עם 1,800 כ"ס וכמעט 4 מיליון יורו: זו מכונית העל החדשה של בוגאטי
עם 1,800 כ"ס וכמעט 4 מיליון יורו: זו מכונית העל החדשה של בוגאטי
אחרי כעשור חושפת בוגאטי את הטורבילון, יורשת לשירון הנחשבת לאחת המכוניות המהירות בעולם. עם מנוע בנזין חדש ומיוחד, סיוע חשמלי והבטחה לביצועי מטורפים. כל הפרטים בפנים
הייצור יוגבל ל-250 יחידות, המחיר יתחיל ב-3.8 מיליון יורו
מלכת המהירות חוזרת: בוגאטי חשפה את הטורבילון, יורשת לשירון הוותיקה ומכונית ראשונה של המותג מאז האיחוד עם רימאק הקרואטית. לדברי מאטי רימאק, מייסד יצרנית רכבי העל החשמלית ומנכ"ל החברה המשותפת, "כשהתחלנו את הפרויקט הניחו רבים שצריך לבנות מכונית על חשמלית, על בסיס הנבארה עם התאמות שונות. זה קל למדי ליישום, אבל זו לא הדרך של בוגאטי".
צפייה בתוכן עם 1,800 כ"ס וכמעט 4 מיליון יורו: זו מכונית העל החדשה של בוגאטי
הוא הוסיף כי "בתהליך הפיתוח היו לנו שני קווים מנחים אותם התווה ארטורה בוגאטי: 'אם ניתן להשוות אותה לאחרת, זו לא בוגאטי', ו'אין כזה דבר יפה מדי'. אם מסתכלים על ההיסטוריה של בוגאטי, המכוניות נטולות פשרות. יש כמות בלתי נתפסת של פטנטים שרשומים על שמו של ארטורה וזה בגלל שהוא מעולם לא חיפש את הפתרון הקל, אלא תמיד את הפתרון המושלם גם אם הוא לא קיים עדיין".
לב: מערכת ההנעה משלבת בין מנוע חדש שפותח על-ידי קוזוורת', V16 עצום ממדים בנפח 8.3 ליטר שמייצר 1,000 כ"ס עם מנתק הצתה ב-9,000 סל"ד וכוח שעובר לאחור. אליו נוספים שלושה מנועים חשמליים עם 340 כ"ס כל אחד, 800 כ"ס בשקלול. שניים מחוברים לכל גלגל קדמי ומעבירים כוח לפנים, אחד מאחור בין מנוע הבנזין לתיבת 8 הילוכים כפולת מצמד חדשה המעבירים כוח לאחור עם דיפרנציאל מוגבל החלקה. ההנעה כך כפולה כמובן.
התפוקה המשולבת עומדת על 1,800 כ"ס שמעניקים ביצועים טובים יותר מהשירון היוצאת. עם זינוק ל-100 קמ"ש ב-2 שניות (0.4 שניות פחות), ב-5 שניות ל-200 קמ"ש (1.1 שניות פחות), ב-10 שניות ל-300 קמ"ש (3.1 שניות פחות) וב-25 שניות ל-400 קמ"ש (7.6 שניות פחות).
המהירות המרבית – 445 קמ"ש באמצעות מפתח מיוחד – גבוהה ב-25 קמ"ש. סוללה בקיבולת 24.8 קוט"ש מאפשרת טווח נקי מזיהום של כ-60 ק"מ.
גוף: כבסיס משמשת שלדת קרבון חדשה, כשהסוללה המוצבת לאורכה מסייעת לחוזק המבני. מהנדסי החברה הצליחו לשמור על מרחב מחיה דומה לנוסעים, למרות ממדים דומים לשירון היוצאת ומנוע ארוך משמעותית, ב-40 ס"מ מה-W16. גם המשקל העצמי דומה לשירון (1,995 ק"ג) למרות הסוללות המכבידות.
אחד הרכיבים המרשימים הוא מערך מתלים חדש בתצורה רב-חיבורית עם זרועות אלומיניום שנבנו בהדפסת תלת מימד ומשקל עצמי נמוך ב-45% ממערך המתלים של השירון.
מערכת בלימה על-חוט (ללא חיבור מכאני) פותחה במיוחד על ידי ברמבו עם דיסקים קרמיים, בעוד שעל הקשר לאספלט אחראים צמיגי מישלין פיילוט ספורט קאפ 2 (285/35 מלפנים, 345/30 מאחור על חישוקי "20 ו-"21 בהתאמה).
קלאסיקה: העיצוב החיצוני הוא אבולוציה לשירון, אבל עם חרטום מחודד יותר המסייע לצמצום שטח הפנים ויעיל כך יותר מבחינה אווירודינמית. כונסי אוויר מתחת ליחידות התאורה הקדמיות מסייעות להזרמת האוויר אל כונסי היניקה הגדולים בחלקה האחורי. יש כמובן מסיט אוויר ענק המשמש חלק מתת השלדה האחורית ומסייע ליצירת כוח הצמדה, בעוד ספוילר נשלף בחלק העליון משמש כמעצור אוויר.
כניסה לתא הנוסעים מתבצעת באמצעות דלתות הנפתחות כלפי מעלה המקלות על ההשתחלות פנימה בהשוואה לשירון. מושב הנהג והנוסע מקובעים לרצפה, עם כיוון למרחק של ההגה והדוושות.
לוח המחוונים אנלוגי ופותח על ידי יצרנית מנגנוני השעונים השווצרית קונספטו (Concepto). והוא ניצב במרכז ההגה המסתובב סביבו. עם מד מהירות ומד סל"ד במרכז, מד כוח למנוע הבנזין ולמנוע החשמלי בצד ימין, ומדי טמפרטורת מים ושמן, מד דלק ומד סוללה מצד שמאל. הקונסולה המרכזית מכילה פקדים לשליטה במערכות השונות ובחלקה העליון מסך נשלף לשיקוף הסמארטפון.
מה אנחנו חושבים: ארטורה הוא זה שייסד את החברה, פרדיננד פיך נחשב למי שהחייה אותה מחדש, ונדמה שמאטי רימאק הוא האיש המתאים ביותר להוביל אותה לעתיד אחרי 115 שנות קיום. שכן הקרואטי הצעיר השכיל לשמר את ה-DNA של המותג מבחינה עיצובית והנדסית, בתוספת סיוע חשמלי שאינו מבטל את הבנזין, אלא דווקא משדרג אותו. מרשים מאוד.
הבוגאטי היא מכונית לא נורמלית = FAR OUT.
יש לו את הכוח, המהירות, הביצועים והמראה.
והמחיר בשמיים = רכב חלומות!
מי יכול להרשות לעצמו? טראמפ אבל לא ביידן. אני בטוח שהוא יהיה הנשיא הבא = מצוין עבור ישראל!
ל6, יש עוד טעויות בכתבה, לדגם קוראים טורביון ולא טורבילון ולמנכ"ל בוגאטי - רימאק קוראים מאטה ולא מאטי.
אגב, גם לקרוא לחברה רימאק זו טעות, הקרואטים אומרים רימאץ, אבל מה לעשות שככה השתרש בציבור...
14. מה שמך האמיתי ובלי לשקר? אולי את אישה.
אתה האיש החולה כי אתה מגיב לי בשטויות כאלה.
אני לא צריך את המחמאות האידיוטיות שלך.
17. האם השם האמיתי שלך הוא גיל? אין שקרים.
התגובה שלך לא הגיונית ואינה קשורה לנושא. מעולם לא הזכרתי את הבנטלי בתגובה שלי.
לטובת הקהל ותזכורת לדני - מה אמרו עליך קוראים במדור האוכל של YNET ב 2011 לפני שהעיפו אותך.
חלק קטן מעשרות התגובות ...
חסכון בתגובות - העתק והדבק.
אני בשוק, אני בהלם, אני המומה
עלק אלכס (26.03.11)
...שנותנים במה לאיש הדוחה, הקטנוני, הפתטי והטרחן הזה, שכל ייעודו להפיץ שנאה ורוע בעולם. פעם אחד פעם, בעקשנות שגובלת באובססיה מטורפת, הוא קוטל מתכונים ומציע גרסאות מתקדמות בהתנשאות.
ועוד משהו: הצילום של עוגת התפוזים מעורר בחילה! איחס!
דני - אתה והעוגות שלך דוחים
אלעד (27.03.11)
קצת קשה להחליט מה דוחה יותר - העוגות המזעזעות שמופיעות פה בכתבה, או אתה בהתנסחות המגעילה שלך בכל התגובות
בהחלט מגיע לך את כתר הטוקבקיטסט הדוחה ביותר
אולי יש קשר בין האוכל הדוחה שלך להתנהגות הדוחה שלך,
ותרד קצת מהסוס הגבוה שאתה יושב עליו, ותלמד לקבל גם ביקורת מאנשים
במיוחד כאשר אתה מבקר ללא הרף בצורה גסה ביותר.
וכמו שכתבת פה למישהו - אם לא מוצא חן בעיניך העוגות עתירות הקלוריות ועתירות הטעם שמופיעות במדור - אז אל תיכנס ואל תגיב.
התגובות שלו למתכונים של אחרים תמיד מעליבות
ואתם נותנים לו במה (27.03.11)
כלומר האיש הזה, שרק מעליב כל שף שנותן כאן מתכונים טובים, מקבל פרס על התנהגותו הבהמית.
סימן שצריך לקרוא אתכם פחות.
מסכימה מסכימה מסכימה
(27.03.11)
הוצאת לי את המלים מהפה.
אם ynet מעוניינים לרענן את המדור או להביא דברים שונים מדי פעם, שישבו וישברו את הראש איך לעשות דברים חדשים, מקוריים, לא בנאליים וכד'. לתת לביריון של המדור פרס על בהמיותו, זו לא "קוליות" ולא סובלנות לדיעות אחרות ולא פתיחות מחשבתית, זו פשוט טיפשות.
שלא לדבר על חוסר הקולגיאליות המינימלית כלפי השפים הקבועים שהופיעו והשקיעו פה ודני טורונטו העליב אותם והשתלח בהם בגסות פעם אחר פעם.
ובדיוק כמו שנכתב מעליי, אם אתם לא תכבדו את עצמכם, כותביכם וקוראיכם - המדור הזה ייהרס ולא יישארו לכם קוראים.
היום זה החג של דני מתוך 157 תגובות ,לפחות 100 תגובות שלו!!
עזרא (26.03.11)
תגידו בטונטו אין הפרשי שעות?
הלך לך כל הלילה ?
כמה תגובות ,איזה חריצות!! הייתי שוכר אותך לעבודה בדואר
דני-אתה חולה
צר לי, לכו לטיפול (26.03.11)
מצטערת, אבל אתה שטוף מוח.
אתה מקפיד לא להוסיף את קורטוב המלח המסכן, אבל אתה משתמש בקמח לבן.
"לדעתך" יש רעילם בתבניות סיליקון: אז א'- דעתך לא קובעת. ב'- מה נראה לך, שהתבניות הרגילות לא עשויות מאיזה חומר שאולי מכיל חומרים רעילים? הרי הן נשרטות ומי יודע מה הן מפרישות...
יוגורט 2 אחוז חובה, אבל חמאה זה סבבה?
יש לי מילה אחת בשבילך- OCD
י/ש טיפולים מדהימים היום.
לך תשתחרר.
ואם לא בא לך לטפל בעצמך- אז לפחות תעשן משהו- אולי תירגע קצת..
כל היורדים, תעשו טובה - עובדה שאתם פה, באתר ישראלי...
חבורה של פתטים אתם (27.03.11)
מקשקשים על כמה הישראלים נוראיים, אבל נכנסים לאתרים ישראלים שוב ושוב. לא מתאים לכם האופי הישראלי - אז תיכנסו בבקשה לאתרים בארצות אליהן ירדתם ועזבו אותנו בשקט.
דני - הגיע הזמן שתקלוט שאתה לא מלך החכמים
ההתנשאות שלך דוחה (26.03.11)
ואתה לא תקבע לאף אחד מה הגיוני לאכול ומה לא
אתה מתנשא על כולם וזה דוחה! דוחה כמו חלק מהמאכלים שלך
למה פשוט שלא תיגש לחנות בעלי חיים ותקנה תערובת לציפורים?
לפי החומרים בהם אתה משתמש זה ממש מתאים לך
אז אתה תמשיך בקו המחשבה ה"הגיוני" שלך ותן לאחרים להמשיך לאכול אוכל של בני אדם, גם אם הוא משמין
בנתיים מה שבטוח שהאוכל ה"בריא וההגיוני" שלך רק גורם לך להיות אחד מהאנשים הכי דוחים וזה מתבטא בכל התגובות שלך גם פה ובעיקר בתגובות למתכונים אחרים