בקצרה:
- היצרניות הסיניות פתחו במירוץ לטעינה סופר-אולטרה-מהירה
- השיא של BYD, אלף קילוואט, החזיק פחות משבועיים
- המטען החדש של זיקר יתמוך בקצב של 1,200 קילוואט

זרם חזק: פחות משבועיים חלפו מאז ש-BYD השיקה מטען-על עם קצב של 1 מגה-וואט (אלף קילוואט), וזיקר מודיעה כי בכוונתה להציג בקרוב מטען מהיר אפילו יותר, עם קצב טעינה 1.2 מגה-וואט (1,200 קילוואט). לשם השוואה, המטען המהיר ביותר בישראל תומך בקצב של 360 קילוואט בלבד - כשליש מהירות.
המטען החדש של זיקר, שיחשף רשמית בתערוכת שנגחאי ב-23 באפריל, יגיע לקצבי השיא באמצעות קירור נוזל. בשלב זה אין לזיקר, או לכל יצרנית אחרת, מכונית שתומכת בקצבי טעינה כאלו - אך סביר להניח שלקראת התערוכה תחשוף היצרנית אב-טיפוס תואם, בדומה לדגמים שהציגה BYD עם הצגת מטעני העל שלה. מכונית כזו תוסיף לטווח הנסיעה כ-2-3 קילומטר בשניה של טעינה, או עד כ-500 ק"מ טווח בשתי דקות וחצי.
מה עוד צריך לדעת: זיקר הכריזה כי תקים מתחמי טעינה בעלי 10 עמדות, שכל אחת מהן תתמוך בנפרד בקצב של 1.2 מגה וואט. בשלוש השנים האחרונות הקימה זיקר בסין 826 מתחמי טעינה עם כ-4,000 מטענים בסך הכל, בהספקים שבין 360 ל-800 קילוואט, כאשר עד לשנת 2026 היא מתכננת להקים 10,000 עמדות טעינה בסך הכל. אם כולן יופעלו בהספק הטעינה המרבי שמבטיחה היצרנית, צריכת החשמל שלהן תהיה דומה לצריכת השיא של מדינת ישראל כולה.

לצד BYD וזיקר, גם יצרנית האלקטרוניקה והסלולר וואווי הודיעה כי תחשוף מטען-על בקצב של 1 מגה-וואט, וגם חברת שירותי התחבורה הסינית DiDi הכריזה על הקמת מטעני 1 מגה-וואט. גם יצרניות רכב אחרות בסין מפעילות רשת של מטענים מהירים במיוחד - 800 קילוואט באקספנג, 640 קילוואט אצל ניו, 520 קילוואט ב-לי אוטו ו-400 קילוואט במטענים המהירים ביותר של טסלה (V4).
מה אנחנו חושבים: טעינה מהירה היא ללא ספק מרכיב חשוב במעבר של תעשיית הרכב להנעה חשמלית, שכן היא מאפשרת שימוש יעיל גם למי שלא מסוגל להתקין עמדת טעינה בחניה הביתית. אלא שמירוץ החימוש של יצרני הרכב הסיניים נראה כמו תשובה לשאלה שאיש לא שאל. מכיוון שבחיים האמיתיים, שבהם נהג ממוצע נוסע כמה עשרות קילומטרים ביום, אין משמעות אמיתית למספרים האלו. בעצם יש, שיווקית.