דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

וויה קארג' (מבחן ראשון) - נכנס לגוב האריות

Getting your Trinity Audio player ready...

אחרי שניסתה את מזלה מול מותגי היוקרה, והצליחה לשווק כאן 550 מכוניות בשנתיים וחצי של פעילות, וויה הסינית מעוניינת לפלס את דרכה גם אל המיינסטרים של השוק המקומי. את זה היא עושה בין היתר עם יבואנית חדשה (דלק מוטורס, שרכשה לאחרונה את הזיכיון) ובעיקר עם דגם חדש בשם קארג' (Courage).

וכמו דגמים נוספים שהגיעו לאחרונה מסין, גם הוא ינסה להתמודד בקטגוריה הצפופה של רכבי הפנאי החשמליים, מול מתחרים מרחבי הגלובוס. רשימה ארוכה (ומתארכת תדיר) הכוללת בין היתר את טסלה מודל Y, אקספנג G6 ויונדאי איוניק 5 כמתחרות בולטות, אבל גם דגמים מבית BYD, זיקר, אווטאר, הונגצ'י, סרס וצ'אנגן, לצד נציגות סמלית למערב עם דגמים של פולקסווגן ופיג'ו.

בקיצור, קטגוריה עמוסה במיוחד עם נציגות מכל גוון אפשרי, עם תגי מחיר ויכולות שונים, שבתוכה יאלץ הקארג' להתבלט ולהרוויח את קהל הלקוחות שלו. ועל הדרך להוכיח שהמחיר הנמוך (יחסית, יחסית) לא מסתיר מאחוריו רכב נחות מאחיו שהושקו כאן מוקדם יותר. למשל הפרי שמחירו כפול, או הדרים שאף יקר ממנו.

סיכום: בתוך השיטפון הגדול של רכבי הפנאי החשמליים המגיעים מסין, הקארג' בולט עם עיצוב מקורי ומרשים, שימושי עבור המשפחה הודות למרווח פנימי נדיב, עם ביצועים מצוינים ואיכות נסיעה טובה.

  • מתחרים ישירים: אקספנג G6, סרס M5, צ'אנגן דיפאל S07
  • מחיר: 210 אלף שקל
  • טוב: ביצועים, שימושיות, אבזור
  • בסדר: נוחות נסיעה, קצב טעינה, התנהגות כביש
  • טעון שיפור: טווח נסיעה, הנדסת אנוש, בידוד רעשים
  • ציון: 8

בסעיף הביקורת חובה להזכיר טווח נסיעה שבמבחן שלנו התגלה כרחוק מדי מהמוצהר, בידוד רעשים לא מבריק והנדסת אנוש מתסכלת לעיתים. אבל למרות החסרונות האלו, ולמרות שהוא אינו מחדש בקטגוריה, הוא בהחלט בולט כעסקה משתלמת הודות למחיר נמוך משמעותית מגרסאות מקבילות של המתחרים. ובמבחן התמורה למחיר הוא מתייצב מיד גבוה מאוד ברשימה הארוכה והמרשימה.

איך נראה: המראה מודרני ונאה עם קווים נקיים וידיות דלתות נשלפות כמקובל בדגמים חשמליים, לצד גג בצבע שחור שמשתפל לאחור בסגנון כמו-קופה. בחירה מוכרת ונאה עם ביצוע מרשים. ולצד זאת יש גם כמה אלמנטים יחודיים יותר כמו הקרנת תאורה דינאמית על גבי הסבכה האטומה מלפנים, או מסיטי אוויר אה-לה פרארי מלפנים.

סביבת הנהג היא סינית-גנרית, עם לוח מחוונים דיגיטלי צר ("6), מסך מגע גדול ("15) וללא מתגים פיזיים, מה שיוצר מראה נקי ומפנה מקום לתאי אחסון גדולים. איכות החומרים טובה, במיוחד ברכב המבחן שמשלב ריפוד דמוי-אלקנטרה למושבים.

אבל להיעדר המתגים יש השפעה שלילית על הנדסת האנוש. החל בכיוון מסורבל של פתחי מיזוג בעזרת תפריטי מסך, או כיוון מראות, בחירת מצבי נהיגה ותפעול מחשב דרך, כולם ממוקמים במעמקי התפריטים במסך המגע. לא נוח ובעיקר לא בטיחותי.

על המסך הקטן והעמוס של לוח המחוונים תוכלו לראות את טווח הנסיעה הנותר או את אחוזי הסוללה, אך במפתיע - לא את שניהם יחד. התרגום לעברית משובש בחלק מהמקרים וחשוב הרבה יותר - מסך המגע תומך בקישוריות למכשירי אפל, אך לא למכשירי אנדרואיד הנפוצים יותר. זיהוי מחוות היד הוא עוד פיצ'ר שימושי, אך הוא לא פועל היטב.

מגני השמש בתקרה עשויים בחלק התחתון מפלסטיק ירוק-שקוף, בסגנון שהיה נפוץ באוטובוסים באייטיז - לא ממש יעיל. גם משטחי המגע על ההגה לא נוחים ללחיצה, ולמפתח החכם מתגים זעירים כך שהשימוש בו לא נוח בתנאי חשיכה.

מה כן יש? גימיקים ילדותיים, ובשפע. למשל אפשרות הסטה של מסך המגע לכיוון הנוסע, כולל מצב "קולנוע" ששולף מגש קטן מתחת למסך ומשעין את הכסא לאחור. וגם "מופע אורות" חיצוני עם הבהובים רנדומליים של הסבכה הקדמית, מצלמת סלפי  ורמקול חיצוני שמשמיע צלילי שריקה, מחיאות כפיים, יללות חתול ואפילו גיהוקים בלחיצת כפתור. הפיצ'ר שלא ידענו שחסר לנו.

