סיטרואן C3 איירקרוס (נהיגה ראשונה) - שיעור בצניעות
סיטרואן C3 איירקרוס (נהיגה ראשונה) - שיעור בצניעות
רכב הפנאי הקטן של סיטרואן מסתער שנית על הקטגוריה הצומחת ביותר בשוק הרכב, ומציע לכם לבחור בין מנוע בנזין או יחידת חשמל, כולל אפשרות לשבעה מושבים. הנה מה שגילינו עליו באירוע ההשקה
צפייה בתוכן סיטרואן C3 איירקרוס (נהיגה ראשונה) - שיעור בצניעות
בעד: עיצוב, נוחות נסיעה, מרחב מחיה
נגד: אבזור, ביצועים
בגדול: קטגוריית רכבי הפנאי הקטנים, זו שלפני עשור וחצי כללה בעיקר את ניסאן ג'וק וסקודה יטי, הפכה לאחת החשובות בשוק הרכב. קרוב ל-30 דגמים שונים מוצעים כיום בישראל בקטגוריה הזו, שהכפילה את נתח השוק שלה בתוך שבע שנים בלבד - וכיום אחראית על חמישית מכלל מסירות הרכב כאן.
עד היום סיטרואן לא היתה שחקנית משמעותית בקטגוריה הזו, שכן הדור הראשון של C3 איירקרוס לא זכה להצלחה. אבל עכשיו היא מתכננת מהפך. הדור החדש מסתמן כאחד המסקרנים בקטגוריה, מציע בהתאם לגישת קונצרן סטלנטיס אפשרות בחירה בין הנעה בבנזין או בחשמל באותו רכב, וכולל אופציה נדירה - לגודל זה - של שבעה מושבים, לצד הבטחה לתג-מחיר אטרקטיבי במיוחד.
עיצוב ותא נוסעים: ה-C3 איירקרוס מאמץ מראה אגרסיבי ומרשים בהרבה מקודמו המגושם והבולבוסי, עם קווים זוויתיים, יחידות תאורה מקוריות ואיפור פנאי בדמות בתי גלגלים מורחבים ופסי גגון.
סביבת הנהג כוללת גלגל הגה קטן יחסית ומקורי למראה, עם לוח מחוונים צר מאחוריו. סיטרואן בוחרים להגדיר אותו משום מה כ"תצוגה עילית". ובכן, הוא לא. מסך מגע ("10.25) מוצע באירופה כאופציה בלבד, אך יגיע לישראל כציוד תקני.
אבל מלבד תפעול מערכת השמע וקישוריות (אלחוטית) לאנדרואיד ואפל, המסך לא מציע שליטה כלשהי על הנעשה ברכב - וההגדרות המעטות של מערכות הבטיחות נשלטות באופן מסורבל ממחשב הדרך. זה האחרון אגב, לא מציע נתוני צריכת חשמל ממוצעת כמקובל. מוזר.
בשם החיסכון בעלויות ויתרו בסיטרואן על ידיות אחיזה בתקרה לנוסע מלפנים, על מפתח חכם ועל בקרת שיוט אדפטיבית, ובחרו בחומרי דיפון-ריפוד בסיסיים ולא מאוד מרשימים. אך המושבים הקדמיים מצוינים, נוחים ותומכים היטב, עם ישיבה גבוהה ושדה ראיה טוב. חבל רק שטווח כיוון צנוע לגלגל ההגה מקשה על מציאת תנוחת נהיגה טובה.
בהשוואה לדגם היוצא, החדש ארוך ב-24 ס"מ (439.5 ס"מ) עם בסיס גלגלים ארוך ב-6.5 ס"מ (267 ס"מ), ולכן מרחב המחייה מאחור טוב מאוד. אפשר היה לשפר את החוויה שם עם בסיס מושב גבוה יותר, ובעיקר תוספת של פתחי מיזוג עבור קיץ ישראלי. בגרסאות הבנזין יש אופציה לשורת מושבים שלישית, בדומה לאופל פרונטרה האחות מבית, אך כצפוי הם קטנים מאוד ויתאימו לילדים בלבד.
בתצורת נוסעים מלאה לא נותר מקום למטען (נפח זניח של 40 ליטר בלבד), וגם אחרי קיפול השורה השלישית אין כאן יותר מרחב הטענה מזה של משפחתית קומפקטית (330 ליטר). גרסאות חמישה מושבים המוותרות על שורה שלישית, מציעות נפח ראוי יותר של 460 ליטר.
מפרט הבטיחות כולל בלימה אוטונומית, שמירת נתיב והתרעת שטחים מתים. נזכיר, ללא בקרת שיוט אדפטיבית חשובה.
מנוע וביצועים: ה-C3 איירקרוס בנזין מצויד ביחידת ההנעה העדכנית של הקונצרן. עם 136 כ"ס ממנוע מוגדש (3 צילינדרים בנפח 1.2 ליטר) וסיוע היברידי מתון (48V) הכולל מנוע חשמלי קטן (28 כ"ס), עם תיבת 6 הילוכים כפולת-מצמד חדשה.
ל-100 קמ"ש תזנק גרסת הבנזין ב-8.8 שניות, 0.4 שניות מהר יותר מהדגם היוצא, אך תגובות איטיות של תיבת ההילוכים מעכבות תאוצות ביניים ועקיפות. בנוסף, אין כל אפשרות לשלוט בה באופן ידני, אלא רק מצב L האמור לשמור על הילוך נמוך. בפועל הוא לא ממש עושה זאת, ולכן לא להשתמש באופן יעיל בבלימת מנוע בירידות ארוכות.
המערכת ההיברידית-מתונה מאפשרת שימוש צנוע בחשמל למרחקים קצרים במהירויות נמוכות, אך שילוב מנוע הבנזין מתבצע באופן מחוספס.
נעבור לגרסה החשמלית. לזו יש הספק מרבי צנוע משמעותית (113 כ"ס) וביצועי ההאצה בהתאם - 12.9 שניות בזינוק ל-100 קמ"ש, תוספת של לא פחות מארבע שניות. עד כמה זה מרגיש חלש? ללא נוסעים נוספים, בפועל המנוע מספק במרבית הזמן. עד כמה זה זה יהיה נוח עם תפוסת נוסעים מלאה או בעליות ממושכות? יש להניח ששם הוא יתקשה יותר.
לבלימה הרגנרטיבית שתי רמות עוצמה, ביניהן ניתן לבחור באמצעות מתג הסמוך לבורר ההילוכים. אבל ההבדלים זניחים ובכל מקרה, נהיגה "בדוושה אחת" אינה אפשרית כאן.
בשלב זה יש רק סוללה בקיבולת צנועה של 44 קוט"ש וטווח מוצהר צנוע עוד יותר של כ-300 ק"מ. אך זו לא תשווק בישראל וטוב שכך. כן תגיע אלינו הגרסה עם סוללת 54 קוט"ש וטווח של כ-400 ק"מ שתוצג בעתיד הקרוב. טעינה מהירה (100 קילוואט) מאפשרת את מילוי הסוללות מ-10% ל-80% בתוך כחצי שעה.
נוחות והתנהגות: סיטרואן מציגה כאן שוב את מערכת המתלים המוכרת, עם בולמי זעזועים הידראוליים-פרוגרסיביים. וכרגיל וכצפוי, נוחות הנסיעה מצוינת, עם יכולת ספיגת שיבושים מרשימה לצד בידוד רעשים סביר. אבל יש לכך מחיר, שכן המרכב רוכן באופן ניכר תחת עומס ועשוי לפגום בביטחון הנהג, וכך גם הגה ובלמים שלא מציעים היזון חוזר מספק לטעמנו.
סיכום: הניסיון השני של סיטרואן בקטגוריה מתגלה כמוצלח יותר, למרות שהניסיון לחסוך בעלויות ניכר (מדי) כמעט בכל פינה בתא הנוסעים וסביבת הנהג. גם הביצועים הפושרים-משהו ורכינת המרכב המודגשת, אכזבו קצת באירוע ההשקה.
ובכל זאת, עם מראה מרשים מבעבר, נוחות נסיעה מצוינת ותא נוסעים מרווח ושימושי הכולל אופציה ייחודית לשבעה נוסעים, כל זאת עם תג מחיר שצפוי להיות נמוך מ-140 אלף שקל. פוטנציאל ההצלחה כאן גדול מבעבר, באופן ניכר.
מנוע: טורבו-בנזין, 3 צילינדרים, 1.2 ליטר
הספק: 136 כ"ס ב-5,500 סל"ד
מומנט: 23.4 קג"מ ב-1,750 סל"ד
תמסורת: 6 הילוכים כפולת מצמד, הנעה קדמית
אורך: 439.5 ס"מ
רוחב: 179.5 ס"מ
גובה: 163.3 ס"מ
בסיס גלגלים: 267 ס"מ
משקל עצמי: 1,389 ק"ג
נפח תא מטען, שורה 3 מקופלת: 40 ליטר, 330 ליטר
זינוק ל-100 קמ"ש, מהירות מרבית: 8.8 שניות, 192 קמ"ש
אבל זה רכב ללא מנוע!!!
מומנת 12 קג"מ בחשמלי זה פשוט בדיחה במיוחד רכב ל 7(!) נוסעים. מנוע בנזין בסדר אבל למה להחליף גיר מצוין בגיר דפוק מלהתחילה. בנוסף חסכו בדברים שהיו במכוניות לפני 10 שנים כמו כניסה+הנעה ללא מפתח וכו'
מכוניות סיטרואן לא נמכרות בקנדה.
לפני שנים רבות היה לי סיטרואן ID19. עדיין יש לי SM משנת 1972. הוא במצב גרוע ולכן אני אמכור אותו ואתן את הכסף ל-2 הנכדות שלי בשוויץ עבור לימודיהן באוניברסיטה.
14 מיצי. אני בכלל לא מת כי אני גר בטורונטו עם אשתי. לשנינו יש את 3 המכוניות שלנו. אשתי נוהגת בפוקוס. אני נוהג בלינקולן ובנטלי.