בקצרה:
- איסוזו הציגה גרסת חשמלית לדימקס הוותיק
- ההנעה כפולה עם 190 כ"ס, טווח הנסיעה צנוע
- צפוי לנחות כאן במהלך 2026

בלי לזהם: איסוזו הציגה גרסה חשמלית לדימקס הוותיק, כשנה לאחר חשיפת הקונספט. הוא מקדים את טויוטה ופורד בשיווק טנדר חשמלי באירופה, אבל לא את מקסוס e-טרון 9 שכבר נמכר שם. בישראל הוא צפוי לנחות במהלך שנה הבאה.
הדימקס החשמלי למעשה עבר הסבה מגרסת הדיזל המוכרת, עם סוללה (66.9 קוט"ש) המוצבת בתוך שלדת סולם. מערכת ההנעה משלבת שני מנועים חשמליים (קדמי עם 58 כ"ס ואחורי עם 132 כ"ס) המפיקים יחדיו 190 כ"ס.

למרות משקל עצמי גבוה בכ-350 ק"ג מגרסת הדיזל (2,350 ק"ג), הזינוק ל-100 קמ"ש מהיר ב-2.9 שניות (10.1 שניות), אבל המהירות המרבית מוגבלת ל-130 קמ"ש. גם טווח הנסיעה שמאפשרת הסוללה קטנה צנוע ועומד על 263 ק"מ, לפני העמסת הארגז, והטעינה המהירה איטית ביחס למקובל (50 קילוואט) ולכן תדרוש שעה שלמה לטובת מילוי מ-20% ל-80%.
מה עוד צריך לדעת: העיצוב החיצוני כמעט זהה לדימקס דיזל, למעט גימור בצבע כחול לסבכה הקדמית. גם סביבת הנהג נותרה ללא שינוי, לרבות ידית מכאנית כבורר מצבי נסיעה (לפנים-אחור-חניה), לוח מחוונים עם צג דיגיטלי במרכז ("7) ומחוונים אנלוגיים כמו גם מסך מגע זהה ("9).
זוויות הגישה-נטישה נותרו זהות (24.2-30.5 מעלות) אבל מרווח הגחון צנוע ב-2 ס"מ (21 ס"מ) בגלל מיקום הסוללה. שימוש בקפיצי עלים מאחור מאפשר כושר העמסה דומה (1 טון, כ-100 ק"ג פחות) בעוד כושר הגרירה נותר זהה (3.5 טון).

מה אנחנו חושבים: בשונה מטנדרים חשמליים מאמריקה כמו פורד F150 לייטנינג או שברולט סילברדו EV, או מקסוס הסינית, הדימקס EV מתקשה להרשים, לפחות על הנייר. חלק מכך טמון בעובדה שהוא מוסב לחשמל מגרסת הדיזל מה שמחייב לא מעט פשרות הנדסיות, בהן מקדם גרר גבוה המביא לצריכת חשמל מוגברת, וגם שטח אחסון מוגבל עבור הסוללה. התוצאה הסופית היא טווח נסיעה צנוע בהרבה מהמקובל כיום, ולכן נדמה שהוא יתקשה לשכנע את לקוחות הקטגוריה להתנתק מהסולר ולהתחבר לשקע.