קונצרן הרכב הצרפתי-איטלקי-אמריקאי הפסיד 2.3 מיליארד יורו במחצית הראשונה של השנה, בעקבות הוצאות שנגרמו ממלחמת הסחר בארה"ב וחזרה לייצור מכוניות בנזין והיברידיות
יצרנית הרכב הבינלאומית סטלנטיס, חיבור בין פיג'ו (צרפת), פיאט (איטליה) וקרייזלר (ארה"ב), רשמה הפסד עתק במחצית הראשונה של השנה: 2.3 מיליארד יורו, כך עולה מהודעת היצרנית. זאת בהשוואה לרווח של 5.6 מיליארד יורו בתקופה המקבילה אשתקד.
על-פי היצרנית, הסיבה להפסדים נעוצה בעלויות גבוהות של תוכנית הארגון מחדש שהיצרנית מבצעת, שכוללת מלבד פיטורי עובדים והתאמת פסי ייצור לביקוש משתנה, גם חזרה לייצור מכוניות בנזין והיברידיות על חשבון חשמליות. כך למשל פיאט התאימה את פלטפורמת ה-500 החדשה למנוע בנזין למרות שתוכננה מראש להנעה חשמלית בלבד, זאת בעקבות ביקוש נמוך במיוחד לדגם שהיה בעבר הנמכר מסוגו באירופה.
להפסדים תרמה גם מלחמת הסחר עליה הכריז נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, במסגרתה יבואניות מכוניות לארה"ב נדרשות לשלם מס בגובה עשרות אחוזים. מס זה תקף גם בייצור מכוניות בארה"ב, אם המכוניות מורכבות מחלקים המיובאים מחוץ למדינה. למלחמת הסחר הייתה השפעה משמעותית על היקף המכירות ומגוון הדגמים שניתן לשווק בארה"ב, שכן מכוניות רבות, בראשן מכוניות עממיות זולות יחסית, הפכו ללא רווחיות לשיווק.
על-פי סטלנטיס, ירידה בפעילות חברות השילוח, שצמצמו משלוחים באמצעות אוניות לארה"ב בשל חשש לירידה בביקוש למוצרים מיובאים, הובילה אף היא לייקור שיווק מכוניות. סעיף זה בלבד הוביל לקפיצה של 300 מיליון יורו (1.2 מיליארד שקל) בעלויות השיווק בארה"ב עבור סטלנטיס.
לירידה ברווחים אחראית גם ירידה בביקוש למכוניות באירופה, בעיקר לכלי רכב מסחריים – תחום בו סטלנטיס מתמחה ושנחשב לרווחי מאוד. מותגי סיטרואן ופיאט, בעיקר, הם מהמובילים בתחום באירופה, יחד עם הגרסאות התאומות של המסחריות הקומפקטיות שמשווקות ברישיון על-ידי אופל, ווקסהול, פיג'ו, טויוטה ואיווקו.
על-פי סטלנטיס, היצרנית ספגה הוצאה חד-פעמית בגובה 3.3 מיליארד יורו (12.9 מיליארד שקל) בגין ביטול תוכניות ייצור לדגמים שונים, בהם גרסאות חשמליות ומשפחת דגמי מסחריות מתודלקות במימן, שפיתוחן כמעט והושלם ושכבר יצאו לדרך בייצור מוגבל לניסוי ציבורי טרום שיווק סדרתי. במקביל, היצרנית נדרשה להשקיע בפיתוח דגמי בנזין והיברידיים לשווקי ארה"ב ואירופה, בהם נרשמה עלייה בביקוש למכוניות מזהמות על חשבון דגמים חשמליים.
בארה"ב בפרט, הביקוש לדגמי בנזין צפוי להערכת סטלנטיס ויצרניות אחרות לגבור משמעותית בתקופה הקרובה, זאת בעקבות ביטול תקנות הפחתת הזיהום על-ידי נשיא ארה"ב. כפי שדיווחנו לאחרונה, בחוק התקציב עליו חתם טראמפ בתחילת החודש, נכלל ביטול של קנסות ליצרניות המשווקות מכוניות מזהמות. כתוצאה מכך יצרניות לא נדרשות לעמוד במכסות ייצור של כלי רכב חשמליים או לרכוש "זיכוי חשמלי", שמבטל את הקנס, מיצרניות שיש להן עודפי ייצור רכב חשמלי.
אני לא יודע מי המתחזה במספרים 1 ו-2. תגיד לי ידידי מי המתחזה כאן.
אנשים הפסיקו לקנות מכוניות חשמליות והיברידיות בקנדה. Yonge Steeles Ford Lincoln Sales Limited לידנו מכר רק 20 מכוניות כמו המכוניות הנ"ל עד עכשיו בשנת 2025 וזה FORD דילר. זו אותה בעיה גם ב-GM ו-STELANTIS.
שמורכב מ- 3 חברות שכל אחת מנסה להכתיב את הטון ניהול כושל ועוד עם מכוניות מעפנות להבדיל מפולקסווגן שזה בעל בית אחד ששולט על המון מותגים ונותן להם חופש פעולה
כמו בהרבה מקרים של חברות במשבר, הבעיות נגרמו בגלל ניהול לא מוצלח. אבל בימינו, מי יודה שאינו הכי טוב בעולם?
התחילו בבחירת שם לגמרי לא מוצלח, המשיכו בקריאת שוק עתיד לקויה - מזמן היצרנים בעולם ירדו מחישמול כל קו המוצרים, נפלו שוב עם הנעת מימן שעליה שמו דגש והעולם לא בדיוק מתלהב, ולאורך כל הדרך יצאו עם דגמים מוזרים שלא מתאימים לשוק הנוכחי. ולא לשכוח מנכ"לים ששמו דגש על רווח אישי ולא רווח עתידי לכלל החברה.
דווקא למותגים שלהם - קרייזלר, דודג', ראם, ג'יפ, (ובקטנה אלפא, מזרטי ופיאט) יש קהל קונים די נאמן ודי יציב. הבעיה היא שהמכסים הפתאומיים על רכב מיובא וחלקי רכב וביטול הסובסידיות לרכב חשמלי, תפסו אותם, כמו את שאר היצרנים, לא מוכנים. תוסיפו לזה את המיתון אותו עוברת ארה"ב בחצי השנה האחרונה, ההשקעה הגדולה בחשמל, וברור מדוע נגרם הפסד תפעולי. שום חברת רכב לא יכולה לתפקד בצורה אופטימלית כאשר מדי 4 שנים מתחלף נשיא ומשנה לחלוטין את מבנה שוק הרכב במדינה שאחראית למכירות רבע מכלי הרכב בעולם.
9 דן. תמיד אהבתי מנועי V8. היה לי BUICK ELECTRA station wagon עם V8. אחרי זה היה לי MERCURY MARQUIS. עכשיו יש לי LINCOLN ענק עם V8 וBENTLEY- BROOKLANDS עם מנוע V8 בנפח 6.75 ליטר ומגדש טורבו.