בקצרה:
- גם חטיבת היוקרה של צ'רי מגיעה ארצה
- תשווק צמד חשמליות, משפחתית גדולה ורכב פנאי
- שניהם על בסיס ייעודי, עם מערכת חשמל מתקדמת

מכוונת גבוה: בדיוק לפני שנה (פחות יומיים) דיווחנו לכם כי יצרנית הרכב צ'רי צפויה להתחיל לשווק בישראל שלושה מותגים נוספים, מלבד מותג האם המגיע אלינו באמצעות היבואנית פריסבי. השלושה הם אומודה וג'קו שאותם משווקת היבואנית כלמוביל, ובנוסף להם מותג היוקרה אקסלנטיקס (Exlantix) שממותג בסין תחת השם המעט יותר נגיש אקסיד (Exceed).
כעת נודע ל-iCar כי בשלב ראשון יגיעו ארצה כאן שני דגמים חשמליים של מותג היוקרה, סדאן משפחתית בשם ES וגרסת פנאי שלה בשם ET. יש להניח שהשניים מיוצרים כתשובה ישירה לדגמים מקבילים מבית אקספנג (P7 ו-G6), טסלה (מודל 3 ו-Y) ויונדאי (איוניק 6 ו-5). נזכיר רק כי לא מדובר בדגמים חדשים. השניים הוצגו בתערוכת שנגחאי לפני כשנתיים, אז תחת המיתוג אקסיד.
על שאלת היבואנית שתזכה בייצוג אין לנו בינתיים תשובה. בפריסבי סירבו להגיב לפניית iCar בנושא, וכך גם במקרה של כלמוביל. עם זאת, האחרונה נראית כבעלת סיכויים טובים יותר לאור בחירת צ'רי לשווק בעזרתה את תת-המותגים אומודה וג'קו.

חשמל מתקדם: בשלב ראשון יוצעו גרסאות חשמליות, אך בהמשך ישולבו גם גרסאות היברידיות עם מנוע בנזין מאריך טווח. בכל מקרה תתאפשר בחירה בין שלוש מערכות הנעה-סוללה. עם מנוע אחורי (313 כ"ס) בלבד או צמד מנועים (480 כ"ס), שניהם ניזונים מסוללת 77 קוט"ש שאמורה לספק טווח נסיעה של כ-450 ק"מ ב-ET ו-540 ק"מ ב-ES.
האפשרות השלישת היא גרסה כפולת הנעה לשני הדגמים. שם תשולב סוללה גדולה יותר (100 קוט"ש) וטווח הנסיעה יגדל לכן ל-570 ק"מ ברכב הפנאי ו-610 ק"מ בסדאן.
הסוללות מתוצרת CATL משולבות בארכיטקטורת חשמל של (800V) המאפשרת טעינה אולטרה-מהירה, במקרה של הסוללה הקטנה עם מילוי מ-20% ל-80% ב-10 דקות בלבד. היצרנית מבטיחה גם יכולת טעינה מהירה מרשימה בטמפרטורות נמוכות ובמבחנים שביצעה במנגוליה בטמפרטורה של מינוס 20 מעלות צליוס, משך המילוי עמד על 24 דקות בלבד.

מה עוד צריך לדעת: בשונה מדגמים חשמליים אחרים של הקונצרן המתבססים על פלטפורמה מוסבת, ה-ES וה-ET נשענים על פלטפורמה חדשה וייעודית להנעה חשמלית תוך שימוש בפלדה בחוזק מתיחה גבוה ואלומיניום המייצר קשיחות מבנית גבוהה ומשקל נמוך יחסית.
מערך המיתלים כולל עצמות עצה כפולות מלפנים ומתלה רב-חיבורי אחורי מאלומיניום, וקפיצי אוויר אדפטיביים. גרסאות ההנעה הכפולה מצוידות גם במערכת בלימה משודרגת עם קאליפר בעל שש בוכנות מלפנים.
לדגמים בסיס גלגלים זהה (300 ס"מ), ארוך מהמתחרות של טסלה (ב-12.5 ס"מ מהמודל 3 וב-11 ס"מ מהמודל Y) ובעל פוטנציאל למרחב פנים נדיב מאחור. ה-ES המשפחתית מציגה מקדם גרר נמוך (0.205) במיוחד.

מה אנחנו חושבים: יצרניות הרכב הסיניות זכו לחיבוק חם מהקהל הישראלי, יותר מכל מדינה אירופית אחרת. ולכן, לא מפתיע לגלות כי אחת מכל ארבע מכוניות חדשות העולות אצלנו על הכביש, מיוצרת בסין. וזה לא רק החשמל שמסייע. במבחן התמורה לשקל, שסייע בשנות ה-90 ליפנים ואחרי המילניום לקוריאנים, הסינים מציגים דומיננטיות אמיתית. אגב, גם עם דגמי בנזין והיברידיים.
שלא במפתיע, אחת הקטגוריות האחרונות בהן לסינים אין דריסת רגל, יחד עם מכוניות ספורט ודגמי שטח וכביש-שטח, היא היוקרה על גווניה השונים. פה ושם יש לסינים ייצוג, עם דגמים מסוימים של אקספנג, ניו והונגצ'י, אך האירופאים עדיין שולטים שם ביד רמה.
ומכיוון שכושר הייצור ומהירות ההתאמה של הסינים גבוהים במספר רמות מאלה של האירופים כרגע, יש להניח שזה רק עניין של זמן עד שיכבשו גם את המובלעות האלה. נדמה שאקסלנטיקס - יחד עם אחרות - מכוונת בדיוק לשם. ועם המחיר הנמוך והטכנולוגיה המתקדמת, לא ברור כיצד יוכלו האירופים לבלום את הסינים לאורך זמן.