בקצרה:
- סיטרואן C5 איירקרוס החדש יוצא לאור
- עם מראה אגרסיבי ומסך מגע ענק
- יגיע לישראל עוד בשנה הנוכחית

משנה כיוון: חצי שנה אחרי שהציגה את דגם הקונספט בתערוכת פריז, חושפת סיטרואן את גרסת הייצור ל-C5 איירקרוס החדש. עם ממדים מוגדלים, מראה אגרסיבי מבעבר ואפשרות בחירה בין שלוש יחידות הנעה - בנזין, היברידי-נטען או חשמלי מלא. מהיבואנית נמסר כי הוא צפוי להגיע לישראל במהלך הרבעון השלישי של 2025.
בהשוואה לקודמו, ה-C5 איירקרוס מציג קווים ישרים ומראה קשוח יותר, עם מסיטי אוויר בפגושים וביחידות התאורה מאחור, ושיפור של 10% במקדם הגרר. יש גם יחידות תאורה חדשות, בתי גלגלים מנופחים (שיוכלו לאכלס, לראשונה בסיטרואן, חישוקי "20) וחצאיות שחורות ליצירת אשליית גובה.
הממדים גדלו כמעט לכל הכיוונים, עם 465 ס"מ לאורך (15+), בסיס הגלגלים של 278 ס"מ (6+), רוחב של 190 ס"מ (4+) וגובה של 166 ס"מ (זהה).

בסיטרואן מצהירים כי התוספת לממדים הובילה לשיפור משמעותי במרווח לנוסעים מאחור, עם עוד 5 ס"מ במרווח לברכיים ו-7 ס"מ במרווח הראש. ניתן גם לכוון את זווית משענת הגב מאחור (בין 21 ל-33 מעלות), אך בניגוד לדור היוצא, הפעם אין אפשרות להזזת המושבים על גבי מסילה.
עוד בניגוד לדור היוצא, נפח תא המטען יהיה זהה בכל גרסאות ההנעה ויעמוד על 651 ליטרים - תוספת של 70 ליטרים לעומת גרסאות הבנזין ושל כמעט 200 ליטרים לעומת הגרסאות ההיברידיות של קודמו.
חשמל במינון משתנה: ה-C5 איירקרוס מקבל את מגוון המנועים המוכר של הקונצרן. בגרסת הבנזין יוצע מנוע 3 צילינדרים מוגדש בנפח 1.2 ליטרים, עם סיוע היברידי-מתון (48V), הספק משולב של 145 כ"ס ותיבת 6 הילוכים כפולת מצמד. בסיטרואן מצהירים על שיפור של 4% בצריכת הדלק לעומת הגרסה הזהה בדור הקודם, הודות למקדם הגרר הנמוך יותר.

לצידה תוצע יחידת הנעה היברידית-נטענת, עם מנוע בנזין מוגדש בעל 4 צילינדרים בנפח 1.6 ליטרים (150 כ"ס), ולצידו מנוע חשמלי (125 כ"ס). ההספק המשולב הוא 195 כ"ס והכוח עובר לגלגלים הקדמיים דרך תיבת 7 הילוכים כפולת-מצמד. סוללת 21 קוט"ש מאפשרת נסיעה חשמלית למרחק תיאורטי של 86 ק"מ, עד למהירות של 133 קמ"ש.
בנוסף יוצעו שתי גרסאות חשמליות, שתיהן עם הנעה קדמית. לבסיסית הספק של 210 כ"ס וסוללת 73 קוט"ש עם טווח מוצהר של 520 ק"מ, ולבכירה מנוע בהספק של 230 כ"ס וסוללת 97 קוט"ש עם טווח מוצהר של 680 ק"מ. בשני המקרים תתאפשר בלימה רגנרטיבית בשלושה מצבי עוצמה עם שליטה ממנופים מאחורי ההגה.

טעינה ביתית תלת פאזית מתאפשרת בשלב זה בקצב של 11 קילוואט, אך בשנה הבאה יוצע מטען פנימי משודרג ודו-כיווני, עם קצב טעינה של 22 קילוואט ותמיכה ב-V2L להפעלת מכשירים חיצוניים. טעינה מהירה בקצב של 160 קילוואט מאפשרת מילוי של הסוללות מ-10% ל-80% בתוך כחצי שעה.
מה עוד צריך לדעת: בסיטרואן מציגים סביבת נהג חדשה לחלוטין, עם לוח מחוונים דיגיטלי ("10), תצוגה עילית גדולה ומסך מגע אופקי, שיהיה "הגדול ביותר אי פעם בקונצרן סטלנטיס" - אך כרגע היצרנית לא מפרסמת את נתון הגודל. הוא גם יאפשר התאמה אישית של התצוגות השונות, קישוריות אלחוטית לשני מכשירים סלולריים במקביל והפעלה קולית נרחבת בסיוע צ'אט GPT.

גם מערך הבטיחות שודרג, כאשר בנוסף למערכות המוכרות של בלימה אוטונומית ושמירת נתיב תוצע גם מערכת למעבר נתיב עצמאי באמצעות לחצן על גלגל ההגה, זיהוי עצמים בשטח מת עם טווח גילוי מורחב של 75 מטרים ומצלמות 360 מעלות.
וכמובן, בסיטרואן מבטיחים שיפור נוסף לנוחות הנסיעה, הודות לבולמי זעזועים הידראוליים-פרוגרסיביים וכריות בולמים חדשות. גם המושבים הקדמיים שופרו עם שכבת ספוג עבה יותר, כריות צד בכיוון חשמלי ובסך הכל 10 מצבי כיוון למושב, חימום, אוורור ו-5 תכניות עיסוי.

מה אנחנו חושבים: בסיטרואן נוטשים סופית את קו העיצוב העגלגל-חייכני, ומציגים הפעם מראה אגרסיבי ומושך הרבה יותר, לצד תא נוסעים משודרג ומספר אפשרויות מינוע. על פניו נראה כי סיכויי ההצלחה כעת גדולים משהיו, בעיקר אם תג המחיר יהיה נמוך מזה של האח פיג'ו 3008.