מול ב.מ.וו ומרצדס: ספינת דגל החשמלית של BYD מתקרבת
מול ב.מ.וו ומרצדס: ספינת דגל החשמלית של BYD מתקרבת
יאנגוואנג, חטיבת היוקרה של ענקית הרכב הסינית, תתחיל לשווק בקרוב את ה-U7 כספינת דגל חשמלית חדשה, ובינתיים מציגה פרומו מסקרן שמאחוריו הבטחה לנוחות נסיעה יוצאת דופן. כל הפרטים בפנים
על רגל אחת: יאנגוואנג, חטיבת היוקרה של BYD, תתחיל לשווק בקרוב את ה-U7. מדובר בדגם שלישי של המותג, כספינת דגל חדשה וחשמלית במרכב סדאן עם ארבע דלתות, אלטרנטיבה למתחרות גרמניות כמו מרצדס EQS וב.מ.וו i7 ומקומיות כמו ניו ET9.
בסרטון שפרסמה היצרנית היא מדגימה את יכולת מערכת המתלים המתקדמת (מכונה Disus-Z), השומרת על מרכב מאוזן בנסיעה על פסי האטה בגבהים ובמרחקים שונים. כל זאת תוך שמאסטר אומנות לחימה בשם ווינג צ'ון, עומד על גג המכונית על רגל אחת בלבד בזמן הנסיעה.
היצרנית לא מספקת עדיין פרטים מלאים על מערכת המתלים האקטיבית המתקדמת, מלבד העובדה כי היא מאפשרת פתיחה וסגירה מהירה של מהלך המתלה בהתאם לתוואי הדרך. בכך היא לא רק משפרת את נוחות הנסיעה, אלא גם מצמצת משמעותית את זוויות המרכב בזמן האצה, בלימה או פניה חדה.
היא גם משלבת מערכת "הכנה לתאונה צידית" המרימה בעזרת המתלים את צד המרכב העומד לספוג חבטה, במטרה להעביר את עוצמת המפגש לקורת האורך התחתונה והחזקה של השלדה ולא לדלתות הרכות, ובכך לצמצם את עוצמת הפגיעה.
צפייה בתוכן מול ב.מ.וו ומרצדס: ספינת דגל החשמלית של BYD מתקרבת
עם 4 מנועים: מערכת ההנעה תשלב 4 מנועים חשמליים, אחד לכל גלגל, מה שמאפשר הנעה כפולה עם הכוונת מומנט (לפנים-אחור וימין-שמאל), בדומה לרכב הפנאי U8 ולמכונית העל U9. מלבד אפשרות לסיבוב 360 מעלות במקום, היא תאפשר גם יציאה מהירה מחניה על ידי החלקת החלק הקדמי הצידה באמצעות הפעלת המנועים מלפנים ובלימת האחוריים.
ההספק משולב עומד על 1,300 כ"ס, בעוד סוללה בקיבולת 135.5 קוט"ש תאפשר טווח של 720 ק"מ על פי התקן הסיני (CLTC), כלומר כ-550 ק"מ על פי התקן האירופאי (WLTP).
ה-U7 תשלב את מערכת הנהיגה האוטונומית החדשה של BYD המכונה "עין האלוהים" (God's eye) ברמה A הגבוהה ביותר, הודות לשורה של חיישני ניטור ומערכת מחשוב מהירה לעיבוד נתונים.
מה אנחנו חושבים: תעשיית הרכב הסינית הצליחה לסגור במהירות את פערי הידע מהמערב, בעיקר בכל הקשור למערכות הנעה חשמליות. היתרון היחיד של יצרניות הרכב הוותיקות נותר בכל הקשור למערכות מכאניות – מתלים, היגוי ובלמים – אותם הסינים עדיין לא הצליחו לסגור, אבל גם זה נראה כמו משהו שצפוי להשתנות בקרוב.
ואחרי ניו שהציגה יכולות מרשימות של מערכת המתלים המתקדמת שתשולב בספינת הדגל שלה, כולל השוואה למרצדס S קלאס מייבאך הנחשבת לאחת הטובות בעולם מבחינה זו, גם BYD עורכת מפגן יכולת. אנחנו בכל מקרה נשמח לבדוק אותה במבחן הנוחות האולטימטיבי, ברחובות המצולקים של דרום תל אביב.
אתה לא מבין כמה שאתה טועה
תתנסה ותבין, הסינים משקיעים מאוד ברכבים שלהם, אתה מרגיש כאילו אתה ברכב יוקרה פסיכי
מצד שני יצרנים אירופים הפכו את הרכבים שלהם לסתמיים וגנרים
אני ממש מתבאס בשביל האירופאים אבל הסינים מזמן סגרו פען ועכשיו מובילים בפערים פסיכים
שום צעצוע סיני (שהמון מהם פושטים רגל אחרי כמה שנים) לא יכול לדגדג את ב.מ.וו או מרצדס או כל גרמני אחר זה פשוט תרבות הצריכה וחוסר ההבנה צרכנית שיש בישראל גורם לפשיטה של כל החרא המוטורי הזה
מכוניות חשמליות סיניות מתקדמות מאוד. הסינים יודעים היטב מה הם עושים אבל אין סיכוי שה-U8 וה-U9 טובים יותר ממרצדס S Class Maybach ו-BMW i7. המס באיחוד האירופי הוא 10% על מכוניות חשמליות סיניות. בנוסף יש מסים של 17% עבור BYD ו-18% עבור Geely ו-35.3% עבור SAIC. יהיה קשה מאוד למכור מכוניות חשמליות סיניות באיחוד האירופי.
8 בר דוד רפאל. אתה צודק חלקית כי המכוניות המיוצרות בארה"ב וקנדה הן מכוניות מצוינות.
עם כל הכבוד ליצרני רכב אירופאיים, יפנים, אמרקאיים מלבד מרצדס ב.מ.וו אודי ורכבי פרמיום סופר יקרים מאיטליה ואנגליה ומעט דגמים מיוחדים מטויוטה, יונדאי וקצת מארה"ב
כל השאר נחשב בינוני ומטה
לעומתן תסתכל החברות הסיניות מציגים: קידמה חדשנות עיצובים מרשימים והעיקר תעוזה לחדש ויכולת שיפור ושינוי מאוד מהירה ומרשימה...
23 יבגני. אתה צודק לגבי המלח ברחובות ובכבישים בקנדה. יש פתרון נגד המלח שמצפה מכוניות. התהליך נעשה במוסך או על ידי בעל הרכב. הפתרון הוא ציפוי עם אספלט מתחת לרכב. ישנם גם ציפויים מגומיים הנחשבים לטובים ביותר להגנה מפני חלודה ולחות של המרכב התחתון של המכוניות. ישנם גם חומרי איטום על בסיס פוליאוריטן שהם מהירים וקלים יותר ליישום. הם מחלחלים לכל הסדקים והתפרים מכיוון שהם מחליפים מלח ולחות על ידי הגנה על המתכת הלא חמצונית. מוצר נוסף הוא שעוות צמר ומכיל שמן הידרופובי. הוא מגן על המרכב ממלח ומני מֶלַח. הוא מרוסס על תחתית המכוניות.