דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

בשנה הבאה: הדגמים המסקרנים של 2026

Getting your Trinity Audio player ready...

אודי: אחרי שבשנה הנוכחית התמקדה יצרנית מכוניות היוקרה הגרמנית בהרחבת היצע החשמליות וברענון דגמי הבנזין, בשנה הבאה תפגוש אודי את הקצוות ותנחית כאן גרסאות RS חשמליות-ספורטיביות ל-Q6 ול-A6, לצד דגם חדש (שטרם הושק) בשם Q9. כפי שניתן להבין משמו, מדובר ברכב פנאי גדול במיוחד שיתחרה במרצדס GLS ובב.מ.וו X7 הענקיים.

אלפין: מותג החשמליות-ספורטיביות של רנו עשוי להתחיל לשווק עוד השנה את ה-A290 הקטנה, האחות השובבה מאוד של רנו 5, ובשנה הבאה יצטרף להיצע גם ה-A390 דגם פנאי קופה עם 4 דלתות. האחרון יתבסס על פלטפורמת רנו מגאן החשמלית ויזכה לשלושה מנועים חשמליים, שניים לגלגלים האחוריים ואחד לקדמיים, עם הנעה כפולה והכוונת מומנט מאחור. ל-100 קמ"ש הוא צפוי להגיע בתוך קצת פחות מ-4 שניות.

ב.מ.וו: אחרי שורה ארוכה של חשמליות שחלקו פלטפורמה עם דגמים מונעי בנזין, בשנה הבאה תנחית כאן היצרנית חשמליות מתקדמות על בסיס פלטפורמה ייעודית. שם הקוד הוא "ניאו קלאסה" (Neue Klasse, נא לקרוא במבטא גרמני עם מבט חמור סבר), כאשר בשלב הראשון מדובר על יורשות חשמליות לסדרה 3 ול-iX3.

בבסיס הטכנולוגיה עומדים תאי סוללה חדשים בצורת גליל, שמבטיחים צפיפות אנרגטית גבוהה לצד מתח עבודה של 800V המאפשר טעינה מהירה במיוחד. היצרנית הבווארית מבטיחה שיפור ותוספת של כ-30% בטווח הנסיעה שעשוי להגיע ל-800 ק"מ ואף יותר.

ג'יפ: שלוש שנים לאחר שהוצג כאב טיפוס, רכב השטח החשמלי ריקון יגיע סוף סוף לכבישי ישראל. העיצוב ממשיך את הקו המוכר של דגמי המותג, כאשר בדומה לרנגלר, גם כאן ניתן יהיה להסיר את דלתות הצד. הוא יוצע עם צמד מנועים חשמליים בהספק של עד 600 כ"ס, עם נעילות דיפרנציאל רוחביות וצמיגי שטח לטובת עבירות גבוהה, בעוד טווח הנסיעה צפוי לנוע בין 400 ל-500 ק"מ. לצידו תנחית כאן ג'יפ גם את הדור החדש לקומפאס, שיתבסס על פיג'ו 3008 עם אותם מנועי בנזין וחשמל מוכרים.

ג'נסיס: לאודי יש את RS, למרצדס יש את AMG, לב.מ.וו יש את M - ובשנה הבאה גם לג'נסיס תהיה חטיבת ספורט משלה, תחת השם "מאגמה". בשלב ראשון תנחת כאן GV60 מאגמה החשמלית, אחות ליונדאי איוניק 5N, ולצידה תגיע גם גרסה מקבילה ל-GV70. לאור העובדה שהקונצרן הקוריאני שכר כבר מזמן את שירותיו של אלברט בירמן, לשעבר ראש חטיבת M של ב.מ.וו ומאסטר מוכח של כיול שלדה ומתלים, הציפיות בשמיים.

זיקר: המותג הסיני השייך לקונצרן הענק ורב המותגים ג'ילי, יצרף אליו בשנה הבאה עוד שני דגמים מסקרנים. המשפחתית הגדולה בעלת השם רב המשמעות "007" תנחת אצלנו בתצורת סטיישן ייחודית, תחת הכינוי "GT", עם גרסת קצה שתזנק ל-100 קמ"ש ב-2.85 שניות. לצידה יגיע גם ה-9X, רכב פנאי ענק עם מקום לשבעה, ראשון עבור המותג עם הנעה היברידית נטענת והספק מרבי של יותר מ-850 כ"ס.

טויוטה: אחרי שנים של התעקשות על ההנעה ההיברידית, ודגם חשמלי אחד בשם מסובך שלא זכה להצלחה, תנחית אצלנו טויוטה בשנה הבאה שני דגמים חשמליים מסקרנים בהרבה. הקטן שבהם יקבל את השם "אורבן קרוזר", יתבסס על סוזוקי ויטרה החשמלי וגם ייוצר לצידו בהודו. השני יגיע מפיתוח עצמאי של טויוטה וייקרא +C-HR, אך יהיה גדול משמעותית מהדגם ההיברידי המוכר, וגם יציע טווח מרבי של 600 ק"מ. ברוכה הבאה למסיבה.

יגואר: אין ספק שהסלוגן "לא להעתיק דבר" מתאר היטב את הטייפ 00 של יגואר, מכונית קונספט שלא נראית כמו שום דבר שפגשנו עד היום ואם להיות כנים, גם לא דומה לשום דבר, נקודה. בעוד מעריצי המותג קטלו את העיצוב, שמתנתק מההיסטוריה המפוארת של יגואר, קברניטי החברה הבריטית הודית מקווים כי הסגנון החדש יאפשר ליגואר להתמודד בפלח השוק האריסטוקרטי, מול רולס רויס ובנטלי.

בכל מקרה, לאחר שהופסק ייצור קו הדגמים הנוכחי של החברה, נראה כי הפעם מדובר באמת בצ'אנס האחרון של יגואר לחזור למרכז הבמה. מהדורת הייצור תגיע אלינו במהלך השנה הבאה.

מרצדס: כמו ב.מ.וו, גם מרצדס עובדת על הדור הבא של החשמליות שלה, עם מתח גבוה של 800V שיאפשר טעינה במהירות מסחררת, אך אצל היצרנית משטוטגארט מעדיפים פלטפורמה מעורבת שתתאים גם למנועי בעירה פנימית. בשנה הבאה נפגוש כאן לפחות שלושה דגמים על בסיס הפלטפורמה החדשה: דור חדש ל-CLA המשפחתית עם טווח של כמעט 800 ק"מ ומערכת הפעלה מבוססת בינה מלאכותית, GLC חשמלי שיחליף את ה-EQC ויציג מערך סוללות מתקדם, וגם V קלאס מסחרי עם טווח מוצהר של 500 ק"מ.

ניו: יצרנית היוקרה הסינית החלה את דרכה בעולם (ואצלנו) עם דגמים חשמליים בתמחור גבוה למדי, ובהתאם המכירות עד כה פושרות. אבל ב-2026 היא צפויה להנחית בארץ שני מותגים עממיים יותר: הראשון הוא פיירפליי (Firefly), עם מכונית סופר מיני אלגנטית שתנסה להתחרות במיני ובסמארט, השני הוא אונבו (Onvo) שנכון להיום מייצר דגם אחד בשם L60, וצפוי להתחרות באקספנג G6 ובטסלה מודל Y. שני הדגמים תומכים במערכת החלפת הסוללות של ניו, מה שאמור להעניק להם יתרון משמעותי אם תקים היבואנית תחנות החלפה גם בישראל. מצד שני, אפשר לערוך לה היכרות עם שי אגסי, לפחות בבניית תחנות להחלפת סוללות הוא ממש מבין.

ניסאן: מסתבר כי השמועות על מותה של היצרנית היפנית היו מוקדמות, או כך לפחות בכירי המותג רוצים שנאמין. כך או אחרת, לאחר קריסת המגעים למיזוג עם הונדה, הבהירה היצרנית כי היא נערכת לחשיפת שורת דגמים חדשים. בשנה הבאה צפויה לנחות אצלנו מיקרה חדשה, למעשה רנו 5 בתחפושת ניסאן, על אותה פלטפורמה, עם אותן יחידות הנעה ופס ייצור משותף בצרפת. בנוסף עשויה להגיע ארצה גם ליף חדשה, שתהיה תואמת רנו מגאן-E, עם סידור דומה – מרכב עצמאי, פלטפורמה, יחידות הנעה ופס ייצור זהים.

סמארט: סמארט 5, שתהיה הדגם השלישי של המותג בגלגולו הנוכחי תחת ג'ילי ומרצדס, מציגה מראה קשוח ואגרסיבי יותר מכל סמארט שפגשנו עד היום. היא תוצע עם הנעה חשמלית או היברידית נטענת, וממדים נדיבים במטרה להתחרות במכוניות מרווחות כמו יונדאי איוניק 5 או טסלה מודל Y. בהמשך תצטרף אליה משפחתית סדאן ראשונה למותג שתקבל את השם סמארט 6, ותחלוק פלטפורמה עם זיקר 007 המתקדמת.

סקודה: היצע החשמליות של המותג יתרחב בשנה הבאה עם הגעת האפיק, רכב פנאי קטן עם ייעוד עירוני בעיקר. בינתיים חשפה סקודה רק את דגם הקונספט, שמציג מראה קשוח אך חמוד למדי. ממד האורך יהיה זהה לזה של הפאביה, וטווח הנסיעה יעמוד על 400 ק"מ. באירופה הוא יימכר במחיר התחלתי של 25 אלף אירו. אצלנו הוא כנראה יהיה יקר יותר.

קיה: אחרי ה-EV4 המשפחתית שתגיע אלינו כבר השנה, תנחית כאן היבואנית גם רכב פנאי קטן בשם EV2, שיצטרף לקטגוריה העמוסה של BYD אטו 2, סיטרואן C3 איירקרוס ואחרים.  בקיה הציגו בינתיים קונספט עם עיצוב אגרסיבי וכמה רעיונות מקוריים שספק אם יזכו להגיע לפס הייצור, כמו דלתות הנפתחות לכיוון ההפוך ("דלתות התאבדות") ללא קורה B, רמקולים נשלפים לטובת שימוש מחוץ לרכב ומסכי תצוגה המאפשרים כתיבת מסרים על גבי הדלתות. במחיר הנכון, הוא יכול להפוך ללהיט של ממש.

רנו: אחרי ה-5 שרשמה קאמבק משנות ה-80 של המאה הקודמת, ואחרי ה-4 שחזרה אלינו היישר מהסיקסטיז, רנו תחזיר בשנה הבאה גם את הטווינגו הייחודית משנות ה-90. לצד כמה פריטי עיצוב בהשראת הניינטיז - למשל גלגלת כיוון לכיסא שמעוצבת בסגנון סקייטבורד - תציע הטווינגו גם מערך מודרני של צגים ואביזרים. עם 375 ס"מ בין הפגושים היא תהיה קצרה ב-17 ס"מ מרנו 5, הקטנה כשלעצמה, והיא צפויה להציע יחידת הנעה דומה לזו של ה-5 הבסיסית, עם 120 כ"ס וטווח צנוע של 300 ק"מ.

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

למאמר זה התפרסמו 4 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

קראו את חוקי הקהילה שלנו בתנאי השימוש של iCar

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה