"זו תופעה קשה מאוד, זה הנושא הראשון שנגעתי בו כשנכנסתי לתפקיד", אומר אייל ידין, יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות. "אני לא מבין איך עובד קם בבוקר ונכנס לאוטובוס כשהוא יודע שהוא הולך לחטוף מכות, יריקות לפנים או קללות ברמה יומית. אמרתי לחברים שלי שזה לא יקרה יותר".
וזה לא רק אצל הנהגים, אלא גם אצל הפקחים. תחשוב על פקח שעולה, והוא צריך לתת לך דוח, כי לא שילמת על עליה לאוטובוס. הוא חוטף סטירה ואין לו מה לעשות. תקרא למשטרה? עד שהמשטרה תבוא, כל האירוע נגמר מזמן, לך תמצא את הבן אדם. יצאתי לסיור בצפון וגם בדרום, דיברתי עם נהגים, ואתה יודע מה הם אומרים לי? אני עולה לאוטובוס ומסתכל שמאלה כשהאנשים עולים, כדי שלא תהיה סיטואציה שאני אדבר איתם".
צפייה בתוכן "לא מבין איך נהג נכנס לאוטובוס בידיעה שהוא יחטוף מכות"
"מעבר לזה, ביקשנו שלפקח תהיה אופציה להיחשב כעובד ציבור בנוגע למקרי אלימות. ואם הוא עובד ציבור, אז לבית המשפט יש יכולת להכניס לכלא על דברים כאלה. לא הגיוני שאדם יעלה לאוטובוס ויוציא את העצבים שלו על הנהג או על הפקח, לא בבית ספרנו. זה לא ימשיך לקרות".
ואלימות כלפי נהגים היא לא הנושא היחיד שמעסיק את ידין. "אתה רואה הרבה קרנות הון סיכון שמאוד מתעניינות בתחום. למה הן מתעניינות בתחום? כי חשוב להן מאוד התכנון לטווח הארוך. המכרזים בתחבורה הציבורית הם מכרזים לעשר שנים ואז אתה יכול לדעת פלוס-מינוס מה אתה הולך להרוויח בעשור הקרוב, זה עוזר מאוד לייצב את התשואה לאורך זמן".
"רוב התחבורה הציבורית היום מסובסדת על ידי המדינה בסכומים כאלה או אחרים, מה שמייצר את הרווחיות. הדבר הזה, אגב, עומד להיגמר בקרוב בשנים הקרובות, ויש על זה שיח מאוד ער מול משרד התחבורה. ככל שיקבלו החלטות נכונות, אנחנו נראה את ההתפתחות של התחבורה הציבורית וכספים רבים שישימו אותן קרנות בתחבורה כדי להשתפר. וככל שיקבלו החלטות פחות טובות, אז נראה צמצום של היכולות של אותן חברות, אם זה באוטובוסים חדשים, התחזוקה שלהם ועוד".
מה שקורה הוא דבר פשוט. העם הזה, לפחות 65% ממנו, הוא אלים, הוא ברברי, הוא מדברי. זה אופי העם. נהגים, שוטרים, זמרים, עובדי שירות הציבורי ועוד ועד, תמיד חלק מהם יהיו ביריונים. כי הם חלק מהעם. אז העם עולה לאוטובוס וחלק נכבד ממנו אלים מרביץ לנהגים שחלק מהם הוא אלים, וחוזר חלילה. פתרון? ברור שיש. לעזוב את הארץ הדרעק הזאת כמו שעשו כל הילדים שלי והיום נהנים מעבר לים מאיכות חיים, נכון, יש בעיות בכל מקום, אבל לא כאלה שמשפיעות על החיים היומיומיים כמו כאן בארץ הדרעק, דבש טורקי וחלב אטון
כידוע בחברת דן מותר לרדת ולעלות מכל הדלתות .אבל השבוע נתקלתי בנהג קו 1 אוטובוס מפרקי לא פתח את הדלתהאמצצעיתרצתי לדלתות הקידמיות ןהןא נוד צוער עלי למה אני לא עומד התחמה וכשבאת לרדת מהדלצת הקידמית אמר לי לרדת מאחורנית נהג כנראה עצבני בן לפחות שידים פלובס שמח ממושקף
יכול לומר שהנהגים לרוב מעוררים את ההתנהגות הזו בעצמם. מתיחסים לנוסעים כמו לזבל, צועקים ומדברים מגעיל כל הזמן. ברור שמידי פעם הם נופלים על מעשהו עם פתיל קצר שלא מוכן לקבל את היחס הזה.
כמה פעמים התלוננתי לאגד על התנהגות גסה של נהג אטובוס. חוסר רצון לעזור כשלא ידעתי להשתמש בכרטיס. נהג שלא רצה לפתוח את הדלת הקדמית בשעה 11 בלילה כשהאוטובוס היה ריק והרחוב גם כן. זה תופעה די שכיחה שנהגים פותחים פה גדול ומכוער על נוסע מבוגר שקצת לא מסתדר. נהגים - אתם עם מכוער. תפסיקו להתלונן, אתם מביאים על עצמכם את האלימות
הביזיונות היא של... הנהגים לא פחות משל הנוסעים. למה? כי אם נהג מדלג על התחנה שלי וגם זה שאחריו מדלג חמה של אחפש דרך לנקום בהם? כשהחברה תהיה יותר בסדר עם כבוד לנוסעים אולי גם הנוסעים ישתפרו. להתבכיין ככה זה דוחה.
רוב התגובות מצדיקות אלימות.אז מה הפלא ?כל מגיב שמצדיק אלימות .הוא הבריון.
וזאת הבעייה .ישראל גן עדן לעבריינים.90 אחוז מהנהגים עברייני תנועה והעיקר זה להאשים נהג אוטובוס באלימות. לאן הגענו.אנחנו בתהום.
ברחת מכאן, ברחת מכאן, אבל עדין מתגעגע, מה? עדיין נכנס לאתרים "מגעילים" במדינה "מגעילה" לטענותיך ואפילו מגיב. תזהר לא לרצות לחזור בקרוב (ללא קשר, אכן עם מגעיל, ברברי, אלים, אנלבפתי) וטוב שכל ילדי ברחו מכאן. אני זקנה נתקעתי בדרעק הזה