מושב הנהג נוח אבל נעדר תמיכה מספקת וטווח הכיוון של ההגה מוגבל למרחק, ומקשה לכן על בחירה בתנוחת נהיגה טובה. הודות לבסיס גלגלים נדיב כמקובל בקטגוריה (290 ס"מ), מרחב המחיה מאחור טוב למדי, לרגליים ולראש. תא המטען מציע נפח מוצהר של 527 ליטר - אם כי בפועל הוא מרגיש קטן יותר. מתחת לרצפה ישנו תא עמוק נוסף בנפח 72 ליטר, אך אין תא מטען קדמי וגם לא גלגל חלופי.

אבזור הנוחות ברכב המבחן עשיר, עם מושבים דמויי עור בעלי כיוון חשמלי, חימום (גם מאחור), אוורור ועיסוי, תצוגת נתונים עילית, מצלמות היקפיות, משטח טעינה אלחוטית לסלולרי, חלון שמש (עם כיסוי מלא) ודלת תא מטען חשמלית. יש גם אפליקציה ייעודית לשליטה מרחוק בטעינה, במיזוג ועוד.

מערך הבטיחות כולל בלימה אוטונומית, שמירת נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית והתרעת שטח מתים כולל על פתיחת דלת. המצלמה לניטור נהג התגלתה כפעלתנית מדי.

איך נוסע: הקארג' מוצע עם אפשרות בחירה בין שתי מערכות הנעה: אחורית (288 כ"ס) או כפולה כמו ברכב המבחן עם 430 כ"ס. הביצועים טובים יחסית למקובל בעידן הבנזין, עם 4.9 שניות בזינוק ל-100 קמ"ש, אבל האמינו או לא, הוא עדיין איטי בכשניה ממתחרים סיניים כפולי הנעה מבית זיקר ואקספנג.

יש שלושה מצבי עוצמה לבלימה רגנרטיבית עם בחירה באמצעות המסך, אך אף אחד מהם לא מאפשר נהיגה ב"דוושה אחת".

סוללת LFP בקיבולת של 80 קוט"ש מבטיחה טווח נסיעה של 446 ק"מ. אלא שכדרכן של סוללות מסוג זה, הטווח בפועל היה נמוך משמעותית ועמד ברכב המבחן* על 345 ק"מ בלבד, עם צריכת חשמל ממוצעת של 19.9 קוט"ש ל-100 ק"מ. נציין כי הרכב שניתן לנו לבדיקה היה חדש לחלוטין ומניסיוננו, הטווח עשוי לגדול לאחר צבירת קילומטרים נוספים על השעון.

היצרנית מבטיחה קצב טעינה של 200 קילוואט, עם מילוי מ-10% ל-80% בתוך 32 דקות. אנחנו השגנו אומנם קצב מרבי של 150 קילוואט, אך משך הטעינה דווקא היה קצר בשלוש דקות. עוד נציין כי בסוללה ניתן לעשות שימוש גם להפעלת מכשירים חיצוניים (V2L).

כבסיס משמשת פלטפורמת ESSA (ר"ת Electric Smart Secure Architecture) הייעודית של דונגפנג, המשותפת לפרי הגדול ממנו. הגרסה כפולת ההנעה מצוידת בבולמי זעזועים אדפטיביים, המשנים את רמת הקשיחות בהתאם למצב הנהיגה הנבחר ולמצלמה סורקת דרך.

התוצאה היא רמת נוחות סבירה, כאשר בנסיעה עירונית במהירות נמוכה הוא נוקשה יחסית, בין היתר עקב בחירה בצמיגים נמוכי חתך שמקשים על ספיגת שיבושים קטנים. כושר התמרון טוב למדי.

בנסיעה מחוץ לעיר במהירות גבוהה הוא שומר על ריסון טוב יחסית של המרכב, בעיקר אם בחרתם במצב 'התאמה אישית'' המאפשר לכייל את מערך המתלים על מצב ביניים. מצד שני, בידוד רעשי הרוח והדרך אינו מוצלח, בעיקר בגלל שמשות נטולות מסגרת וזיגוג חד שכבתי.

היכולת הדינמית טובה יחסית, ומגיעה בעיקר הודות לאחיזה גבוהה שמספקים צמיגי פירלי P-זירו ELECT משובחים. גם זוויות הגלגול מבוקרות היטב. חבל רק שההגה חסר תחושה וכך גם הבלמים, מה שפוגע בתחושת הביטחון הנדרשת לנהג.

  • מנוע: חשמלי
  • קיבולת מצבר: 80 קוט"ש
  • הספק / מומנט: 430 כ"ס / 63.2 קג"מ
  • הנעה: כפולה
  • אורך: 472.5 ס"מ
  • רוחב: 190 ס"מ
  • גובה: 165 ס"מ
  • בסיס גלגלים: 290 ס"מ
  • משקל: 2,265 ק"ג
  • נפח תא מטען אחורי: 599 ליטר
  • 100-0 קמ"ש: 4.9 שניות
  • מהירות מרבית: 200 קמ"ש
  • כריות אוויר: 7
  • דירוג בטיחות (Euro NCAP): 5 כוכבים
  • מחיר: 210 אלף שקל

*בכמעט כל מכוניות המבחן החשמליות שהגיעו לידינו חדשות לחלוטין, במקרים מסוימים (כמנו במקרה זה) עם מספר דו-ספרתי של ק"מ, צריכת החשמל הייתה גבוהה יחסית והטווח מצומצם בהתאם. עם הזמן משתפרים נתונים אלה, אם כי לא ניתן לומר עד כמה בדיוק.

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

למאמר זה התפרסמו 91 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

קראו את חוקי הקהילה שלנו בתנאי השימוש של iCar

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה