בקצרה:
- דיפנדר אוקטה יעלה פי שלושה מגרסת הבסיס
- עבר שדרוג מכלולים מסיבי לשיפור יכולת השטח
- מהיר גם בכביש, עם 635 כ"ס ו-4 שניות ל-100 קמ"ש

משדרג יכולות: לנד רובר מתחילה לשווק את הדיפנדר אוקטה, גרסת הקצה לרכב השטח הבריטי ותשובה למתחרים כמו פורד ברונקו ראפטור, ג'יפ רנגלר 392 ומרצדס G63 4×4². תג המחיר מתחיל ב-1.51 מיליון שקל, פי שלושה כמעט ממחיר גרסת הבסיס.
המנוע הוא V8 כפול מגדשים בנפח 4.4 ליטר, תרומת חטיבת הביצועים של ב.מ.וו, והוא מפיק 635 כ"ס, פי שלושה ממנוע הדיזל בגרסת הבסיס. הוא מחובר לתיבת 8 הילוכים אוטומטית, עם כיול שונה להעברות מהירות יותר, ולהנעה כפולה קבועה המאפשרים לו לזנק ל-100 קמ"ש ב-4 שניות, פחות ממחצית מהזמן שיקח לגרסת הבסיס לסיים את המיאוץ הקלאסי.
לדברי היצרנית, מערכת ההנעה חוזקה (גלי הינע וציריות עם עמידות במומנט גבוה ב-68%) ויחסי ההעברה הסופיים קצרים יותר.

רגליים ארוכות: השינוי המשמעותי ביותר הוא למערכת המתלים, עם זרועות שונות וארוכות יותר המאפשרות מפסקי סרנים מורחבים (ב-6.6 ס"מ) ומהלך מתלה ארוך יותר. הם נתמכים קפיצי אוויר עם בולמי זעזועים המחוברים אחד לשני באמצעות צינורות הידראוליים (ימין-שמאל ולפנים-אחור), סידור דומה לדגמי קצה של מקלארן, עם מחשב שליטה על הקשחה או ריכוך של כל יחידה בנפרד, דבר שגם מאפשר לוותר על מוטות מייצבים קונבנציונאליים.
נתוני השטח שלו טובים יותר מהדיפנדר הרגיל: מרווח הגחון גבוה ב-3 ס"מ (32.3 ס"מ), זווית הגישה גדולה ב-2.5 מעלות (40.2 מעלות) ועוד מעלה אחת לנטישה (42.8 מעלות). גם להגה יחס ישיר ומהיר יותר (2.4 סיבובים מקצה לקצה לעומת 2.7) ויכולת הבלימה שופרה הודות ליחידות של ברמבו מלפנים (400 מ"מ וקאליפר 6 בוכנות).

לבחור נעליים: במפתיע, צמיגי כביש המולבשים על חישוקי "22 יוצעו כסטנדרט, אבל חישוקי "20 עם צמיגי שטח דו שימושיים של BFGoodrich יוצעו בתוספת תשלום 20 אלף שקל, אך אלו יביאו למהירות מרבית מוגבלת ל-209 קמ"ש לעומת 250 קמ"ש בלעדיהם. גרסת Edition One מצויידת בגומי אגרסיבי עוד יותר - גודייר דורטראק RT על חישוקי "20 - וכאן כבר מוגבלת המהירות המרבית ל-160 קמ"ש בלבד. גרסה זו גם נבדלת בשינויים קלים לגימורי המרכב וסביבת הנהג ונושאת תג מחיר עסיסי של 1.67 מיליון שקל.
סביבת הנהג דומה לדיפנדר הרגיל, עם לוח מחוונים דיגיטלי ("12.3) ומסך מגע ("13.1), אבל עם דיפונים וריפודים שונים. יש גם מושבים המציעים תמיכה משופרת, בעוד שלהגה נוספו מתגי שליטה ידנית בהילוכים ומתג "אוקטה" המתאים את כיול כלל המערכות (מנוע, גיר, מתלים, בקרת יציבות ומשיכה, ABS) לנסיעה מהירה בשטח. בשונה מה-110 הרגיל, כאן לא ניתן לקבל שורת מושבים שלישית עם מקום לשבעה.

מה אנחנו חושבים: הדיפנדר הנוכחי הפך למודרני ושימושי בהרבה מקודמיו בשושלת, ובהתאם גם הפך לאחד מהדגמים הנמכרים ביותר של היצרנית הבריטית. אבל לצד זאת הוא איבד הרבה מהקשיחות הבלתי מתפשרת שאפיינה אותה מאז הוצג לראשונה ב-1948 ועד הפסקת הייצור ב-2016.
האוקטה אמור לנסות ולהחזיר לו מאותה ייחודיות שאבדה לו, אבל מכיוון אחר. ניסיון להפוך אותו לדבר הקרוב ביותר לרכב המירוץ שיתחרה בדקאר הקרוב, רק עם רישוי לכביש הציבורי, גישה דומה לזו של פורד ראפטור. עד כמה הוא יצליח בכך? אנחנו מבטיחים לעדכן בקרוב.