חברות הליסינג קונות מדי שנה עשרות אלפי רכבים חדשים מיבואני הרכב, ומקבלות הנחות גדולות בהתאם. מרבית הרכבים מוחכרים לתקופה קצובה בתשלום חודשי קבוע, אך חלק מהרכבים נמכרים באופן מיידי לצרכנים עוד לפני שנסעו אפילו קילומטר אחד - ומכאן שמה של העסקה, "אפס קילומטר". הצרכן נרשם כיד השניה של הרכב, אחרי חברת הליסינג, ומקבל הנחות משמעותיות ממחיר הרכישה.
גובה ההנחות משתנה בהתאם לדגם ולתקופה. כרגע, בסוף שנת 2021, מרבית יבואני הרכב סובלים ממחסור במלאי זמין של רכבים עקב משבר השבבים העולמי, וההנחות פחות גבוהות מאלו שפגשנו בעבר. מאותה סיבה לא כל הדגמים זמינים כיום בעסקאות אפס קילומטר, אבל אלו שישנם נמכרים בדרך כלל בפערים של אלפי שקלים עד עשרות אלפי שקלים כאשר מדובר ברכבים יקרים, בהשוואה למחיר המחירון הרשמי של היבואן.
מאיפה ניתן לקבל מימון?
חשוב לשים לב - אין חובה לקחת את ההלוואה דווקא מהחברה שבה אתם רוכשים את הרכב. למעשה, ניתן לקחת מימון לרכבים חדשים גם מחברות אשראי חוץ בנקאיות.
"רכישה של רכב אפס קילומטר דורשת הוצאה חד פעמית לא קטנה", מסביר אור מזור – מנהל מכירות מערך שטח בחברת מימון ישיר, "אבל כיום אין בעיה להשיג מימון בהחזר חודשי שמותאם ליכולת הלקוח. הרכב עצמו משועבד כבטוחה להחזרת ההלוואה וסכום ההלוואה יכול להגיע גם למאות אלפי שקלים במידת הצורך". אצל מימון ישיר מוצעים כיום מגוון מסלולי מימון, כולל מסלולים בפריסת תשלומים רחבה של עד 100 תשלומים.
מה עוד צריך לדעת לגבי המימון?
ראשית, מומלץ לבדוק מראש מה הסכום שבאמת דרוש למטרת ההלוואה, ומה גובה ההחזר החודשי שנוכל לעמוד בו בנוחות. כאשר מקבלים הצעת מימון, כדאי לאתר הצעה שמאפשרת החזר חודשי מתאים, לקחת את המימון בחברה בעלת שם ואולי גם כזו שמתמחה במימון רכבים.
איזה רכבים אפשר לקנות ב"אפס קילומטר"?
ההיצע משתנה מעת לעת, בהתאם למלאי הזמין שקיים אצל יבואני הרכב ובהתאם אצל חברות הליסינג. בדרך כלל ניתן למצוא בעסקאות אלו מגוון רחב יחסית של דגמי מיינסטרים נפוצים: מכוניות מיני כמו שברולט ספארק, רכבי סופר-מיני כמו סיאט איביזה, משפחתיות כמו טויוטה קורולה ומאזדה 3 ורכבי פנאי כמו קיה ספורטז' ומאזדה CX-5.
בנוסף, כיום ניתן למצוא במסלולי ה"אפס קילומטר" גם דגמים שבעבר היה נדיר למצוא - בהם רכבי פנאי גדולים, רכבי יוקרה ועוד.
האם אלה רכבים זהים לאלו שאוכל לקנות אצל היבואן?
לרוב כן. בעבר חברות הליסינג הציעו בעסקאות "אפס קילומטר" בעיקר גרסאות בסיסיות יחסית (מבחינת מפרט האבזור), בעוד אצל היבואן הרשמי ניתן היה לבחור גם בגרסאות עשירות ומפוארות יותר. כיום לעומת זאת ניתן למצוא במסלולי האפס קילומטר גם את הגרסאות הבכירות בעלות מפרטי האבזור המלאים.
האם אפשר לעשות טרייד אין בעסקת אפס קילומטר?
כן, בהחלט. "עסקת הטרייד אין למעשה מאפשרת שני דברים", מסביר מזור מחברת מימון ישיר. "ראשית כל, היא מאפשרת לנו להיפרד מהרכב הישן בלי להתעסק במכירה שלו, ולעשות זאת במעמד קבלת הרכב החדש - כך שאנחנו לא נתקעים בלי רכב בתקופת הביניים. שנית, שווי הרכב שהחזרנו משמש למעשה כמקדמה לעסקה הבאה, מה שיכול להוריד משמעותית את גובה התשלום החודשי במקרה של עסקת מימון למשל".
מה יופיע לי ברשיון הרכב?
בסמוך לרגע שהלקוח מקבל את הרכב, הוא נרשם כבעלים. בסעיף הבעלויות הקודמות מופיע "01", כלומר הלקוח רשום כיד שניה, אך ללא הערה של בעלות ליסינג קודמת. זהות הבעלים הקודמים רשומה במחשבי משרד הרישוי.
מי נותן את האחריות?
כמו רכב חדש, את האחריות נותן יצרן והרכב והיא ניתנת למימוש בכל אחד ממוסכי היבואן הרשמי - בין אם קניתם ישירות מהיבואן ובין אם קניתם מחברת ליסינג בעסקת "אפס קילומטר".
חשוב לדעת שלפעמים יש הבדל במשך האחריות בין רכב שנרכש מהיבואן לבין רכב שנרכש בעסקת אפס קילומטר. למשל, ייתכן מצב שבו יבואן מעניק אחריות ל-7 שנים על המנוע והגיר, בנוסף לאחריות מלאה של 3 שנים - אך רק מי שרכש ישירות מהיבואן יהיה זכאי לאחריות המורחבת. במקרה אחר, לקוחות שירכשו בקניה ישירה מהיבואן יוכלו לרכוש שנת אחריות שלישית בתשלום נוסף - אופציה שלרוב לא תהיה זמינה לרוכשי רכבי "אפס קילומטר".
מה יקרה כשארצה למכור את הרכב בעתיד?
על פי מחירון לוי יצחק, יופחת מחירו של רכב שנרכש בעסקת "אפס קילומטר" בכ-13%. כמובן שזוהי רק נקודת מוצא כללית, שכן המחירון אינו מחייב. אם הרכב במצב טוב עם קילומטראז' נמוך, הוא יוכל אולי להימכר עם הפחתה נמוכה יותר.
למחיר המחירון על פי לוי יצחק ישנה משמעות נוספת: במקרה של גניבה או חלילה תאונה, הסכום שנקבל מחברת הביטוח יהיה זהה למחיר המחירון אצל לוי יצחק, בהפחתות הנדרשות. זאת כמובן במידה ורכשנו פוליסת ביטוח מקיף.
אז מתי זה משתלם?
לפני שקובעים האם כדאי לקנות רכב בעסקת "0 קילומטר", הפרמטר החשוב ביותר שצריך להתחשב בו הוא גובה ההנחה - ככל שהיא גדולה יותר, כך העסקה כדאית יותר; בהיבט זה יש להשוות את ההצעה לא רק למחיר המחירון של היבואן, אלא גם למחיר שמוצע על ידי היבואן בפועל, לאחר מו"מ.
פורסם לראשונה ב- 08.12.21