דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

שוק הרכב הדו-גלגלי: על רקע יוני הקשה, יציבות שנתית

Getting your Trinity Audio player ready...

יוני חלש, חצי שנה יציבה: למרות ש-2025 מתאפיינת במצב בטחוני מורכב ועורף מדמם, השוק הדו-גלגלי בישראל הצליח לשמור על יציבות. לפי נתוני המסירות לחציון הראשון של השנה נמסרו בישראל 11,432 קטנועים ואופנועים, מספר כמעט זהה לתקופה המקבילה אשתקד (11,478 כלים).

מטרו מוטור ממשיכה לשמור על ההובלה בשוק עם 5,002 כלים חדשים שעלו על הכביש, עלייה של כ-3% לעומת התקופה המקבילה ב-2024. המותג המוביל במסירות הוא סאן יאנג (SYM) שמציג זינוק של כ-7% עם 2,550 כלים, לעומת 2,382 כלים במחצית הראשונה של 2024.

אחרי סאן יאנג ניצבים שני מותגים יפניים גדולים: הונדה עם 2,232 כלים שרושמת ירידה של כ-6%, וימאהה עם 1,998 כלים ששומרת על יציבות יחסית. המשמעות: סאן יאנג היא לא רק הנמכרת ביותר, אלא גם זו שצומחת הכי מהר מבין שלושת המותגים המובילים.

אבל חודש יוני הוא סיפור אחר. רק 1,301 כלים דו-גלגליים נמסרו בישראל במהלך החודש החולף, והם משקפים ירידה דרמטית של 35% לעומת יוני אשתקד (1,990 כלים). הצלילה במכירות מיוחסת ישירות למצב הביטחוני ולמלחמה עם איראן, שהשביתה כמעט לגמרי את הפעילות העסקית למשך כשבועיים.

על רקע המצב מצאה עצמה הונדה שוב במקום הראשון עם 335 כלים חדשים, כשהיא מקדימה את סאן יאנג עם 313 וימאהה עם 218. קימקו, שומרת על מקומה בצמרת עם 140 מסירות וקוואסאקי סוגרת את החמישייה הראשונה עם 40 כלים.

המוחות מאחורי טסלה מציגים אדוונצ'ר חשמלי:  יש סיפורים בעולם הרכב שמפתיעים בדיוק בגלל המקום שממנו הם באים. וזה המקרה של Zeno Emara ADV, סטארט-אפ הודי שהוקם על-ידי מייקל ספנסר, לשעבר בכיר בטסלה, יחד עם יוצאי Apple, לוסיד ו-Gogoro, שמייצר כלי דו-גלגלי חשמלי, אופנוע אדוונצ'ר שמחירו מתחיל ב-1,300 דולר בלבד, ומיועד לשווקים שבהם אופנוע הוא צורך בסיסי, לא תחביב לסופי שבוע. כמו הודו למשל.

ספנסר, שהוביל בטסלה את פרויקט Model 3 והרחבת רשת הטעינה העצמאית של המותג, הבין דבר פשוט: אם רוצים מהפכה אמיתית, צריך להתחיל ממקומות שבהם התחבורה היא צורך הישרדותי. לכן הוא גייס צוות מהנדסים מרשים מעמק הסיליקון, ויחד איתם בנה פתרון חשמלי לאפריקה והודו. לא עוד צעצוע יוקרתי, אלא כלי עבודה ותחבורה שימושי וזמין.

 ה-Emara ADV לא נועד להרשים על הנייר. עם 13.4 כ"ס ומהירות מרבית של 100 קמ"ש, הוא אולי לא ימשוך מבטים ברמזור, אבל הוא יכול לסחוב 250 ק"ג, להתמודד עם שטח קשה ולטפס שיפועים חדים. כל מה ששליח, נהג מונית-אופנוע או עובד בשטח באמת צריך. הסוללה (בטכנולוגיית LFP) מספקת טווח תיאורטי של כ-100 ק"מ, אך ניתן להוסיף סוללה נוספת ולהכפיל את הטווח, פתרון פשוט וזול.

Zeno גם מציעה מודל עסקי גמיש: קנייה מלאה (כ-$1,500), גרסה ללא סוללה במחיר מוזל ($900) עם מנוי חודשי, או תשלום לפי שימוש. השירות כולל גישה לעמדות החלפת סוללות מהירות, המייתרות את ההמתנה לטעינה.

גרסת האדוונצ'ר כוללת מזלג קדמי הפוך, צמיגי שטח, תאורת LED, ניווט מובנה, USB, בלוטות', ושלדה מותאמת לשטח. שלושה צבעים לבחירה, תאורה משופרת והמון מקום לאחסון. כל אלו נועדו לשרת את המשתמש ביומיום.

"תארו לכם מישהו שנוסע כל יום בקורולה, מחליף לטסלה, ופתאום משאיר עוד $25,000 בכיס בסוף השנה. זה מה שהאופנוע הזה עושה בשווקים המתפתחים", התפייט היזם.

בכל זאת קאוואסאקי קוראת לתיקון: לפני כשבועיים דיווחנו לכם על קריאה ענקית לתיקון אופנועי קאוואסאקי בארה"ב, בה היה מעורב דגם Ninja ZX-6R. בדיווח זה עדכנו כי מדובר ב-18 אלף אופנועים בהם עלול המנוע להפסיק לפעול לפתע תוך כדי נסיעה. בהתאם, יצרנית האופנועים המליצה שלא לרכוב על האופנוע עד לתיקון הבעיה.

במטרו אמרו כי עדיין לא התקבלה הודעה הנוגעת לאופנועים ששווקו בישראל, אך מצב זה השתנה. כעת מפרסמת יבואנית המותג כי קריאת התיקון העולמית מתייחסת גם ל-52 כלים מקומיים משנות הייצור 2024 ו-2025. גם בהם יש צורך להדק מחדש את ברגי בית הארכובה ולבדוק את מיסב גל הארכובה הראשי בתיקון שאורכו צפוי לעמוד על פחות משעה.

לבעלי הכלים הרלוונטיים תישלח הודעה בדואר. עם זאת, ניתן גם לבדוק עצמאית אם האופנוע כלול בקריאה, באמצעות הזנת מספר רישוי ומספר שלדה באתר היבואנית. נזכיר כי על פי חוק, בעל רכב חייב לבצע את תיקון הקריאה החוזרת בתוך שישה חודשים ממועד קבלת ההודעה. אי ביצוע התיקון יוביל לאי-חידוש רישיון הרכב ולא ניתן יהיה לבצע העברת בעלות עד להשלמת התיקון הנדרש.

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

למאמר זה התפרסמו 0 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

קראו את חוקי הקהילה שלנו בתנאי השימוש של iCar

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה