דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

מפנה גב לאירופה: BYD רוצה לייצר פחות בהונגריה, יותר בטורקיה

Getting your Trinity Audio player ready...

בקצרה:

  • יצרנית הרכב BYD תייצר באירופה, אבל פחות
  • מכוניות שייוצרו בטורקיה לא יוכלו להגיע לישראל
  • גם צ'רי צפויה לפתוח בקרוב מפעל טורקי

בין מזרח למערב: BYD, יצרנית הרכב הסינית הגדולה מכולן, מעוניינת לפתוח לקראת סוף השנה את המפעל בהונגריה, שיסייע לה לעקוף את המכסים הכבדים שמטילה אירופה על מכוניות חשמליות מתוצרת סין. אלא שעל פי פרסום של סוכנות הידיעות "רויטרס", פתיחת המפעל צפויה להתעכב והיקף הייצור בו יהיה נמוך מהמתוכנן - זאת בזמן שהמפעל המקביל שמקימה היצרנית בטורקיה יקדים את פתיחת שעריו ויגדיל משמעותית את היקף הייצור המתוכנן עבורו.

מדובר בבשורה מטרידה עבור השוק האירופי, שקיווה כי הטלת המכסים על מכוניות המיוצרות בסין תעביר את הייצור למדינות האיחוד, מה שילווה בהשקעות משמעותיות וביצירת מקומות עבודה רבים לתושבי מדינות האיחוד האירופי. ומדובר גם בבשורה שעשויה לאכזב את היבואנית הישראלית של BYD ולקוחותיה, שכן המפעל בהונגריה יכול לאפשר לה ליהנות מעלויות שילוח נמוכות משמעותית.

נזכיר כי טורקיה הטילה חרם כבר לפני למעלה משנה על יצוא סחורות לישראל, כך שעד להודעה חדשה BYD לא תוכל ליהנות מהקרבה למפעלים בטורקיה. וכל עוד לא הוסר האיום החות'י על נתיבי השיט בים האדום, מדובר במסלול יבוא ארוך ויקר, שעוקף את יבשת אפריקה מדרום.

מה עוד צריך לדעת: המפעל בסגד שבדרום הונגריה הוקם בהשקעה של 4 מיליארד אירו ותוכנן לייצר 150 אלף כלי רכב בשנה כיעד ראשוני, ובהמשך גם לעלות לכושר ייצור של 300 אלף כלי רכב בשנה - עם דגש על כלי רכב חשמליים זולים יחסית, בהם הדולפין סרף, ואולי גם דולפין, אטו 2 ואטו 3. עם זאת, הוא יחל את פעילותו בשנה הבאה עם צפי לייצור של כמה עשרות אלפי מכוניות בלבד.

לעומתו, המפעל במניסה שבמערב טורקיה הוקדם בהשקעה של מיליארד דולר בלבד ותוכנן להתחיל את הייצור בסוף שנת 2026, עם כושר ייצור של 150 אלף מכוניות בשנה - בעיקר מדגמים היברידיים-נטענים כמו סיל U וסיל 5. אלא שהביקוש העירני בשוק הטורקי לדגמים היברידיים-נטענים, שמלווה גם בעליית ביקוש דומה באירופה, הביא את היצרנית להחלטה כי כבר בשנה הבאה המפעל בטורקיה ייצר יותר כלי רכב ממקבילו ההונגרי. ב-2027 הוא צפוי לייצר "הרבה יותר מ-150 אלף כלי רכב", כך על פי הדיווחים, וב-2028 מתוכנן גידול נוסף בכושר הייצור שלו.

בכך תצטרף BYD לשורה ארוכה של יצרניות המפעילות קווי יצור בטורקיה, בהן טויוטה, סטלנטיס, פורד, יונדאי ורנו. גם צ'רי הסינית מתכננת להקים מפעל בטורקיה בהשקעה של מיליארד דולר, עם כושר יצור שנתי של 200 אלף כלי רכב. נזכיר כי המכס האירופי שהוטל על מכוניות חשמליות סיניות נוגע רק לכאלו שמיוצרות בסין עצמה - ולכן ייצור בטורקיה מהווה עבור היצרניות פתרון יעיל בדיוק כמו ייצור באירופה עצמה.

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

למאמר זה התפרסמו 11 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

קראו את חוקי הקהילה שלנו בתנאי השימוש של iCar

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה