וויה הסינית מרחיבה היצע עם דגם חדש שמיועד לקהל הרחב, היישר מול להיטי מכירות מוכחים מאירופה, סין וקוריאה ובעזרת תג-מחיר אטרקטיבי. נהגנו בו לראשונה על כבישי ישראל ואחרי מאות קילומטרים, יש לנו חוות דעת ברורה
אחרי שניסתה את מזלה מול מותגי היוקרה, והצליחה לשווק כאן 550 מכוניות בשנתיים וחצי של פעילות, וויה הסינית מעוניינת לפלס את דרכה גם אל המיינסטרים של השוק המקומי. את זה היא עושה בין היתר עם יבואנית חדשה (דלק מוטורס, שרכשה לאחרונה את הזיכיון) ובעיקר עם דגם חדש בשם קארג' (Courage).
וכמו דגמים נוספים שהגיעו לאחרונה מסין, גם הוא ינסה להתמודד בקטגוריה הצפופה של רכבי הפנאי החשמליים, מול מתחרים מרחבי הגלובוס. רשימה ארוכה (ומתארכת תדיר) הכוללת בין היתר את טסלה מודל Y, אקספנג G6 ויונדאי איוניק 5 כמתחרות בולטות, אבל גם דגמים מבית BYD, זיקר, אווטאר, הונגצ'י, סרס וצ'אנגן, לצד נציגות סמלית למערב עם דגמים של פולקסווגן ופיג'ו.
בקיצור, קטגוריה עמוסה במיוחד עם נציגות מכל גוון אפשרי, עם תגי מחיר ויכולות שונים, שבתוכה יאלץ הקארג' להתבלט ולהרוויח את קהל הלקוחות שלו. ועל הדרך להוכיח שהמחיר הנמוך (יחסית, יחסית) לא מסתיר מאחוריו רכב נחות מאחיו שהושקו כאן מוקדם יותר. למשל הפרי שמחירו כפול, או הדרים שאף יקר ממנו.
סיכום: בתוך השיטפון הגדול של רכבי הפנאי החשמליים המגיעים מסין, הקארג' בולט עם עיצוב מקורי ומרשים, שימושי עבור המשפחה הודות למרווח פנימי נדיב, עם ביצועים מצוינים ואיכות נסיעה טובה.
בסעיף הביקורת חובה להזכיר טווח נסיעה שבמבחן שלנו התגלה כרחוק מדי מהמוצהר, בידוד רעשים לא מבריק והנדסת אנוש מתסכלת לעיתים. אבל למרות החסרונות האלו, ולמרות שהוא אינו מחדש בקטגוריה, הוא בהחלט בולט כעסקה משתלמת הודות למחיר נמוך משמעותית מגרסאות מקבילות של המתחרים. ובמבחן התמורה למחיר הוא מתייצב מיד גבוה מאוד ברשימה הארוכה והמרשימה.
איך נראה: המראה מודרני ונאה עם קווים נקיים וידיות דלתות נשלפות כמקובל בדגמים חשמליים, לצד גג בצבע שחור שמשתפל לאחור בסגנון כמו-קופה. בחירה מוכרת ונאה עם ביצוע מרשים. ולצד זאת יש גם כמה אלמנטים יחודיים יותר כמו הקרנת תאורה דינאמית על גבי הסבכה האטומה מלפנים, או מסיטי אוויר אה-לה פרארי מלפנים.
סביבת הנהג היא סינית-גנרית, עם לוח מחוונים דיגיטלי צר ("6), מסך מגע גדול ("15) וללא מתגים פיזיים, מה שיוצר מראה נקי ומפנה מקום לתאי אחסון גדולים. איכות החומרים טובה, במיוחד ברכב המבחן שמשלב ריפוד דמוי-אלקנטרה למושבים.
אבל להיעדר המתגים יש השפעה שלילית על הנדסת האנוש. החל בכיוון מסורבל של פתחי מיזוג בעזרת תפריטי מסך, או כיוון מראות, בחירת מצבי נהיגה ותפעול מחשב דרך, כולם ממוקמים במעמקי התפריטים במסך המגע. לא נוח ובעיקר לא בטיחותי.
על המסך הקטן והעמוס של לוח המחוונים תוכלו לראות את טווח הנסיעה הנותר או את אחוזי הסוללה, אך במפתיע - לא את שניהם יחד. התרגום לעברית משובש בחלק מהמקרים וחשוב הרבה יותר - מסך המגע תומך בקישוריות למכשירי אפל, אך לא למכשירי אנדרואיד הנפוצים יותר. זיהוי מחוות היד הוא עוד פיצ'ר שימושי, אך הוא לא פועל היטב.
מגני השמש בתקרה עשויים בחלק התחתון מפלסטיק ירוק-שקוף, בסגנון שהיה נפוץ באוטובוסים באייטיז - לא ממש יעיל. גם משטחי המגע על ההגה לא נוחים ללחיצה, ולמפתח החכם מתגים זעירים כך שהשימוש בו לא נוח בתנאי חשיכה.
מה כן יש? גימיקים ילדותיים, ובשפע. למשל אפשרות הסטה של מסך המגע לכיוון הנוסע, כולל מצב "קולנוע" ששולף מגש קטן מתחת למסך ומשעין את הכסא לאחור. וגם "מופע אורות" חיצוני עם הבהובים רנדומליים של הסבכה הקדמית, מצלמת סלפי ורמקול חיצוני שמשמיע צלילי שריקה, מחיאות כפיים, יללות חתול ואפילו גיהוקים בלחיצת כפתור. הפיצ'ר שלא ידענו שחסר לנו.
מושב הנהג נוח אבל נעדר תמיכה מספקת וטווח הכיוון של ההגה מוגבל למרחק, ומקשה לכן על בחירה בתנוחת נהיגה טובה. הודות לבסיס גלגלים נדיב כמקובל בקטגוריה (290 ס"מ), מרחב המחיה מאחור טוב למדי, לרגליים ולראש. תא המטען מציע נפח מוצהר של 527 ליטר - אם כי בפועל הוא מרגיש קטן יותר. מתחת לרצפה ישנו תא עמוק נוסף בנפח 72 ליטר, אך אין תא מטען קדמי וגם לא גלגל חלופי.
אבזור הנוחות ברכב המבחן עשיר, עם מושבים דמויי עור בעלי כיוון חשמלי, חימום (גם מאחור), אוורור ועיסוי, תצוגת נתונים עילית, מצלמות היקפיות, משטח טעינה אלחוטית לסלולרי, חלון שמש (עם כיסוי מלא) ודלת תא מטען חשמלית. יש גם אפליקציה ייעודית לשליטה מרחוק בטעינה, במיזוג ועוד.
מערך הבטיחות כולל בלימה אוטונומית, שמירת נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית והתרעת שטח מתים כולל על פתיחת דלת. המצלמה לניטור נהג התגלתה כפעלתנית מדי.
איך נוסע: הקארג' מוצע עם אפשרות בחירה בין שתי מערכות הנעה: אחורית (288 כ"ס) או כפולה כמו ברכב המבחן עם 430 כ"ס. הביצועים טובים יחסית למקובל בעידן הבנזין, עם 4.9 שניות בזינוק ל-100 קמ"ש, אבל האמינו או לא, הוא עדיין איטי בכשניה ממתחרים סיניים כפולי הנעה מבית זיקר ואקספנג.
יש שלושה מצבי עוצמה לבלימה רגנרטיבית עם בחירה באמצעות המסך, אך אף אחד מהם לא מאפשר נהיגה ב"דוושה אחת".
סוללת LFP בקיבולת של 80 קוט"ש מבטיחה טווח נסיעה של 446 ק"מ. אלא שכדרכן של סוללות מסוג זה, הטווח בפועל היה נמוך משמעותית ועמד ברכב המבחן* על 345 ק"מ בלבד, עם צריכת חשמל ממוצעת של 19.9 קוט"ש ל-100 ק"מ. נציין כי הרכב שניתן לנו לבדיקה היה חדש לחלוטין ומניסיוננו, הטווח עשוי לגדול לאחר צבירת קילומטרים נוספים על השעון.
היצרנית מבטיחה קצב טעינה של 200 קילוואט, עם מילוי מ-10% ל-80% בתוך 32 דקות. אנחנו השגנו אומנם קצב מרבי של 150 קילוואט, אך משך הטעינה דווקא היה קצר בשלוש דקות. עוד נציין כי בסוללה ניתן לעשות שימוש גם להפעלת מכשירים חיצוניים (V2L).
כבסיס משמשת פלטפורמת ESSA (ר"ת Electric Smart Secure Architecture) הייעודית של דונגפנג, המשותפת לפרי הגדול ממנו. הגרסה כפולת ההנעה מצוידת בבולמי זעזועים אדפטיביים, המשנים את רמת הקשיחות בהתאם למצב הנהיגה הנבחר ולמצלמה סורקת דרך.
התוצאה היא רמת נוחות סבירה, כאשר בנסיעה עירונית במהירות נמוכה הוא נוקשה יחסית, בין היתר עקב בחירה בצמיגים נמוכי חתך שמקשים על ספיגת שיבושים קטנים. כושר התמרון טוב למדי.
בנסיעה מחוץ לעיר במהירות גבוהה הוא שומר על ריסון טוב יחסית של המרכב, בעיקר אם בחרתם במצב 'התאמה אישית'' המאפשר לכייל את מערך המתלים על מצב ביניים. מצד שני, בידוד רעשי הרוח והדרך אינו מוצלח, בעיקר בגלל שמשות נטולות מסגרת וזיגוג חד שכבתי.
היכולת הדינמית טובה יחסית, ומגיעה בעיקר הודות לאחיזה גבוהה שמספקים צמיגי פירלי P-זירו ELECT משובחים. גם זוויות הגלגול מבוקרות היטב. חבל רק שההגה חסר תחושה וכך גם הבלמים, מה שפוגע בתחושת הביטחון הנדרשת לנהג.
מנוע: חשמלי
קיבולת מצבר: 80 קוט"ש
הספק / מומנט: 430 כ"ס / 63.2 קג"מ
הנעה: כפולה
אורך: 472.5 ס"מ
רוחב: 190 ס"מ
גובה: 165 ס"מ
בסיס גלגלים: 290 ס"מ
משקל: 2,265 ק"ג
נפח תא מטען אחורי: 599 ליטר
100-0 קמ"ש: 4.9 שניות
מהירות מרבית: 200 קמ"ש
כריות אוויר: 7
דירוג בטיחות (Euro NCAP): 5 כוכבים
מחיר: 210 אלף שקל
*בכמעט כל מכוניות המבחן החשמליות שהגיעו לידינו חדשות לחלוטין, במקרים מסוימים (כמנו במקרה זה) עם מספר דו-ספרתי של ק"מ, צריכת החשמל הייתה גבוהה יחסית והטווח מצומצם בהתאם. עם הזמן משתפרים נתונים אלה, אם כי לא ניתן לומר עד כמה בדיוק.
ל-1 יש. גילי 460 עושה 460 לטעינה ברגנרציה מלאה ונהיגה שפויה במהירות 90-110. נסיעה לירושלים וחזרה מחיפה צורכת 330 קמ בסוללה וחוזרים עם 20% ביום הכי קר של השנה ולרוב 25-30% ולעתים גם יותר. הוויה הזה הוא מיותר לגמרי ובמחיר הזוי לגמרי. במיוחד אם לוקחים בחשבון שעוד שנה מנקנקים אותנו עם מס נסועה לרכב חשמלי ושאר מיני ירקות רקובים של רפובליקת הבננות ישראהל.
יקר, לא יעיל, לא מועיל, מיותר, כתב עיוור ש"רואה" עיצוב מקורי ( נו...באמת, ממש מקורי). כלום ומאומה ב-210,000 ש"ח. יעמוד שנה במגרש ויימכר כ-"0 ק"מ). למה אני מבזבז זמן?
וזאת הנטיה של הרכבים החדשים שנמכרים באירופה, הייבריד EV (כלומר מנוע חשמלי, בטריה יחסית קטנה וגנרטור על בסיס דיזל/בנזין/מימן).
המכירות של החשמליות דיי נפלו השנה באירופה.
היו מונעות בנזין כאשר היו עדיין באחריות. אבל לאחר מכן ו10 בעלים הן נרקבות בחניה. מה שהכי נוח זה שאני לא יכול לסוע הרבה כיוון שאשתי לא נכנסת לבגאז'. אבל אני מטען את המצבר כל יום ויש לי אחלה מוזיקה ומגבר. אפשר לשמוע רדיו באוטו.
אתם מודעים לזה שרכב כזה יוצא מהמפעל בעלות של 50 אלף שקל נכון? וגם זה יותר מידי וכולל רווחים של 100% למפעל עצמו... אין כלום ברכב חשמלי הכל אותו חרא במיתוג שונה... מנוע חשמלי, סוללה וכל השאר זה שופוני ומיתוג, הכל אותו הדבר...
עובד הייטק כמעט שלושים שנה, נוסע במכונית בת 15.
מי אתם אנשים שיש לכם יותר מ-200,000 ש"ח להוציא על צעצוע סיני שלא מצליח לשרוד 400 ק"מ על טעינה??!!
שיהיה לכם בהצלחה.
ולא זה ממש לא רק מס כי המס הוא על עלות הרכב לא מהמחיר לצרכן אתם יכולים להיות בטוחים שגם בסין וגם בנורווגיה מרוויחים עליו ויפה אז כאן זה כרגיל חזירות יבואנים.
בושה שאפשרו בכלל לדלק מוטורס לקחת עוד זיכיון ... הגיע הזמן לפרק את היבואניות הגדולות כדי לייצר תחרות
תראו מה קרה לאלה שקנו את אחיו הגדול ב 400 אלף שקל, והיבואן שנתקע עם רכבים מכר אותם בהנחה של 80 אלף שקל. תחשבו מה הערך של רכב יד שניה אחרי שנה. מינוס 100 אלף בשנה אחת בלבד!!!
זה רכב בינוני וחשמלי.
חשמלי זה מסוכן.
היגואר XJ מהשנתון 1999 שלי על בנזין.
הבנטלי ברוקלנדס 1997 של דני מקנדה על בנזי
1 אמיר. עדיף בכלל לא לקנות רכב חשמלי.
8. אתה מתחזה לי ולחברי, סגור פיך.
14 אחד. אתה ממש צודק על סין.
18. כי הרכב הזה סיני וחשמלי. נכון?
21. לא הבנתי לגבי הייבריד. בשאר צדקת.
24 מצולק חשמל. אתה ממש צודק.
25 לובה. מגיב 8 הוא מתחזה.
רק בנזין! בלי חשמל!
תמשיכו ליסוע על הזבל החשמלי הסיני חבורת אדיוטים. אין שום עתיד לחרא הזה ובכלל לחשמליות ובנוסף יש להם חרא שוק. כל העולם הולך ונפרד מהם, המכירות של החשמליות בירידה כל שנה והארהב ובאירופה כבר לא רוצים אותם. העתיד הוא מנועי מימן והעתיד לא רחוק. עד אז רק היברידיות ולא קרטינגים אדיוטים ובטח לא סינים, כמה מטומטם הקהל הישראלי שבכלל קונה את הזבל הזה ועוד במחירים מופרעים. בזמן שבחול הן עולות הטובות שבהן בין 20 ל 40 אלף דולר לפרמיום שבהן, פה האדיוטים משלמים עליהם 200,000 שח. צרכן ישראלי מטומטם אין מילים.
מי שרוצא לסכן את עצמו ובזמן נהיגה לחפש במסך איך משנים מהירות וכיוון מזגן, עדיף שיתאבד לבד ולא לפגע באחרים משתמשי הדרך ,תתרחקו מרכב שרק החיסכון על הבטיחות שלכם לא לקנות רכב שהכל במסך
שירקב אצל היבואן
איך משרד התחבורה מאשר לייבא כאלו רכבים .
27 דני האמיתי. קרא את תגובתי במספר 29.
30. אתה טיפש. סגור את פיך לנצח.
31 קובי. אתה ממש צודק, תודה לך.
31 גיא. אתה ממש צודק על סין.
34 נירו ל. קרא את תגובתי ל18.
42 קביבו. ההוא עם האבטיחים מתחזה.
רק בנזין! בלי חשמל!
42 קביבו. אני כאן כדי להישאר. רשמתי כבר שאני לצערי לא בבאסטה יותר, אלה היו ימים יפים ומאושרים שהייתי סטודנט ועבדתי שם במשרה חלקית. עם הסובארו פשע שלי.
43 דני. אני לא מתחזה. נראה לי שגם אתה דני מישראל האמיתי.
44 קובי. לא מכיר אותם ויש סיכוי שהם אותו אדם…
לעצם העניין - יש מותגים כאלה כמו זבל שאחרי שמוכרים כמה מאות מכוניות נעלמים להם ואז הבעלים נשאר עם קופסת פח. אם לקנות חשמלי - ג׳ילי או byd.
אבל כמו שדני אומר - רק בנזין בלי חשמל, כמו הסובארו שלי זצ״ל
מכוניות חשמליות והיברידיות סיניות לא נמכרות בקנדה. כולכם יכולים לראות שלא כתבתי את מספר 27 כי המתחזה העתיק את מיק במספר 7. התגובה שלי כאן והיא חדשה.
7 מיק. יש כמה מכוניות היברידיות בקנדה אבל לא יותר מדי. המכוניות האלה לא מיוצרות בסין. 8. סגור את חריץ האוכל שלך. אתה מטומטם.
30 אריאל. קרא את התגובה שלי למעלה.
31 קובי. אתה טועה לגבי מספר 27 אבל אתה צודק לגבי מספר 29 שהוא חבר שלי.
43 דני. אתה צודק וקרא את התגובות שלי למעלה.
אני קורא לכל מי שיכול להפסיק לקנות ייצור סיני.
כותרת המאמר היא בדיוק עצם העניין; הסינים עושים הכל ״לשבור את השוק״, לשבור את הכלכלה העולמית, לרטש את ארצות המערב, להרוס את הכלכלות המקומיות בשביל שהם יהיו אדוני העולם וישלטו בהכל.אך תתנו להם לעשות זאת אפילו אם המוצרים שלהם זולים יותר כי זו השיטה שלהם לשבור אותנו. בעזרת הממשלה הסינית הם מורידים מחירים למחירי הפסד וכך חונקים את כולנו, ואז כשנהיה בידיים שלהם לאחר שכל היתר יפשטו רגל הם יעשו מה שירצו עם המחירים. אל תתנו לזה לקרות, הפסיקו לקנות מוצרים סיניים והחרימו ככל הניתן מוצרים כאלה.
רכב סיני יוצר קרינה ליושביו ברכב נירשם כבר עשרות פעמים בירחוני רכב בעולם
ערכו של הרכב יורד אחרי שנה ב30-40%
האם זה ״ הרכב״
רכב סיני היה ונישאר אשפה על 4
אתה שואל-ובצדק-איך משרד התחבורה מתיר לייבא כלים כאלו שכל התפעול דרך המסך.
אני שואל משהו אחר - היורו NCAP הכריז בזמהו שמאפריל (כמדומהי) 2025חלק מהבדיקות יהיו תפעול פיזי גרך מתגים,ורכבים שהכל דרך המסך יאבדו ניקוד.
אז איך,איך כל הזבל הסיני מקבל ניקוד של 5 כוכבים במבחנים של היורו NCAP כשהכל מכל כל מופעל דרך המסך?!?!?!
דרך אגב,הרכב הסיני היחיד שבקרת האקלים מופעלת דרך פסנתר מתגי סלייד פיזי זה צ'רי בטיגו 4 רגי והייבריד (למרות שהתפעול העיקרי דרך מסך נפרד בקונסולה למטה אבל יש מתגי קיצור),הטיגו 7 רגיל ופלאג-אין והטיגו 8 הרגיל בלבד.
אה,והאורה 7 אבל זה כבר נחשב למכונית פאר...
כל שאר הסיניות זה דרך המסך בלבד - יענו - שומר נפשו ירחק!!!
48 דני. לא ידעתי ש27 מתחזה. אתה צודק.
