בקצרה:
- אווטאר הסינית מתחילה שיווק מקומי
- בינתיים עם דגם בודד ותוכניות גדולות לעתיד
- המחיר מתחיל ב-290 אלף שקל

ברוכה הבאה: אווטאר (Avatr), יצרנית הרכב הצעירה מסין, הושקה היום בישראל. היצרנית שהוקמה רק לפני שלוש שנים נמצאת בבעלות משותפת של ענקית הרכב צ'אנגן ויצרנית הסוללות הגדולה בעולם CATL, ובסין היא משווקת כיום 4 דגמים עם הנעה חשמלית או היברידית-נטענת. לישראל היא מגיעה באמצעות חברת הליסינג וההשכרה אלבר.
ראשון לנחות באולם התצוגה שפתחה בהרצליה יהיה ה-11, אך הוא ישווק כאן בתקינה מוגבלת ל-400 יחידות בשנה, ובינתיים ללא היתר יבוא לשנה הבאה. במהלך 2026 צפויים לנחות כאן דגמים נוספים בתקינה מלאה לרבות ה-07, רכב פנאי קומפקטי שחולק פלטפורמה ומכלולים נוספים עם דיפאל S05 וגם ה-06 כמשפחתית סדאן. נציין כי למרות שאווטאר משווקת בסין את דגמיה גם עם מערכת הנעה היברידית נטענת (REV) הזוכה כיום לפופולאריות גבוהה, גרסאות אלו לא מקבלות בינתיים תקינה מערבית שתאפשר את הגעתן ארצה.

למרכז הזירה: ה-11, בדומה למרבית מהמותגים המגיעים מסין, ינסה להתמודד בקטגוריית פנאי-חשמל, כאלטרנטיבה לטסלה מודל Y. ושוב בדומה למתחרים הסינים מבית זיקר, אקספנג והונגצ'י גם הממדים שלו גדולים מהאמריקאי, ב-9 ס"מ לאורך (488 ס"מ) וב-8.5 ס"מ לבסיס הגלגלים (297.5 ס"מ). תא המטען האחורי מכיל כ-500 ליטר ומלפנים יש תא נוסף בנפח 95 ליטר.
ה-11 ישווק בישראל עם אפשרות בחירה בין שתי מערכות מנוע-סוללה. לגרסת הבסיס הנעה אחורית (311 כ"ס) עם סוללת 90.4 קוט"ש וטווח נסיעה תיאורטי של 475 ק"מ, בעוד לגרסה הבכירה הנעה כפולה (575 כ"ס) המאפשרת זינוק ל-100 קמ"ש ב-4.5 שניות (2.1 שניות פחות) עם סוללה גדולה יותר (116.8 קוט"ש) וטווח מוצהר של 540 ק"מ.
טעינה מהירה (240 קילוואט) תאפשר מילוי מ-30% ל-80% ב-15 דקות בסוללה הקטנה או 25 דקות בגדולה, וניתן יהיה לעשות שימוש בסוללה לטובת אספקת חשמל למכשירים חיצוניים (V2L).

מה עוד צריך לדעת: סביבת הנהג כוללת לוח מחוונים דיגיטלי ("10.25), מסך מגע מרכזי ("15.6) ומסך נוסף מול הנוסע הקדמי ("10.25). רשימת האבזור כוללת בין היתר ריפודי עור, כוונון חשמלי, עיסוי (מלפנים), חימום ואוורור (גם מאחור), מצלמות היקפיות, מערכת שמע מתוצרת מרידיאן עם 25 רמקולים, חלון שמש, סגירת דלתות רכה ודלת תא מטען חשמלית.
גרסת הביניים (כפולת הנעה, 338 אלף שקל) כוללת גם חישוקים גדולים יותר ("22 לעומת "21) ומנגנון פתיחה-סגירה חשמלית לדלתות בעוד הגרסה הבכירה (380 אלף שקל) כוללת צמד מושבי "קפטן" מאחור עם כיוון חשמלי, עיסוי ומקרר ביניהם.
מערך הבטיחות כולל בכל הגרסאות בלימה אוטונומית, שמירת נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית והתרעת שטח מתים כולל על פתיחת דלת.

מה אנחנו חושבים: אווטאר נראה כמו אחד המותגים המסקרנים יותר מבין אלו שהגיעו לכאן מסין בשנים האחרונות, הודות לעיצוב המקורי והייחודי שללא ספק יהיה מנקודות החוזקה העיקריות שלו. הוא גם מציע מפרט אבזור עשיר, ועל הנייר הביצועים וטווח הנסיעה מיישרים קו עם התחרות. אבל ההתחלה שלו על כבישי ישראל לא צפויה להיות קלה, שכן דגם הביכורים משווק כאן בתקינה מוגבלת ובמחיר שאיננו נמוך.
נכון שלא נראה שליבואנית תהיה בעיה למצוא בעלים ל-400 היחידות הראשונות שתנחית, אבל נדמה שההמשך, אם אכן יהיה כמובטח, צפוי להיות מסקרן בהרבה.