אלונה בן נתן ניצחה: רוכבת האנדורו הישראלית ניצחה בקטגורית הנשים בסבב אליפות העולם שנערך בין ה-21 ל-23 במרץ בפורטוגל. המירוץ כלל פרולוג באורך 9.27 ק"מ ביום הראשון, ואחריו שני שלבים באורך 188 ק"מ ו-169 ק"מ בהתאמה. במהלך כל ימי המרוץ שרר מזג אוויר קשה עם רוחות חזקות וגשם כבד, שהפכו את המסלול לבוצי מאוד ואת הרכיבה לקשה ומאתגרת במיוחד.

במרוץ השתתפו 44 רוכבי אופנועים (כולל 3 נשים, מישראל, פורטוגל ואקוודור), 12 טרקטורונים, 51 SSV ו-14 מכוניות. בן נתן שרכבה על אופנוע GasGas 250 והסתייעה בחברת עופר אבניר ובהדרכתו של מריו פטראו, תשתתף בסבב הבא שייערך בספרד בתחילת חודש מאי.

טריומף עושה אנדורו: לאחר חזרתה המוצלחת של טריומף למוטוקרוס ב-2024, החברה חשפה שני דגמי אנדורו חוקיים לכביש שיגיעו בשבועות הקרובים. הדגמים, TF 250-E ו-TF 450-E, פותחו בשיתוף פעולה עם אלופי העולם איבן סרבנטס ופול אדמונדסון.

למרות ששניהם דומים באופן חזותי לדגמי המוטוקרוס של טריומף, הם פותחו במיוחד למרוצי אנדורו, עם מנועים מעודכנים, שינויים בשלדה, ומערכות אלקטרוניות מתקדמות. טריומף כבר רשמה הישגים מרשימים בסופר-אנדורו, כאשר הרוכב ג'וני ווקר זכה במקום השני באליפות העולם בסופר-אנדורו 2025 על פלטפורמת ה-250.
ווקר מתכנן גם להשתתף בשני סיבובים מתוך שמונה באליפות העולם של FIM Hard Enduro. תחילה במרוץ Valley’s Extreme בוולס ולאחר מכן במרוץ Red Bull Erzbergrodeo באוסטריה, שניהם במהלך חודש מאי.
נחזור לדגמים. שני הכלים חולקים מכלולים משותפים, כאשר ה-TF 450-E מכוון להתמודד עם שטחים במהירויות גבוהות יותר. המנוע הגדול בנפח 449.9 סמ"ק כולל ציפוי פחמן דמוי יהלום (DLC) לשיפור העמידות, בעוד שה-TF 250-E, עם מנוע בנפח 249.9 סמ"ק, מצהיר על ההספק החזק ביותר בקטגוריה; 41.7 כ"ס ו-2.8 קג"מ של מומנט. לשניהם תיבת שישה הילוכים, ניהול מנוע מתקדם של חברת Athena, בקרת שיגור, בקרת אחיזה ומערכת Quickshifter.
טריומף בחרה להשתמש בשלדה כפולת קורות מאלומיניום שמייצרת מבנה חזק ועמיד כיאה לאופנוע אנדורו. המתלים הם של KYB עם אפשרות לכוונון מלא. תוספות נוספות כוללות מד מהירות דיגיטלי, תאורת LED, מיכל דלק של 8.3 ליטר וצמיגי Michelin Enduro Medium Two.
נאמן לשורשים: ב.מ.וו R12 G/S הוא דגם חדש עם מראה היסטורי וטכנולוגיה עדכנית, אופנוע אדוונצ'ר דו-שימושי בהשראת ה-R80 G/S האגדי משנת 1980 - אחד הדגמים המשפיעים ביותר בהיסטוריית האופנועים ומייסד קטגוריית האדוונצ'ר הכל כך חמה של ימינו. בסוף שנות ה-70, חטיבת האופנועים של ב.מ.וו נקלעה למשבר והייתה זקוקה נואשות לגלגל הצלה (תרתי משמע). לאחר שניגבו את הזיעה מהלחץ, ישבו הגרמנים וחשבו מה ניתן לעשות, ונזכרו שש להם רקע לא קטן באופנועי שטח, כולל כאלו ששימשו בתחרויות ה-Six Days International, והחלו לעבוד על אב-טיפוס המשלב רכיבת כביש ושטח עם חלקים מאופנועים קיימים.

וכך בשנת 1980 הגיח לעולם ה-R80 G/S (קיצור של Gelände/Straße – "שטח/כביש") שהיווה מהפכה של ממש בזמנו עם נתונים ומאפיינים ייחודים כמו מנוע בוקסר טווין מקורר אוויר בנפח 798 סמ״ק (50 כ"ס), מתלה מונולבר עם זרוע חד-צדית שהייתה ראשונה מסוגה, גלגל "21 ומשקל קל יחסית של 186 ק''ג, אשר הפכו אותו לאחד האופנועים המתקדמים בזמנו.
שנה לאחר מכן (81') זכה הוברט אוריאול האגדי עם האופנוע הזה במרוץ פריז דאקר (גם ב-83'), וכך נולדה משפחת GS שמחזיקה על כתפיה הרחבות את המותג כולו. ל-R12 GS החדש מנוע בוקסר מקורר אוויר/שמן בנפח 1,170 סמ"ק, המפיק 107.3 כ"ס ו-11.7 קג"מ. המנוע ממוקם בתוך שלדת צינורות פלדה, בה הוא משמש כגורם נושא עומס לחיזוק הקשיחות.

האופנוע כולל מיכל דלק בנפח 15.5 ליטר, תיבת שישה הילוכים ואגזוז גבוה בצד שמאל, כדי לעמוד בתנאי שטח קשים. הרוכבים ייהנו מחישוקי שפיצים בגודל "21 מלפנים ו-"17 מאחור, מושב יחיד כסטנדרט בגובה 860 מ"מ ללא אופציה למורכב, ומזלג הפוך בקוטר 45 מ"מ עם כוונון מלא ומהלך של 210 מ"מ.

עבור יכולות שטח משופרות עוד יותר, חבילת Enduro Package Pro האופציונלית מגביהה את המושב, מוסיפה רגליות מאסיביות וחזקות יותר ומשדרגת לחישוק אחורי בקוטר "18. יש שלושה מצבי רכיבה – גשם, כביש ואנדורו, בקרת אחיזה, ABS בהטיה ואפשרות לתוספת קוויקשיפטר בתשלום. יש גם מושב Rallye אופציונאלי שמתאים עוד יותר לשטח.
דוב חדש בשטח: ד.ל.ב מוטוספורט, יבואנית אופנועי רויאל אנפילד, השיקה בישראל את דגם ה-BEAR 650, אופנוע סקרמבלר חדש שמבוסס על שלדת האינטרספטור 650. הדגם מציע עיצוב בהשראת מירוץ ה-Big Bear Run שנערך במדבר מוהבי בשנת 1960, וכולל מתלים בעלי מהלך ארוך יותר, חישוקי שפיצים וצמיגי שטח.

ל-BEAR 650 מנוע טווין מקבילי בנפח 648 סמ"ק הפופולרי של היצרן, המספק 47.4 כ"ס ו-5.7 קג"מ, יחד עם תיבת שישה הילוכים. הנתונים מאפשרים לרוכבים בעלי רישיון A1 להחזיק בו מבלי צורך ברישיון A מלא, מה שהופך אותו לכלי נגיש שמכוון לקהל יעד רחב.

קיבולת מכל הדלק היא של 13.7 ליטרים, ומשקל האופנוע הרטוב עומד על 216 ק"ג. גובה המושב הוא 830 מ"מ ומרווח הגחון 183 מ"מ. מערכת הבלימה כוללת דיסקים בקוטר 320 מ"מ מלפנים ו-270 מ"מ מאחור, עם ABS כסטנדרט. האופנוע מצויד בלוח מחוונים דיגיטלי בגודל "4, עם אפשרות תצוגת ניווט בחיבור לטלפון ושקע USB לטעינה. הוא זמין בשלוש גרסאות עיצוב, עם אפשרויות להתאמות אישיות נוספות. מחירו מתחיל ב-49 אלף שקלים.

סוזוקי חוגגת 40 שנות ציון: חברת עופר אבניר, יבואנית אופנועי סוזוקי וקטנועי קימקו (בין השאר) בישראל, ערכה אירוע לציון 40 שנה בישראל. באירוע הוצגו כלים מיתולוגיים דוגמת ה-750R לדורותיו לעיני מאות רוכבים ואוהדים. הייתה להקה, הייתה מוזיקה, הייתה בירה והרבה מצב רוח ובעיקר שיחות נוסטלגיה בסגנון "אתה זוכר את הGSX הראשון שהגיע?".

סניף חדש למטרו: יבואנית הרכב הדו-גלגלי האחראית לכמעט מחצית מהכלים החדשים שעולים על הכביש כבר שנים ארוכות, ממותגי ימאהה, קאווסאקי, סאן יאנג ועוד, מתרחבת והשיקה לאחרונה סניף חדש בראשון לציון, העשירי במניין הסניפים של החברה. הוא משתרע על-פני 540 מ"ר והוקם בהשקעה מדווחת של 4 מיליון שקלים.