דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

המירוץ לטעינה חשמלית מהירה: זיקר תטעין 500 ק"מ בשתי דקות וחצי

Getting your Trinity Audio player ready...

בקצרה:

  • היצרניות הסיניות פתחו במירוץ לטעינה סופר-אולטרה-מהירה
  • השיא של BYD, אלף קילוואט, החזיק פחות משבועיים
  • המטען החדש של זיקר יתמוך בקצב של 1,200 קילוואט

זרם חזק: פחות משבועיים חלפו מאז ש-BYD השיקה מטען-על עם קצב של 1 מגה-וואט (אלף קילוואט), וזיקר מודיעה כי בכוונתה להציג בקרוב מטען מהיר אפילו יותר, עם קצב טעינה 1.2 מגה-וואט (1,200 קילוואט). לשם השוואה, המטען המהיר ביותר בישראל תומך בקצב של 360 קילוואט בלבד - כשליש מהירות.

המטען החדש של זיקר, שיחשף רשמית בתערוכת שנגחאי ב-23 באפריל, יגיע לקצבי השיא באמצעות קירור נוזל. בשלב זה אין לזיקר, או לכל יצרנית אחרת, מכונית שתומכת בקצבי טעינה כאלו - אך סביר להניח שלקראת התערוכה תחשוף היצרנית אב-טיפוס תואם, בדומה לדגמים שהציגה BYD עם הצגת מטעני העל שלה. מכונית כזו תוסיף לטווח הנסיעה כ-2-3 קילומטר בשניה של טעינה, או עד כ-500 ק"מ טווח בשתי דקות וחצי.

מה עוד צריך לדעת: זיקר הכריזה כי תקים מתחמי טעינה בעלי 10 עמדות, שכל אחת מהן תתמוך בנפרד בקצב של 1.2 מגה וואט. בשלוש השנים האחרונות הקימה זיקר בסין 826 מתחמי טעינה עם כ-4,000 מטענים בסך הכל, בהספקים שבין 360 ל-800 קילוואט, כאשר עד לשנת 2026 היא מתכננת להקים 10,000 עמדות טעינה בסך הכל. אם כולן יופעלו בהספק הטעינה המרבי שמבטיחה היצרנית, צריכת החשמל שלהן תהיה דומה לצריכת השיא של מדינת ישראל כולה.

לצד BYD וזיקר, גם יצרנית האלקטרוניקה והסלולר וואווי הודיעה כי תחשוף מטען-על בקצב של 1 מגה-וואט, וגם חברת שירותי התחבורה הסינית DiDi הכריזה על הקמת מטעני 1 מגה-וואט. גם יצרניות רכב אחרות בסין מפעילות רשת של מטענים מהירים במיוחד - 800 קילוואט באקספנג, 640 קילוואט אצל ניו, 520 קילוואט ב-לי אוטו ו-400 קילוואט במטענים המהירים ביותר של טסלה (V4).

מה אנחנו חושבים: טעינה מהירה היא ללא ספק מרכיב חשוב במעבר של תעשיית הרכב להנעה חשמלית, שכן היא מאפשרת שימוש יעיל גם למי שלא מסוגל להתקין עמדת טעינה בחניה הביתית. אלא שמירוץ החימוש של יצרני הרכב הסיניים נראה כמו תשובה לשאלה שאיש לא שאל. מכיוון שבחיים האמיתיים, שבהם נהג ממוצע נוסע כמה עשרות קילומטרים ביום, אין משמעות אמיתית למספרים האלו. בעצם יש, שיווקית.

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

למאמר זה התפרסמו 18 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

  • 1. שכחו עוד דבר 
    יהושוע הפרוע, 31-03-2025

    רשת החשמל לא תוכל לתמוך במטענים כאלו. וגם לא טרחו לומר בכמה טעינה מהירה מקצרת את חיי הסוללה.

    סגור תגובה

  • 2. זה מה שנקראbragging  
    דודו, 31-03-2025

    מודיעים על מערכת בלתי רלוונטית בחזקת למי יש גדול יותר. הבעיה שהם עוד לא פתרו היא איך המכונית כלומר מערך הבטריות יוכל לעמוד בעוצמות טעינה כאלה בלי שייגרם לו נזק.
    לא ברור מה העלות של יצור כזה כלומר כמה עולה יחידה. העיקר ש מקבלים פרסום בחינם. כי לעיתונאי רכב בד״כ אין עדיין מושג בחשמל אבל הם מה זה מבינים בהיברידי ובטורבו

    סגור תגובה

  • 3. המסמרים בארון הקבורה 
    יוסף, 31-03-2025

    כבר היום הטווח מספק לכל צורך. עם טעינה מהירה מאוד גם רכבים עם סוללה קטנה יהיו רלוונטיים לכולם.
    כמו מצלמות הפילם. המוות של הבנזין יהיה חד ופתאומי. ראו הוזהרתם.

    סגור תגובה

  • 4. גם אם תהיה מערכת כזו........ 
    עבודה בעיניים , 31-03-2025

    הרי שמחיר ההטענה יעלה כמו תדלוק בסולר או בנזין. מה שיהפוך את כל עלות החשמל ליקרה.

    סגור תגובה

  • 5. נשמע מדהים 
    אדם, 31-03-2025

    לגבי התגובה על רשת החשמל שלא תעמוד בכך, אני חושב שזה לא המצב, מכוון שזה החלפה של זמן מול עוצמה, אם היום הרשת עומדת בעוצמה נמוכה להרבה זמן, במצב החדש היא תעבוד פחות זמן על עוצמה יותר גבוהה. מאמין שכדי להתגבר על הקשיים הטכנולוגים ייצרו סוללות או קבלים שיאספו את החשמל בזמן שלא טוענים.

    סגור תגובה

  • 6. אפשר לחבר את חמותי ? 
    יפת, 31-03-2025

    חמותי שתחיה, מרימה אותי מאפס למאה ב1.2 שניות.

    סגור תגובה

  • 7. אם מוציאים כבל ישר מתחנת חדרה. יגיעו ל 1000kw? 
    איל נ, 31-03-2025

    רידינג בטוח לא הגיע ל 1000kw

    סגור תגובה

  • 8. אל תספידו את הבנזין 
    אמריקאי, 01-04-2025

    לפחות כאן באמריקה, רכב היברידי מתחרה היטב ברכב חשמלי. הרכב ההיברידי שלי נוסע, במחירים של היום בעלות של 6 סנט למייל בערך. טעינה חשמלית ביתית תעלה גם בערך אותו דבר. (5 עד 10 סנט, תלוי במחירי החשמל). טעינה בתחנות מהירות עולה הרבה יותר, 10 עד 20 סנט למייל. רכב היברידי-נטען גם אפשרי, אבל לפי חישוב שערכתי, עדיין לא משתלם לטווח ארוך. לרכב היברידי נטען בדרך כלל יש חסרונות נוספים, אין גלגל רזרבי ותא המטען קטן יותר.

    סגור תגובה

  • 9. הכי חשוב: לגמור להטעין מהר 
    שמילקיהו, 01-04-2025

    ולרוץ לספר לחבר'ה

    סגור תגובה

  • 10. כרגע תחנות הדלק העירוניות עדיין מתעלמות מהחשמל 
    סמסון, 01-04-2025

    אין מטענים

    סגור תגובה

  • 11. למגיב 3 
    דוד, 01-04-2025

    נחיה ונראה. המגמה בינתיים הפוכה לגמרי. אחרי ההייפ שנשען על אדי היח״צ מכירות הרכבים החשמליים צונחות. הקהל מצביע ברגליים. מחיר כפול ומכופל עבור פחות רכב, פחות נוחות ופחות פרקטיות. שלא לדבר על זה שהחלפת הסוללה הופכת את הרכב הלכה למעשה לחלוט בגלל המחיר וכך אורך החיים של רכב חשמלי הוא כמה שנים בודדות. תוסיף לזה טווח הולך ופוחת מיום ליום, את העובדה שכבר עכשיו משק החשמל ברוב המדינות נמצא קרוב לרף יכולת ייצור החשמל ואת העובדה שברוב מדינות העולם זול יותר לתדלק בנזין מאשר להטעין את הרכב. ממש מציאה.

    סגור תגובה

  • 12. למגיב 5 
    דוד, 01-04-2025

    איזה מזל שאתה לא מהנדס. אתה בטח מסוג האנשים שחושבים שתשע נשים יחד יכולות ללדת תינוק בתוך חודש.

    סגור תגובה

  • 13. מגיב 11 - אין "עובדה" אחת שכתבת, שיש לה אחיזה במציאות. 
    מאזדה 3, 01-04-2025

    המחיר אינו כפול, והרכבים אינם בהכרח פחות נוחים או פרקטיים - כל מקרה לגופו, כמו בבנזין. אורך חיים של רכב חשמלי הוא לא שנים בודדות, יש סטטיסטיקה ברורה בנושא. הטווח לא פוחת מיום ליום, משק החשמל ברוב המדינות לא נמצא קרוב לרף יכולת, ואין אף מדינה בעולם (להוציא אולי את וונצואלה ובוליביה, גם זה לא בטוח) שיותר זול לתדלק בהן בנזין מאשר להטעין רכב. בקיצור, אתה חרטטן מלא באוויר חם. כנראה ביביסט.
    אני, אגב, עם מאזדה 3, ואשתי עם ג'יפון קוריאני גנרי. לא מדבר מפוזיציה.
    תפסיק לכתוב שטויות באינטרנט.

    סגור תגובה

  • 14. ל-1 
    יוסי, 01-04-2025

    רשות החשמל תוכל לתמוך בזה. כי ההנחה היא שאותה כמות חשמל תזרום בסופו של דבר לצרכנים. רק שאולי תחנות הדלק יצטרכו בטריות או משהו לתמוך בזה

    סגור תגובה

  • 15. ביביסט הייטקטיסט (לת)
    רק שיצטרכו לבנות תחנת כח ליד כל מתחם טעינה, 01-04-2025

  • 16. זו בשורה של תחילת המהפכה החשמלית 
    מו הנדס, 01-04-2025

    כאשר טעינה הופכת לזמן תדלוק זו המהפכה.
    הבעיה, על תשתית של 240V כדי להגיע ל 1200KW צריך 5000 אמפר, כאשר קו ביתי הוא מקסימום 63AX3.
    אז או שיצתרכו לייצר בעמדות כאלו חשמל עצמאית, או להקים תחנות אגירה ופריקה למטענים.
    הפתרון יבוא כאשר חברת חשמל תוציא תקן של אספקת חשמל במתח גבוה (כדי להוריד את הזרם) לעמדות טעינה מהירות, וכנראה בתעריף שונה עם מס (כמו על הדלק). אז תתחיל המהפכה החשמלית באמת.

    סגור תגובה

  • 17. ל7 תחנת חדרה מייצרת 2600 מגה-וואט 
    מהנדס חשמל, 01-04-2025

    1000KW הם 1MW
    תחנת חדרה מייצרת 2,600MW
    צריכת השיא של ישראל היא באיזור ה15,000MW

    סגור תגובה

  • 18. יותם (מהנדס חשמל) 
    הממ.. מן הסתם זה יראה כמו תחנת דלק רגילה, 01-04-2025

    רק עם ארונות ובהן ערימות של סופר-קבלים שיוצרים בטריית קבלים אחת ענקית, שיכולה להיטען לאט מרשת החשמל - ואז להתפרק כמעט בבת אחת לתוך מכונית חשמלית. גם במכונית תהיה סוללה של סופר-קבלים שתקבל את המטען תוך דקות ספורות ותטען אח"כ את הסוללה לאט (וגם תניע את המכונית בנתיים). סה"כ אין סיבה למה שלא יהיה ישים, אם כי זה לא יהיה קל. כלומר סוללת סופר קבלים שמגיעה ל-400V? לפחות 200 סופר-קבלים. זה שוקל לא מעט. אני מעריך שמדובר על תוספת משקל של לפחות 200-300 ק"ג למכונית כדי לתמוך בזה. עם זאת, לסופר קבלים יש עוד יתרון על סוללות רגילות - נצילות גבוהה יותר. במילים אחרות, במכונית שתצויד במערכת, גם הבלימה הרגנרטיבית תעבור דרך הקבלים וכך נקבל בירידה כמעט כל מה שהשקענו בעליה :-). השאלה היא - כמובן - האם זה שהרכב שוקל יותר, לא יעלה לנו, בסופו של דבר, יותר ממה שנחסוך על זה. האם זה שאפשר לטעון בדקות ספורות זה לא סתם גימיק.. כנראה שלא. עצם העובדה שאפשר להיכנס עם רכב חשמלי ל"תחנת דלק" כזאת ותוך 5 דקות לצאת עם "סוללה מלאה".. טוב, זה העתיד.

    סגור תגובה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה