דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

ג'ילי EX5 (מבחן ראשון) - נושאת הלפיד

Getting your Trinity Audio player ready...

למרות שתואר "החשמלית הראשונה מסין" שייך ל-MG, שהנחיתה כאן את ה-ZS EV לפני כחמש שנים, הטלטלה האמיתית התרחשה שנתיים לאחר מכן, כאשר ג'ילי הענקית הצטרפה לזירה, ורשמה מיד היקפי מכירות יוצאי דופן. עד כדי כך, שאת 2022 סיימה הגיאומטרי C שלה כחשמלית הנמכרת ביותר בישראל, עם קרוב ל-7,000 יחידות ותסכול רב עקב בעיית המלאי באותן שנים, שמנעה מספר גבוה בהרבה.

גם בשנים שלאחר מכן שמרה ג'ילי על קצב מכירות נאה, אבל סבלה מכך שהגאומטרי נותרה יחידה באולם התצוגה, בעוד מותגי הבת של הקונצרן - זיקר, סמארט, לינק אנד קו, וולוו ופולסטאר - המשווקים כאן, הציעו מגוון רחב, עשיר, ייחודי ומסקרן.

ועכשיו זה משתנה. לצד הגיאומטרי C הוותיקה (שבקרוב יופסק שיווקה) מתייצבת חשמלית חדשה ומודרנית בהרבה בשם EX5. מכונית שנושאת על גבה תכניות מאוד יומרניות של היבואנית - הפיכתה למשפחתית הפופולרית בישראל, ללא קשר למוצא מערכת ההנעה. כן, סוג של טויוטה קורולה - המשווקת אף היא על ידי יוניון - רק גדולה ומאובזרת בהרבה, על חשמל ועם הוצאות שוטפות וקבועות נמוכות משמעותית.

סיכום: ג'ילי EX5 הוא דגם בשל ובוגר יותר, הפעם לא כהסבה לחשמל של מכונית בנזין ותיקה כמו ה-C, אלא חשמלי מודרני שתוכנן מראש ככזה. ולכן הוא מציג יתרונות לא רק אל מול הדגם אותו הוא מחליף מעשית, אלא גם מול מתחרות ישירות בשוק בכלל, ובקטגוריה הזו בפרט.

עם תא נוסעים איכותי, מרווח ושימושי, אבזור עשיר, מפרט בטיחות נדיב, ביצועים טובים, נוחות נסיעה טובה בתוך העיר והתנהגות בטוחה. זו מכונית שנעים לנהוג ולנסוע בה, ותענה היטב על מרבית צרכי משפחה ישראלית טיפוסית.

צפייה בתוכן ג'ילי EX5 (מבחן ראשון) - נושאת הלפיד

  • טוב: שימושיות, אבזור, נוחות בעיר
  • בסדר: התנהגות, מערכת טעינה
  • טעון שיפור: טווח, הנדסת אנוש, בידוד רעשים
  • ציון: 8

אבל רשימת החסרונות אינה זניחה, ויש בהם גם כמה משמעותיים. למשל המחסור - הזמני לדברי היבואנית - בממשקי אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי. הנדסת אנוש שמותירה יותר מדי שאלות, בידוד רעשי רוח לא טוב ולפחות במכונית המבחן, טווח נסיעה צנוע.

אבל כשמגיעים לבחון את הציון הסופי, סעיף המחיר קובע שבסך הכל מדובר בעסקה טובה למדי. שכן היא זולה באלפי שקלים ממתחרות ישירות ואם להתייחס לרצון היבואנית להפוך אותה לרבת מכר ללא קשר לחשמל, היא מציגה עסקה פיננסית מצוינת מול דגמי בנזין.

לבסוף, חובה להזכיר כי היא מגיעה מבית שצבר לעצמו מוניטין איכות, שירות ואמינות גבוהים, וגם המתחרה מבית BYD אינה שוברת שיאים בכל הנוגע לטווח. האם היא באמת תהפוך ללהיט ישראלי חדש, תואר שאותו מייעדים לה ביבואנית? קשה לומר כרגע, בעיקר בשוק כה תזזיתי עם ריבוי בלתי נתפס של מתחרים. האם היא צפויה להצליח בשוק המקומי? חד-משמעית כן.

איך נראה: העיצוב החיצוני גנרי וחסר ייחוד, ואפילו מעט מאכזב לאור המוצרים המגוונים שמציגים מותגי הבת. אבל הוא מודרני, לא מעורר תהיות ונעים לעין. כמו שיצרנית של מכוניות לחם וחמאה רוצה לשווק. בכל מקרה, עם כל המאפיינים המוכרים מחשמליות אחרות. יחידות תאורה צרות מלפנים ומחוברות מאחור, סבכה קדמית אטומה וידיות דלתות נשלפות. לא זו המכונית שתסובב ראשים ברחוב, או שתגרום לוויכוחים ערים.

מבפנים היא מרשימה יותר, בעיקר בגרסת המבחן הבכירה עם גווני ריפוד-דיפון בהירים. קונסולה מרכזית גבוהה יוצרת הפרדה בין הנהג לנוסע ומכילה חללי אחסון נדיבים, ומיעוט המתגים אחראי לתחושה נקיה ואלגנטית. איכות החומרים? בדרך כלל מצוינת, למעט גליץ' אחד או שניים.

על תפעול מערכות הרכב והצגת המידע לנהג אחראים צמד מסכים, לוח מחוונים דיגיטלי צר ("10.2) ומסך מגע מרכזי גדול מאוד ("15.4). שניהם מהירי תגובה ועם תצוגה חדה וברורה, אך גם אינם נקיים מליקויים בהנדסת האנוש. הכיתוב בלוח המחוונים קטן מדי ומקשה כך על קריאה בזמן נהיגה, ובמסך הגדול יש יותר מדי פעולות שודרשות יותר מדי התעסקות. למשל שליטה על מיזוג, חימום מושבים, רמת רגנרציה, תפקוד מערכות בטיחות. כמו בחשמליות רבות.

אבל יש עוד כמה הערות פחות שגרתיות. למשל, מחסור מתסכל בקישוריות למכשירי אנדרואיד ואפל, שהיבואנית מצהירה כי תטופל במקרה הטוב תוך מספר חודשים (אפל) עד כשנה (אנדרואיד). גלגלת השליטה המרכזית דורשת מספר כמעט אינסופי של סיבובים כדי לשנות עוצמת שמע, ומאפשרת שליטה גם בפונקציות אחרות, אך באופן לא יעיל - עם לחיצה ארוכה שפותחת תפריט נוסף, ובו ניתן לבחור האם היא שולטת בעוצמת האוורור, בטמפרטורה, בתאורת האווירה או ברקעים של המסך. מסורבל מאוד.

עכשיו, אנחנו יודעים שווילון בד לגג השמש אינו אביזר שמובן מאליו לפגוש גם במכוניות יקרות בהרבה, ותודה על כך. אבל אין היגיון בתפעולו מתפריט ייעודי במסך המגע. מתג על התקרה כמקובל היה נוח יותר, אולי במקום מתג מאותתי החירום שמיקומו שם רחוק מלהיות הגיוני.

צליל האזהרה להולכי רגל, במנגינה מונוטונית, נשמע בעוצמה חזקה מדי גם בתוך הרכב. לא כולם יתמודדו עם כך, והיבואנית מצהירה על עדכון צפוי בקרוב הן של העוצמה והן של סוג המנגינה. וטוב שכך. הערה אחרונה - השלט המסוגנן סימטרי לחלוטין ולא מאפשר לזהות בחושך היכן נמצא כל מתג. כן, אנחנו יודעים שאפשר לקבוע כי הרכב נפתח או ננעל באמצעות חיישן קרבה, אבל מה עם פתיחת דלת תא המטען למשל, או סתם אפשרות שליטה מלאה על ידי הבעלים בכל סוג תאורה?

מושב הנהג טוב מאוד. גבוה ונוח עם ראות מצוינת לכל כיוון. הנה תוצאה טובה של העיצוב השמרני, שלא מנסה לחקות את אופנת הפנאי-קופה עם חלונות קטנים מדי. המרווח מאחור כבר יוצא מן הכלל, פועל יוצא של בסיס גלגלים נדיב (275 ס"מ), רצפה שטוחה ותקרה גבוהה. היושבים שם יהנו גם מחלונות גדולים, פתחי מיזוג, שקעי טעינה ואפילו מגירת אחסון חכמה מתחת לספסל.

תא המטען מציע נפח נדיב (461 ליטר), כולל אמבטיה עמוקה מתחת לרצפה לטובת אחסון כבל הטעינה ויתר הג'אנק  שכולנו משאירים שם. אבל אין גלגל חלופי (יוצע כאופציה בהמשך), ואין תא נוסף מלפנים.

מפרט האבזור עשיר מאוד, וכולל כבר בגרסת הבסיס מצלמות היקפיות (מעולות), טעינה אלחוטית (נוחה) לסלולרי ומושבים דמויי עור, קדמיים עם כיוון חשמלי, חימום ואוורור. גרסת המבחן הבכירה מוסיפה עיסוי לצמד המושבים הקדמיים, הדום נשלף חשמלית לנוסע הקדמי, גג שמש ענק, תצוגה עילית מצוינת, מערכת שמע מעולה עם 16 רמקולים ודלת תא מטען עם פתיחה חשמלית.

יש גם אפליקציה לשליטה מרחוק במערכות הרכב (למשל פתיחת דלתות, הפעלת מיזוג), תמיכה ב-V2L לטובת אספקת חשמל למכשירים חיצוניים וגם ב-V2V נדירה יחסית עבור העברת חשמל למכוניות אחרות באמצעות מתאם יעודי. שימושי אם אתם מתנדבים ב"ידידים".

