בקצרה:
- גרסאות בסיס חדשות לקונטיננטל GT ולפליינג ספר
- ההספק הופחת, המערכות המכאניות נותרו זהות
- צפויות לנחות כאן בסוף השנה הנוכחית

כוח מופחת: בנטלי תשווק בישראל גרסאות בסיס מוזלות לדגמיה המפוארים: קונטיננטל GT (החל מ-2.11 מיליון שקל, 480 אלף שקל פחות), GTC קבריולה (2.32 מיליון שקל, 540 אלף שקל פחות) ופליינג ספר (1.98 מיליון שקל, 460 אלף שקל פחות).
מערכת ההנעה זהה ל"ספיד" הבכירה, עם מנוע V8 בנזין כפול-מגדשים בנפח 4.0 ליטר עם מנוע חשמלי, אבל ההספק מופחת ל-680 כ"ס "בלבד", 102 כ"ס פחות. בהתאם, גם הזינוק ל-100 קמ"ש איטי בחצי שניה במקרה של ה-GT ושל ה-GTC בעלת גג נפתח (3.7 ו-3.9 שניות בהתאמה), בעוד הפליינג ספר בעלת ארבע הדלתות איטית ב-0.4 שניות מהגרסה החזקה (3.9 שניות).

מה עוד צריך לדעת: הסוללה נותרה בקיבולת 25.9 קוט"ש ומאפשרת טווח נסיעה חשמלי תיאורטי של כ-80 ק"מ, עד למהירות של 140 קמ"ש. גם המשך שרשרת ההנעה נותר זהה: תיבת שמונה הילוכים אוטומטית והנעה כפולה קבועה עם דיפרנציאל מוגבל החלקה מאחור. כך גם לגבי מיתלי אוויר עם מוטות מייצבים אקטיביים והיגוי אחורי אקטיבי.

מה אנחנו חושבים: אחת מנקודות החוזקה העיקריות של בנטלי היה במשך שנים מנוע W12 ייחודי שהוצב בחרטום כל אחד מהדגמים שלה, אבל כעת הוא הוחלף ביחידת בנזין צנועה יותר עם חיזוק חשמלי. על הנייר זה אמור לשפר את הביצועים וגם להפחית את הביקורים בתחנות הדלק, הגם שזה לא בדיוק מעניין את רוכשי המותג.
אבל עיקר הכוונה - כך נראה - היא להציע מחירי רכישה קרובים יותר למותגי יוקרה זולים ולכן פופולריים יותר, בעיקר מבית מרצדס, ב.מ.וו ואודי. מצד שני, אנחנו ממתינים ללקוח בנטלי הראשון שיגיד אני מעדיף זול על יקר.