56 אבי. אתה צודק לגבי כותרת המשנה,
אבל המחיר משכנע לא לקנות חשמלי סיני.
59 ג'ו קריידן. אתה ממש צודק.
62 כג. אתה ממש צודק על סין.
68 מורן. התגובה שלך צודקת, ממש.
73 אני. מאזדה 2 הוא רכב תת קומפקטי.
75 מאור. אתה ממש טועה, הסינים הם אויבים.
רק בנזין! בלי חשמל!
מניסיון אני אומר לכם.בתנאי הארץ מזגן זה חובה .לכן מקסימום 300 קילומטר בפועל
המחיר זה שערורייה. מקסימום צריך לעלות 120 עד 130 אלף
בליסינג יד שניה שוחטים את המחיר
בקיצור רכב עם פחות מ 700 קילומטר ועד 170000 שח. פחות מזה לא להחתקרב
מה הקטע להתחזות? דני טורונטו בעל ידע בבישול וברכב. לדני ישראל צריך לאפס את מה שיש בין האוזניים. לכתוב תגובה, לי יש רנגלר ולדני טורונטו יש לינקולן ובנטלי כמעט בכל תגובה זה דורש בדיקת רופא מומחה לנפש.דני טורונטו תרגיע אותו אחרת קובי , שימי ,אריאל מנור ,מאור יאבדו סבלנות.
בדיוק כמו שכבר 20 שנים אומרים שמחירי הדירות יירדו, כל אלה שרק מתלוננים שהמחירים גבוהים וחכו חכו, אוטוטו הבועה תתפוצץ והמחירים יירדו ב -20%, אז הם עדיין נוסעים על טויוטה 1998 או מאזדה 3 משנת 1999.
מאחל לכל האירופאים לטוס לסין ולנסות לחקות את מה שהסינים עושים, כי היפנים, הקוריאנים והאירופאים בעוד 10 שנים לא יהיו רלוונטיים בתחום הרכב.הם נשארו מאחור....
יש לי רכב סיני כבר 9 שנים, הכי טובים שהיו לי עד היום.
76 דני. אתה טועה כי מספר 27 זה אני.
80 קביבו. יש הרבה מתחזים במדור הרכב. חבל ש-Ynet נותן להם לעשות את זה. המתחזים האלה הם מתומטמים. הם נהנים מהטיפשות שלהם, אני לא אגיב לאנשים האלה. אין שום דבר רע בתגובות החוזרות ונשנות של דני מישראל. אני גם חוזר בתגובות שלי על הלינקולן ובנטלי שלי.
סבלנות יש לי אל תדאג. זה באמת לא ברור כל הקטע של ההתחזות - תבחרו דמות משלכם ותתמידו בה, במקום להתעלק על דמויות אחרות!
ולכל מי שמזהיר ממכוניות סיניות: 95% מהמוצרים שאתם מחזיקים יוצרו בסין. טלפונים, טלוויזיות, מחשבים, מה לא? תעשיית הרכב הסינית היא היום אחת החזקות בעולם, והמוצרים שלה לא נופלים מאלו של אירופה או ארה״ב.
הבעיה היחידה זה המחירים הלא סבירים כמו של הרכב בכתבה הזו וכמובן מותגים שאין להם ערך וייעלמו תוך כמה שנים ואז אתה תקוע עם קופסת פח.
אם כבר סיני - ג׳ילי או byd שלא ייעלמו לשום מקום ולרכב יהיה ערך גם עוד כמה שנים
הסיניות עכשיו עם הנחות של 25-30% מהיבואן עם אפס קמ אז המשומשות בנות שנתיים כבר איבדו 50% משוויין
שלא לדהר על התקלות ועל ממשק המשתמש הבלתי
מי שקונה חתול חשמלי סיני בשק שהוא הולך להפסיד את התחתונים
84 קביבו. המתחזים האלה עושים לי את אותו הדבר כמו שהם עושים לדני מישראל. השעה 18:20 ביום שישי בטורונטו. אני מאחל לך שבת שלום מראש.
86 קביבו. אני לא מעוניין בסיפורים של המתחזים כי הסיפורים שלהם שטויות והנושאים שלהם לא קשורים למכוניות.