מפרט הבטיחות נדיב גם הוא וכולל בלימה אוטונומית הפעילה גם בנסיעה לאחור, שמירת נתיב עם סיוע במעבר נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, התרעת שטחים מתים כולל על פתיחת דלת, התרעה על תנועה חוצה מלפנים ומאחור, התרעה על שכחת ילדים ומצלמה סורקת פני נהג להתרעה על עייפות והסחת דעת. ובניגוד לגיאומטרי C, ה-EX5 מיועדת גם לאירופה ולכן הועמדה למבחני הריסוק - שם זכתה ב-5 כוכבים.

איך נוסע: בניגוד לחשמליות של מותגי הבת מקבוצת ג'ילי, המצוידות בהנעות אחוריות, ל-EX5 יש הנעה קדמית. ההספק עומד על 214 כ"ס והתאוצה הרשמית זריזה מאוד עם 6.95 שניות מעמידה ל-100 קמ"ש. עם זאת, רכות המתלים (נחזור לזה) והעברת כוח מהירה ומלאה לפנים, עם חרטום שמתרומם בהתאם לחוקי פיזיקה, עשויים לגרום לסחרור גלגלים גם על אספלט יבש, בוודאי כשאינו סלול היטב. מעניין יהיה לגלות כיצד זה יעבוד על כביש חורפי חלק.

בלימה רגנרטיבית מתבצעת בשלוש רמות (בחירה מתוך המסך) וללא אופציה לנהיגה "בדוושה אחת". ובכל מקרה, ההבדלים ביניהן קטנים מכדי שמישהו ישוכנע בצורך לשלוט בהן. חבל.

סוללה צנועת נפח - גם אם מתקדמת, כך היצרנית - בקיבולת של 60.2 קוט"ש מבטיחה טווח נסיעה של 430 ק"מ בגרסת הבסיס, או 410 ק"מ בגרסת המבחן. אלה לא מספרים מרשימים בימינו, בוודאי לא כאשר לוקחים בחשבון את החישוב האופטימי יחסית של יצרנים ובוחנים.

אצלנו, במזג אוויר נעים בדרך כלל ובקצב מתון יחסית, מדדנו צריכת חשמל של 16.3 קוט"ש ל-100 ק"מ. המשמעות היא טווח צנוע של 335 ק"מ. למודי ניסיון, נזכיר כי מדובר ברכב המבחן ויתכן כי התוצאות שונות וטובות יותר בכלי רכב אחרים. מצד שני נזכיר כי קיץ ישראלי לוהט שעומד בפתח, יאתגר הרבה יותר את הנתון.

טעינה מהירה (100 קילוואט) מבטיחה מילוי מ-10% ל-80% ב-34 דקות - זהה לנתון אותו מדדנו במבחן.

כיול מתלים רך (זוכרים?) הופך את ה-EX5 לנוחה יחסית בעיר, למרות חישוקי "19 גדולים. גם מחוץ לעיר נשמרת איכות נסיעה ראויה, כל עוד המהירות נמוכה והכביש מופתי. על כבישים פחות מוקפדים, במהירות יותר גבוהה ובוודאי בתוואי הררי ו-או מפותל, יופיע נדנוד מרכב שפוגם בתחושת הביטחון, בנוחות ומקטין את האחיזה.

בידוד רעשי הכביש טוב מאוד אך במפתיע, רעשי רוח מוגזמים חודרים לרכב כבר במהירות בינעירונית סבירה. יתכן והם מגיעים מהגג, יתכן וגם כאן מדובר במכונית הספציפית, אבל ההשפעה של כך על החיים בתא הנוסעים חד משמעית. כושר התמרון בעיר - טוב מאוד.

צמיגי (235 מ"מ) גודייר ייעודיים הפגינו יכולת טובה, וקחו בחשבון שגרסת הבסיס מצוידת בצמיגים צרים יותר (225 מ"מ) מהיצרנית Giti שרק מעטים - אם בכלל - מכירים. מערך הבלימה הפתיע מאוד לטובה, עם עוצמה ראויה והיזון חוזר מצוין, מהטובים שפגשנו בשנים האחרונות בחשמליות או היברידיות. ההגה לעומת זאת (במבנה אליפטי משונה) מנתק את הידיים מהשלדה, בכל אחד מששת המצבים שניתן לבחור (במסך המגע, כמובן).

  • מנוע: חשמלי
  • קיבולת מצבר: 60.2 קוט"ש
  • הספק / מומנט: 214 כ"ס / 32.6 קג"מ
  • הנעה: קדמית
  • אורך: 461.5 ס"מ
  • רוחב: 190.1 ס"מ
  • גובה: 167 ס"מ
  • בסיס גלגלים: 275 ס"מ
  • משקל: 1,765 ק"ג
  • נפח תא מטען: 461 ליטר
  • 100-0 קמ"ש: 6.95 שניות
  • מהירות מרבית: 175 קמ"ש
  • כריות אוויר: 7
  • דירוג בטיחות (Euro NCAP): חמישה כוכבים
  • מחיר רכב מבחן (בסיס): 168 אלף שקל (162 אלף שקל)

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

למאמר זה התפרסמו 22 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

קראו את חוקי הקהילה שלנו בתנאי השימוש של iCar

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה