פורשה מודיעה רשמית: הבנזין חוזר. שנה לאחר שיצרנית מכוניות הספורט הפסיקה את שיווק המקאן המצליח באירופה, עקב אי עמידה בתקני בטיחות וזיהום חדשים, מאשר מנכ"ל פורשה, אוליבר בלום, כי תוכנית למקאן בנזין חדש יצאה לדרך.
בלום חשף בשיחה עם משקיעים כי היצרנית מפתחת דור חדש למקאן, שעדיין לא הוחלט אם ישווק תחת שם זה או כדגם נפרד, בכל מקרה עם מנוע בנזין ועל בסיס פלטפורמת אודי Q5 החדש (המכונה PPC, ר"ת של פלטפורמת פרמיום בעירה פנימית). זאת בניגוד לפלטפורמת PPE (פלטפורמת פרמיום חשמלית) של המקאן EV. לצד מנוע הבנזין צפוי רכב הפנאי לעשות שימוש גם בתמיכה חשמלית - עצמאית או נטענת מרשת החשמל.
לדברי בלום, הרכב החדש צפוי להגיע לשוק לא יאוחר מ-2028, בעוד מעט יותר משנתיים, מה שמרמז על כך שהוא כבר נמצא בשלבי פיתוח מתקדמים יחסית. נזכיר כי פיתוח רכב חדש, החל מעיצוב, דרך תכנון הנדסי, תכנון מערך הייצור ושלבי הבדיקה השונים, אורך בתעשיית הרכב כשלוש שנים.
"זירזנו את התהליך עם זמני פיתוח מאוד קצרים, ונציג רכב שיהיה מאוד טיפוסי לפורשה בקטגוריה (של פנאי-בנזין), שגם יהיה שונה מאוד מהמקאן החשמלי", כך בלום. "אנחנו חושבים, במיוחד לרכבי הפנאי כעת, שיש לנו עם המקאן והקאיין היצע מוצרים שלם בכל גרסאות ההנעה".
פורשה תכננה בתחילה להפסיק לחלוטין את שיווק המקאן בנזין בלי להציג לו יורש. אלא שמכירות הדור החדש, שהוצג רק כרכב חשמלי, היו עד כה מאכזבות ונמוכות משמעותית מדגם הבנזין בשיאו. המקאן, יחד עם הקאיין, הוא ממנועי הצמיחה המשמעותיים של פורשה בכל השווקים. עקב כך, ביצרנית החליטו באופן חריג להמשיך את שיווק הדור היוצא במקביל לחדש בארה"ב, שם דרישות התקינה מחמירות פחות.
כעת מקדימים שם את תוכניות השקת רכב הפנאי החדש, זאת לאחר שאישרו כי גם הקאיין – שגרסה חשמלית מלאה שלו תוצג בקרוב – ימשיך עם מנועי בנזין מעבר לתכנון המקורי. ביצרנית מתכננים להציע קאיין בנזין חדש ואח קומפקטי יותר, כיורש למקאן עם מנועי בנזין, מעבר לתחילת העשור הבא.
גם תוכנית להפסקת שיווק המקאן היוצא בארה"ב השנה או בשנה הבאה נדחתה, אולי אף עד להשקת הרכב החדש וכדי לא ליצור פער שיווק בין הדגמים.
צרות לא אופייניות בפורשה
יצרנית מכוניות הספורט המצליחה בעולם נאלצה להתמודד בחודשים האחרונים עם כותרות אליהן לא הורגלה כבר קרוב לשני עשורים. שלוש פעמים השנה פורשה נאלצה לעדכן כלפי מטה את תחזיות הרווח, וברבעון השני של השנה הרווח התפעולי שלה צנח ל-245 מיליון יורו, הנמוך ביותר מאז נרשמה כחברה ציבורית בבורסה.
"היצע מערכות הנעה מאוזן יותר מ-2028 ואליך, יאפשר מיקום טוב יותר בשוק וצמיחה בת-קיימא", כך הבטיח בלום בשיחה עם המשקיעים.
קניתי בנטלי חשמלית בשעה טובה.
יוקרה שקטה כמו טוסט יוקרתי.
לחצתי על הגז הרכב לחש עזוב אותי דני.
הטעינה איטית יותר מביטוח לאומי.
במבה החתול נרדם על הגג הרכב באמצע נסיעה,לא הרגשתי תזוזה גם לא החתול.
בקיצור זה נראה כמו מיליון דולר קנדי,סנתיה אישתי אומרת בהקנטה כן ונוסע כמו שקל בטוסטר.
אני חוזר לבנזין. דני ישראל תמשיך לכתוב על הרכבים שלי בכל תגובה שלך במדור.
פורש צודק מאוד לגבי מקאן המונע על בנזין. פחות מכוניות חשמליות נמכרות כל שנה.
2 קביבו. אמרת את זה נכון מאוד. אני אוהב את השיר שלך. רק בנזין.
3 דני. אתה טועה. יהיה בנטלי חשמלי ב-2026 והוא יהיה רכב שטח יוקרתי. יחיה גם בנטלי היברידי ב-2026. בנטלי מתכנן לייצר בנטלי היברידי כל שנה מ-2026 עד 2035.
7 שוקי. אתה צודק לגבי קביבו. אבל דני מישראל צודק ולא טיפש כי הוא מאמין רק במכוניות בנזין.
בשביל מה מלכתחילה הם היו צריכים את ההצהרות הטיפשיות האלה ??
למצוא חן בעיניי איחוד הפושעים האירופי שמנסה לאנוס את יצרניות הרכב לבנות מכוניות בטכניקה של 1910 ??
סינתיה ושרה חברות טובות
סינתיה רוצה חשמלי
לי לי לי לי לי לי לי
גם שרה רוצה להתחשמל
מל מל מל מל מל מל מל
אבל שני הדנים, איתן לא מסכימים.
וכך הם נשארו רבים
רק בנזין בלי חשמל
5 בנזין. אתה ממש צןדק לגבי פורשה מקאן.
9 קביבו. אתה טועה לגבי 8 כי הוא מתחזה.
10 דני. טעיתי לגבי בנטלי חשמלי במספר 3 שלי.
16 רון. אין דבר כזה אייקון חשמלי בהתהוות.
20. לאשתו של דני לא קוראים סינתיה.
21 קובי. אתה צודק לגבי סינתיה.
22 קביבו. אתה ממש טועה בשמות ובתוכן.
רק בנזין בלי חשמל
לכם שלא מכרים את דני טורונטו צריכים להיכנס לכתבה משנת 2011 במדור אוכל אז ראיינו אותו כפנסיונר קנדי שמכין עוגות לא משהו וזאת בלשון המעטה.
..
אני דני מעזה אך עם מבטא פרסי של ראזה כך שאני בפועל צאצא של מוחאמד ראזה השאה של איראן.
...
לטובת הקהל ותזכורת לדני - מה אמרו עליך קוראים במדור האוכל של YNET ב 2011 לפני שהעיפו אותך.
חלק קטן מעשרות התגובות ...
חסכון בתגובות - העתק והדבק.
אני בשוק, אני בהלם, אני המומה
עלק אלכס (26.03.11)
...שנותנים במה לאיש הדוחה, הקטנוני, הפתטי והטרחן הזה, שכל ייעודו להפיץ שנאה ורוע בעולם. פעם אחד פעם, בעקשנות שגובלת באובססיה מטורפת, הוא קוטל מתכונים ומציע גרסאות מתקדמות בהתנשאות.
ועוד משהו: הצילום של עוגת התפוזים מעורר בחילה! איחס!
דני - אתה והעוגות שלך דוחים
אלעד (27.03.11)
קצת קשה להחליט מה דוחה יותר - העוגות המזעזעות שמופיעות פה בכתבה, או אתה בהתנסחות המגעילה שלך בכל התגובות
בהחלט מגיע לך את כתר הטוקבקיטסט הדוחה ביותר
אולי יש קשר בין האוכל הדוחה שלך להתנהגות הדוחה שלך,
ותרד קצת מהסוס הגבוה שאתה יושב עליו, ותלמד לקבל גם ביקורת מאנשים
במיוחד כאשר אתה מבקר ללא הרף בצורה גסה ביותר.
וכמו שכתבת פה למישהו - אם לא מוצא חן בעיניך העוגות עתירות הקלוריות ועתירות הטעם שמופיעות במדור - אז אל תיכנס ואל תגיב.
התגובות שלו למתכונים של אחרים תמיד מעליבות
ואתם נותנים לו במה (27.03.11)
כלומר האיש הזה, שרק מעליב כל שף שנותן כאן מתכונים טובים, מקבל פרס על התנהגותו הבהמית.
סימן שצריך לקרוא אתכם פחות.
מסכימה מסכימה מסכימה
(27.03.11)
הוצאת לי את המלים מהפה.
אם ynet מעוניינים לרענן את המדור או להביא דברים שונים מדי פעם, שישבו וישברו את הראש איך לעשות דברים חדשים, מקוריים, לא בנאליים וכד'. לתת לביריון של המדור פרס על בהמיותו, זו לא "קוליות" ולא סובלנות לדיעות אחרות ולא פתיחות מחשבתית, זו פשוט טיפשות.
שלא לדבר על חוסר הקולגיאליות המינימלית כלפי השפים הקבועים שהופיעו והשקיעו פה ודני טורונטו העליב אותם והשתלח בהם בגסות פעם אחר פעם.
ובדיוק כמו שנכתב מעליי, אם אתם לא תכבדו את עצמכם, כותביכם וקוראיכם - המדור הזה ייהרס ולא יישארו לכם קוראים.
היום זה החג של דני מתוך 157 תגובות ,לפחות 100 תגובות שלו!!
עזרא (26.03.11)
תגידו בטונטו אין הפרשי שעות?
הלך לך כל הלילה ?
כמה תגובות ,איזה חריצות!! הייתי שוכר אותך לעבודה בדואר
דני-אתה חולה
צר לי, לכו לטיפול (26.03.11)
מצטערת, אבל אתה שטוף מוח.
אתה מקפיד לא להוסיף את קורטוב המלח המסכן, אבל אתה משתמש בקמח לבן.
"לדעתך" יש רעילם בתבניות סיליקון: אז א'- דעתך לא קובעת. ב'- מה נראה לך, שהתבניות הרגילות לא עשויות מאיזה חומר שאולי מכיל חומרים רעילים? הרי הן נשרטות ומי יודע מה הן מפרישות...
יוגורט 2 אחוז חובה, אבל חמאה זה סבבה?
יש לי מילה אחת בשבילך- OCD
י/ש טיפולים מדהימים היום.
לך תשתחרר.
ואם לא בא לך לטפל בעצמך- אז לפחות תעשן משהו- אולי תירגע קצת..
כל היורדים, תעשו טובה - עובדה שאתם פה, באתר ישראלי...
חבורה של פתטים אתם (27.03.11)
מקשקשים על כמה הישראלים נוראיים, אבל נכנסים לאתרים ישראלים שוב ושוב. לא מתאים לכם האופי הישראלי - אז תיכנסו בבקשה לאתרים בארצות אליהן ירדתם ועזבו אותנו בשקט.
דני - הגיע הזמן שתקלוט שאתה לא מלך החכמים
ההתנשאות שלך דוחה (26.03.11)
ואתה לא תקבע לאף אחד מה הגיוני לאכול ומה לא
אתה מתנשא על כולם וזה דוחה! דוחה כמו חלק מהמאכלים שלך
למה פשוט שלא תיגש לחנות בעלי חיים ותקנה תערובת לציפורים?
לפי החומרים בהם אתה משתמש זה ממש מתאים לך
אז אתה תמשיך בקו המחשבה ה"הגיוני" שלך ותן לאחרים להמשיך לאכול אוכל של בני אדם, גם אם הוא משמין
בנתיים מה שבטוח שהאוכל ה"בריא וההגיוני" שלך רק גורם לך להיות אחד מהאנשים הכי דוחים וזה מתבטא בכל התגובות שלך גם פה ובעיקר בתגובות למתכונים אחרים,
,,,
על דני מישראל אין לי מה להגיד חוץ משראיתי אותו נוהג באורה 03 ובצ'רי FX EV
,,