"מכוניות התייקרו גם ב-30%": איך מנצחים את יוקר המחיה?
"מכוניות התייקרו גם ב-30%": איך מנצחים את יוקר המחיה?
גל ההתייקרויות במשק לא פוסח גם על ענף הרכב, שבו נרשמו זינוקים במחירי הטיפולים, הביטוח והחלפים, וכמובן גם במחירי המכוניות עצמן. ניסינו לעשות סדר ולמצוא פתרונות
עליית המחירים פוגשת את הצרכן הישראלי בכל תחום, מהנדל"ן ועד הקניות בסופר, וכמובן שגם בענף הרכב. מחירי המכוניות החדשות התייקרו בשנים האחרונות בעשרות אחוזים, ואיתן גם מחירי הביטוח, הטיפולים ויתר השירותים הנלווים. כינסנו את בכירי הענף לדיון באולפן, במטרה להבין כמה מדאיגה התופעה ומה ניתן לעשות כדי לפתור אותה.
צפייה בתוכן "מכוניות התייקרו גם ב-30%": איך מנצחים את יוקר המחיה?
"מחיר המחירון של רכב אופייני שאנחנו מוכרים התייקר בשלוש השנים האחרונות בכ-17%-12%, תלוי בדגם", אומר דני שביט, מנכ"ל יבואנית הרכב לובינסקי. עיקר ההתייקרויות מגיעות משני נתיבים מרכזיים; נתיב חיצוני, שנובע מעלייה מעלויות ההובלה של החלקים ושל המכוניות עצמן, ונתיב פנימי שכולל את עליית שערי המטבע לצד עליה גדולה ומשמעותית במיסוי שמוטל על כלי הרכב. בינואר האחרון השתנו כמה מרכיבי מס", הסביר שביט. "המע"מ עלה מ-17% ל-18%, זיכוי אביזרי הבטיחות השתנה, המס הירוק השתנה וגם מיסי הקניה על רכב חשמלי עלו".
"למרבה הפלא, המחירים של הליסינג הפרטי התייקרו בשיעורים יותר נמוכים", אמר מוטי ברטון, מנכ"ל שלמה ליסינג פרטי. "אני מכיר גם מכוניות שהתייקרו ב-30% במהלך 3 השנים האחרונות, וכמובן גם מחירי הביטוח, החלפים והאחזקה התייקרו. אבל הליסינג הפרטי בעצם בא לתת פתרון להתייקרויות האלו".
בהתייחס למחירי הביטוח, אמר ירון שמאי כי "רמת המחיר כיום יקרה בסדר גודל של 20-25% ביחס לשנה וחצי האחרונות". שמאי, משנה למנכ"ל ומנהל חטיבת לקוחות וערוצי הפצה בחברת הביטוח מגדל, הוסיף כי "אם משווים לטווח ארוך יותר, כולל תקופת הקורונה, אז ההתייקרות היא בסדר גודל של 10%. וצריך להבין שגם הטעמים של הציבור השתנו, סוגי הרכבים שקונים היום, עלויות הרכב והחלפים, הכל התייקר. כתוצאה מזה גם הביטוח התייקר".
"באופן כללי קיימת עליה במחירי החלפים", ציין אורי וינקלר, יושב ראש קבוצת אוטו-וורקס. "עלויות ההובלה התייקרו וזה השפיע על מחירי החלפים. אבל מנגד רואים תופעה אחרת - הציבור נהיה יותר אינטליגנטי, מבין שיש חלופות וקונה חלפים גם דרך האינטרנט או דרך רשתות מוסכים פרטיות".
"הרציונל של מיסוי בשוק הרכב הוא הפנמה של עלויות חיצוניות", הוסיף אלישיב ממן, מנהל היחידה הארצית למיסוי תחבורה ברשות המיסים. "הרכב מייצר עלויות חיצוניות מאוד משמעותיות, שהגבוהה שבהן היא הפקקים. ככל שיש יותר רכבים ויותר נסועה, כך התוצר נפגע בצורה יותר גבוהה".
למה יבואן רכב קוריאני או ארופאי מוכר גם מכוניות סיניות - זה פוגע בתחרות ובירידת מחירים - זה כשל שוק... אם הצרכנים לא ירימו קול זעקה היבואנים שוב ינצחו אותם
ביום שהמדינה תפסיק לשחק עם מדדים ותפסיק להעלות כל הזמן מחירים לפי המדד אז יפסק התוהו ובוהו הזה! הכל צמוד למדד ואי אפשר לנהל כלכלה בצורה כזאת בגלל זה הכל יקר! ולא רציונאלי בכלל! אם האירופאים או האמריקאים היו מכלכלים את עסקיהם כמו שעושים בישראל הם מזמן היו על הפנים ומה שהם קוראים פלייטה - פשיטת רגל! ואיש לא היה קונה כלום! אין באירופה הצמדת מחירים למדד ואיש לא מעלה מחירים איך שבא לו כמו בארץ זה אבסורד הדבר הזה?
תראו מי יבואני הרכב. הם הרי בצד שמאל של המפה ועושים הכל למנע יבוא רכב שלא דרכם. הממשלה החליטה על יבוא גם לא דרך יבואן רשמי. אולי בגלל זה היבואנים נגד הממשלה