בחודשים האחרונים עם ישראל נערך לתרחישי חירום בצל האיומים הביטחוניים, עם רכישה של סוללות גיבוי, גנרטורים ואמצעים לאספקת חשמל למשק הבית. אבל לצד ההיערכות הפרטית, גם מדינת ישראל נערכת לתרחישים אלו, לצד גופים פרטיים שמובילים יוזמות דומות.
צפייה בתוכן מתחבורה ועד ביטחון: "אגירת אנרגיה היא צו השעה"
אבל אגירת אנרגיה היא לא רק פתרון למצבי חירום. בתכנון נכון היא יכולה לאפשר אספקת חשמל זול וידידותי לסביבה, עבור מכוניות חשמליות ולא רק; היא מסוגלת לאפשר חשמל זול יותר, על בסיס אנרגיות מתחדשות וניצול חכם של הייצור בשעות השפל, ואפילו לשפר את מעמדה הגיאופוליטי של ישראל.
בפאנל האנרגיה התארחו גילי שפר, מנכ"לית דוראל אורבן; אביב פפר, מנכ"ל כלמוביל אנרג'י; אודי אדירי, מנכ"ל קבוצת בליליוס; ורותם אבין, האחראית על תחום מדיניות חשמל במשרד האנרגיה. הדיון עסק בין היתר באגירת האנרגיה, אבל גם בהיבטים לאומיים נוספים שרלוונטיים למשק החשמל במדינת ישראל, כיום ובעתיד.
המטרה היא שתחזוקה של הסוללות הנטענות תהיה כלכלית. ז"א, שמדי תקופה לקנות את ה- 10% הנדרשים הנוספים, ולבנות מהקיים שכבר לא מתפקד סוללות חדשות, בזמן ששאר האגירה שלא זקוקה לתחזוקה עדין מתקיים. זה אומר שלא אמורים לעשות את זה מעבר לים בעלויות של מדינה, אלא ממש כאן ליד מתקן האגירה.