכמעט כל נזק אחר שעלול להיגרם לרכב. במקרה של נזק לרכב שלנו נוכל לקבל פיצוי עד לגובה עלות הרכב, ובמקרה של נזק לרכב אחר - הפיצוי יכול להגיע למאות אלפי שקלים ואפילו למיליון או שניים, בהתאם לגובה הנזק. 

נהגים רבים שמחזיקים רכב ישן אשר שוויו נמוך, מעדיפים לוותר על ביטוח מקיף ולקחת את הסיכון שבאובדן הרכב. אלו יבחרו בדרך כלל בביטוח צד ג', שמכסה נזקים שנגרמים באשמתנו לרכבים אחרים. הרי גם אם יש לכם רכב ישן וחבוט ששווה בקושי 5,000 שקלים, תמיד ישנו סיכוי שתגרמו נזק לפרארי חדשה שתפגשו בדרך...

אז אחרי שהבנו מה סוג הביטוח שמתאים לנו - מאיפה כדאי לרכוש אותו?

ביטוח ישיר או סוכן ביטוח?

השאלה הראשונה שאנחנו שואלים את עצמנו היא: היכן קונים ביטוח רכב - דרך חברות ביטוח ישיר או באמצעות סוכן ביטוח.

סביר להניח שאתם זוכרים כמה ג'ינגלים מפרסומות של חברות ביטוח ישירות ברדיו. החברות הללו, כנגזר משמן, פונות ישירות ללקוח, ולא דרך סוכן ביטוח מהסוג המוכר. המשמעות היא שחלק מהעמלות, בעיקר אלו שמופנות אל סוכן הביטוח, נחסכות מעלות ביטוח הרכב. מצד שני, אנחנו הלקוחות איננו זוכים לאדם מוכר שאיתו נוכל לדבר בשעת הצורך.


סוכן ביטוח היה כאן תמיד. מדובר באדם שאליו אנחנו מתחברים, והוא מגשר בין חברת הביטוח ובינינו: אם הסוכן אחראי והגון, הוא יתאים עבורנו את כיסויי ביטוח הרכב המתאימים ביותר, וגם יטפל בנו באופן אישי בעת מקרה ביטוח, כלומר - תאונה וכדומה. השירות של סוכן הביטוח עולה כסף, ועל כן רכישת ביטוח רכב דרכו עשויה להיות יקרה יותר.

היה ביטוח?
היה ביטוח? / צילום: Christian Maréchal

אז מה עדיף? כמו תמיד, התשובה תלויה בכם. חברות הביטוח הישירות קלות יותר לעיכול – טלפון אחד או אפילו בדיקה קצרה באינטרנט תציג לפניכם את מחירי הביטוח שאותו תבקשו, כמה לחיצות והרכב מבוטח. מצד שני, חברות הביטוח הישירות לא מעוניינות תמיד להתעסק בלקוחות בעייתיים - הן מבחינת עבר תעבורתי או בביטוח כלי רכב ספורטיביים או נדירים ומיוחדים. במקרים כאלה, התעריפים שהן מציעות עשויים להיות גבוהים מאלו שסוכן ביטוח ישיג לכם. נוסף על כך, אם הגעתם למצב שבו אתם מחליטים לתבוע את חברת הביטוח, סוכן הביטוח יהיה נגיש ויעיל יותר מאשר פנייה ישירה אל הנציגים הטלפוניים של חברת הביטוח. בדרך כלל, ובניגוד לאמונה הנפוצה, העמלה של סוכן הביטוח קיימת, אך אינה משמעותית ובמקרים מסויימים סוכן הביטוח אף עשוי לתת לכם הצעה עדיפה לביטוח רכב מאלה שקיבלתם מחברות הביטוח הישירות.

ההמלצה שלנו? אל תתעצלו. קחו את הזמן והשוו בין חברות הביטוח הישירות ובין סוכנויות הביטוח – באינטרנט ובטלפון. אל תתביישו לספר על הצעה נמוכה יותר שקיבלתם על לביטוח רכבכם; בתחום הביטוח, המיקוח הוא חלק מהנורמה והנחות של מאות ואלפי שקלים מהמחיר הנקוב הם עניין שבשגרה.

פורסם לראשונה ב- 18.08.10

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה