ארנק שנפל מכיסו של עובד במפעל פורד לתא המנוע של פורד אדג' בשנת 2014, הוחזר לאחרונה לבעליו. אחרי 11 שנים ולמעלה מ-240 אלף ק"מ מתחת למכסה המנוע, עובד מוסך במינסוטה נתקל בארנק כשהוא מוסתר לצד מערכת הקירור – ובתוכו תג זיהוי של העובד, מזומן ותווי קנייה בסך 250 דולר.
המסע המופלא של הארנק ברחבי ארה"ב החל במפעל פורד במישיגן. ריצ'ארד גילפורד, אז עובד בקרת איכות ביצרנית, עבד כהרגלו במשמרת ובדק מכוניות מדגם פורד אדג' שהגיעו במשלוח מפס הייצור באוקוויל, קנדה, לפני שהם מופצים לסוכנויות ברחבי ארה"ב.
במהלך יום העבודה, גילפורד שם לב שארנקו נעלם, ובסיוע חבריו לעבודה החל לחפש אותו במכוניות שנבדקו, אך ללא הועיל. "היו שם 2,000 מכוניות באותו זמן, לא יכולנו למצוא אותו", אמר גילפורד בראיון לערוץ KARE11 במיניאפוליס.
משם, הארנק החבוי המשיך לסוכנות פורד באריזונה שם נמכר. במהלך 11 השנים שחלפו מאז עבר הרכב מספר בעלים, וצבר כמעט רבע מיליון ק"מ בין מדינות בארה"ב, עד שהתגלה במינסוטה על-ידי עובד במוסך בשם צ'אד וולק. זה פנה לפייסבוק כדי לאתר את הבעלים, ולפי השם בכרטיס הזיהוי מצא את העובד - שכבר פרש לגמלאות.
"דבר ראשון שאמרתי (לוולק) הוא 'מצאת את זה בתוך מכונית?'", סיפר גילפורד בראיון. "לא האמנתי (שהארנק) עוד היה שם. וולק שלח את הארנק, כולל תווי הקנייה שגילפורד תכנן להשתמש בהם לרכישת מתנות לחג המולד למשפחתו ב-2014. וכן, הם עדיין בתוקף. עכשיו רק נותר לנסות ולמצוא דרך לגרום לארנק לספר על חוויותיו.
עובד בקרת איכות איבד את הארנק במנוע רכב ישראלי. על אף שידע שזאת לא ממש איכות עם ארנק במנוע, המשיך את היום. אחרי פחות משנה המנוע הפסיק לעבוד, ומצאו בו את הארנק שגרם לזה. את המזומנים מיד רוקנו והתקשרו לבעל הארנק כדי להחזיר לו, תוך כדי שמפרסמים את טוב הלב בטיק-טוק ובכל מדיה חברתית קיימת בשאיפה שיגיע לתקשורת. התווים בני השנה כמובן כבר לא היו בתוקף. העובד, שפרש מאז כי גם ככה הגיל הממוצע של פועל ייצור בישראל הוא סביב 87 (הצעירים לא מסתכלים אפילו על הכיוון, אומר זאת בצער), שמח לקבל את הארנק שלו.
יש לי רכב גדול על בנזין, ג'יפ רנגלר 2008.
יש לדני השני רכב גדול על בנזין, לינקולן 2007.
בעקבות הכתבה חיפשתי ארנק בתא מנוע ובבג'ז.
לצערי הרב לא מצאתי ארנק... אבל מה שמצאתי כפתור היה פרחוני מהסוודר של סינתיה אישתי ומוצץ של מוזס בני שהיום הוא בן 50.
'
לכם שלא מכרים את דני טורונטו צריכים להיכנס לכתבה משנת 2011 במדור אוכל אז ראיינו אותו כפנסיונר קנדי שמכין עוגות לא משהו וזאת בלשון המעטה.
..
אני דני מעזה אך עם מבטא פרסי של ראזה כך שאני בפועל צאצא של מוחאמד ראזה השאה של איראן.
...
לטובת הקהל ותזכורת לדני - מה אמרו עליך קוראים במדור האוכל של YNET ב 2011 לפני שהעיפו אותך.
חלק קטן מעשרות התגובות ...
חסכון בתגובות - העתק והדבק.
אני בשוק, אני בהלם, אני המומה
עלק אלכס (26.03.11)
...שנותנים במה לאיש הדוחה, הקטנוני, הפתטי והטרחן הזה, שכל ייעודו להפיץ שנאה ורוע בעולם. פעם אחד פעם, בעקשנות שגובלת באובססיה מטורפת, הוא קוטל מתכונים ומציע גרסאות מתקדמות בהתנשאות.
ועוד משהו: הצילום של עוגת התפוזים מעורר בחילה! איחס!
דני - אתה והעוגות שלך דוחים
אלעד (27.03.11)
קצת קשה להחליט מה דוחה יותר - העוגות המזעזעות שמופיעות פה בכתבה, או אתה בהתנסחות המגעילה שלך בכל התגובות
בהחלט מגיע לך את כתר הטוקבקיטסט הדוחה ביותר
אולי יש קשר בין האוכל הדוחה שלך להתנהגות הדוחה שלך,
ותרד קצת מהסוס הגבוה שאתה יושב עליו, ותלמד לקבל גם ביקורת מאנשים
במיוחד כאשר אתה מבקר ללא הרף בצורה גסה ביותר.
וכמו שכתבת פה למישהו - אם לא מוצא חן בעיניך העוגות עתירות הקלוריות ועתירות הטעם שמופיעות במדור - אז אל תיכנס ואל תגיב.
התגובות שלו למתכונים של אחרים תמיד מעליבות
ואתם נותנים לו במה (27.03.11)
כלומר האיש הזה, שרק מעליב כל שף שנותן כאן מתכונים טובים, מקבל פרס על התנהגותו הבהמית.
סימן שצריך לקרוא אתכם פחות.
מסכימה מסכימה מסכימה
(27.03.11)
הוצאת לי את המלים מהפה.
אם ynet מעוניינים לרענן את המדור או להביא דברים שונים מדי פעם, שישבו וישברו את הראש איך לעשות דברים חדשים, מקוריים, לא בנאליים וכד'. לתת לביריון של המדור פרס על בהמיותו, זו לא "קוליות" ולא סובלנות לדיעות אחרות ולא פתיחות מחשבתית, זו פשוט טיפשות.
שלא לדבר על חוסר הקולגיאליות המינימלית כלפי השפים הקבועים שהופיעו והשקיעו פה ודני טורונטו העליב אותם והשתלח בהם בגסות פעם אחר פעם.
ובדיוק כמו שנכתב מעליי, אם אתם לא תכבדו את עצמכם, כותביכם וקוראיכם - המדור הזה ייהרס ולא יישארו לכם קוראים.
היום זה החג של דני מתוך 157 תגובות ,לפחות 100 תגובות שלו!!
עזרא (26.03.11)
תגידו בטונטו אין הפרשי שעות?
הלך לך כל הלילה ?
כמה תגובות ,איזה חריצות!! הייתי שוכר אותך לעבודה בדואר
דני-אתה חולה
צר לי, לכו לטיפול (26.03.11)
מצטערת, אבל אתה שטוף מוח.
אתה מקפיד לא להוסיף את קורטוב המלח המסכן, אבל אתה משתמש בקמח לבן.
"לדעתך" יש רעילם בתבניות סיליקון: אז א'- דעתך לא קובעת. ב'- מה נראה לך, שהתבניות הרגילות לא עשויות מאיזה חומר שאולי מכיל חומרים רעילים? הרי הן נשרטות ומי יודע מה הן מפרישות...
יוגורט 2 אחוז חובה, אבל חמאה זה סבבה?
יש לי מילה אחת בשבילך- OCD
י/ש טיפולים מדהימים היום.
לך תשתחרר.
ואם לא בא לך לטפל בעצמך- אז לפחות תעשן משהו- אולי תירגע קצת..
כל היורדים, תעשו טובה - עובדה שאתם פה, באתר ישראלי...
חבורה של פתטים אתם (27.03.11)
מקשקשים על כמה הישראלים נוראיים, אבל נכנסים לאתרים ישראלים שוב ושוב. לא מתאים לכם האופי הישראלי - אז תיכנסו בבקשה לאתרים בארצות אליהן ירדתם ועזבו אותנו בשקט.
דני - הגיע הזמן שתקלוט שאתה לא מלך החכמים
ההתנשאות שלך דוחה (26.03.11)
ואתה לא תקבע לאף אחד מה הגיוני לאכול ומה לא
אתה מתנשא על כולם וזה דוחה! דוחה כמו חלק מהמאכלים שלך
למה פשוט שלא תיגש לחנות בעלי חיים ותקנה תערובת לציפורים?
לפי החומרים בהם אתה משתמש זה ממש מתאים לך
אז אתה תמשיך בקו המחשבה ה"הגיוני" שלך ותן לאחרים להמשיך לאכול אוכל של בני אדם, גם אם הוא משמין
בנתיים מה שבטוח שהאוכל ה"בריא וההגיוני" שלך רק גורם לך להיות אחד מהאנשים הכי דוחים וזה מתבטא בכל התגובות שלך גם פה ובעיקר בתגובות למתכונים אחרים,
,,,
על דני מישראל אין לי מה להגיד חוץ משראיתי אותו נוהג בצ'רי FX EV
DANY_FROM_RAZA. אני לא בוט, נכון כשכתבתי תגובות במדור אוכל ב-2010 והלאה הייתי קפיץ בחשיבה ,חם מזג(תשאל את אישתי) פנסיונר משועמם ומדוכה.
הייתי ב-2010 בן 72 ,תעשה חשבון בן כמה אני . היום אני רגוע בעל אורך רוח ונהנה לתת מעצמי מיכולתי ומניסיוני למגיבי המדור.
אדון רזה עזה גזה איך שתקרא לעצמך,קצת כבוד לאיש שנושק ל-85 .
כבוד לי שאז היו לי מתחזים וגם היום. זה מראה שחוץ ממך המגיבים אוהבים אותי.
וגם אני אוהב אותם (שימי מתל אביב,קובי,אריאל מנור שלפעמים מתחרע עלי ,קביבו אהוב ליבי,ודני גיסי מישראל שהוא בעל חברה ליבוא חלפי רכב.
תודה לכולכם. DANY_FROM_TORONTO