חמש שנים אחרי הצגת הקונספט, רכב הפנאי החשמלי של קופרה מגיע סוף כל סוף לכביש. נהגנו בו לראשונה כדי לבדוק האם ההמתנה השתלמה ומה הוא מביא לקטגוריה שהפכה בזמן שחלף לרווית מתחרים מבוססים היטב
בגדול: הטווסקאן הוא דגם חשמלי שני למותג קופרה, אבל הוא הראשון שיגיע לישראל. הוא הוצג לראשונה כקונספט כבר לפני חמש שנים, אבל רק כעת מגיע לייצור סדרתי שיתבצע דווקא בסין. מדובר באח נוסף במשפחת דגמי הפנאי החשמליים של פולקסווגן הכוללת את ID4, סקודה אניאק ואודי Q4.
השאלה העיקרית היא האם הוא מצליח לשלב את האיכויות הספורטיביות המפורסמות של קופרה במטרה לבדל עצמו בתוך המשפחה, והאם זה יאפשר לו להתמודד בקטגוריה שהפכה בעת האחרונה לרווית מתחרים מכל קצוות הגלובוס.
עיצוב ותא נוסעים: העיצוב החיצוני מרשים עם דמיון ניכר לקונספט התצוגה המרהיב, והוא ללא ספק הנאה ביותר מבין דגמי הקונצרן הגרמני, כנראה גם בקטגוריה. הוא עושה זאת תוך שמירה על מוטיבים מוכרים של קופרה כמו יחידות תאורה חדות מלפנים וגימורי נחושת לחישוקים, וגם יעיל בחיתוך האוויר עם מקדם גרר (0.26) זהה לפולקסווגן ID.5.
סביבת הנהג מקורית ומרשימה במבט ראשון. הקונסולה המרכזית ייחודית, במרכזה קורה מוגבהת ומאחוריה תאי אחסון גדולים. מסך המגע גדול ("15) ואיכותי, אבל הוא אחראי על תפעול כלל מערכות הרכב וזה מסורבל וגוזל תשומת לב מיותרת, בעיקר בזמן נהיגה.
כך גם במקרה של סוללת מתגי המגע לבקרת האקלים ולמערכת השמע שאינם נוחים לשימוש או מתגי השליטה מגלגל ההגה שנלחצו באקראי אינספור פעמים מבלי שהתכוונו לכך. לוח המחוונים הדיגיטלי קטן מדי ("5.3), אך תצוגת נתונים עילית בשילוב מציאות רבודה מחפה על כך.
למרות שימוש נרחב בגווני נחושת ובטקסטורות ייחודיות, איכות החומרים פשוטה במפתיע, עם לא מעט משטחי פלסטיק נוקשים. המושבים מלפנים מציעים נוחות ותמיכה טובים מאוד, ותנוחת נהיגה גבוהה עם שדה ראיה טוב לפנים, אבל פחות לאחור.
הממדים דומים לאחיו בקונצרן הגרמני (464 ס"מ לאורך, 276.5 ס"מ בבסיס הגלגלים) ולכן מרחב המחיה ליושבים מאחור נדיב. בעיקר לרגליים, פחות לראש המוקרב על מזבח עיצוב האחוריים. תא המטען מאחור שימושי (540 ליטר) אבל בדומה לשאר דגמי החשמליות של פולקסווגן אין תא נוסף מלפנים.
מערך הבטיחות כולל בלימה אוטונומית, שמירת נתיב (עם מעבר נתיב אוטומטי), בקרת שיוט אדפטיבית (עם קישוריות לרכבים אחרים בלמידת תנאי הדרך) והתרעת שטח מת כולל על פתיחת דלת.
מנוע וביצועים: הטווסקאן יוצע עם שתי מערכות הנעה. עם מנוע בודד מאחור (286 כ"ס) או עם מנוע נוסף מלפנים (110 כ"ס) והנעה כפולה עם 340 כ"ס כמו ברכבי המבחן בהם נהגנו. הביצועים טובים הודות להורדת כוח יעילה לאספלט, אך אין כאן את תחושת השיגור המוכרת מחשמליות-ביצועים. עם 5.5 שניות ל-100 קמ"ש קיה EV6 וטסלה מודל Y כפולות הנעה יהיו מהירות יותר.
לבלימה הרגנרטיבית שלוש רמות עוצמה הנשלטות באמצעות מנופים מאחורי ההגה, אך גם המצב העוצמתי ביותר לא מאפשר נהיגה "בדוושה אחת". יש גם מצב אוטומטי המתאים את הבלימה למשתמשי הדרך באמצעות נתונים מהרדאר.
סוללת 82 קוט"ש מקנה כ-570 ק"מ של טווח תיאורטי לגרסת ההנעה האחורית או 520 ק"מ להנעה הכפולה, אך תנאי ההשקה לא אפשרו לנו לאמת את הנתונים ולשם כך נמתין למבחן מקומי. טעינה מהירה (135 קילוואט) מאפשרת מילוי מ-10% ל-80% בתוך 28 דקות, כעשר דקות יותר מהחשמליות של יונדאי וקיה.
נוחות והתנהגות: כיול מתלים מוקפד יחסית, בסיוע בולמי זעזועים אדפטיביים, מקנה נוחות נסיעה טובה למדי בכל טווח מהירות, הן בספיגת שיבושים בעיר והן בשמירה על ריסון המרכב בכביש גלי. גם בידוד הרעשים טוב למדי.
מערך המיתלים גם מאפשר עמידות טובה בעומסי פניה וזוויות גלגול צנועות, עם תחושה חדה ומדויקת יותר מאחיו לפלטפורמה, ועדיין הוא לא מרגיש ספורטיבי כפי שניתן היה לצפות מחטיבת הביצועים הספרדית עם הגה חסר משוב ועם בלמים (תוף מאחור) שסובלים מתחושה מלאכותית.
סיכום: הטווסקאן הוא רכב פנאי חשמלי מרשים, עם יתרונות משמעותיים בעיצוב החיצוני הייחודי ובסביבת הנהג המקורית ללא פגיעה משמעותית בשימושיות המשפחתית. גם איכויות הנסיעה טובות והיכולת הדינמית גבוהה משל אחיו לקונצרן הגרמני, אם כי הן לא כפי שהיינו מצפים ורוצים לקבל מחטיבת הביצועים הספרדית.
מצד שני, לרבים מספיקה רק התדמית הספורטיבית, כפי שהוכיחו חלק ניכר מדגמי קופרה על בנזין שזכו להצלחה רבה. את זה יש לטווסקאן בשפע וזה גם יהיה האס העיקרי בשרוול שלו.
1. לבנטלי 2007 העתידי שלי עם V12 וטורבו כפול יש תאוצה של 4 שניות והוא משתמש בבנזין. כמובן שזו מכונית מעל וולבו וכל מכונית אחרת. בנטלי שווה לרולס רויס.
אנשים רבים אינם משתמשים במכוניות חשמליות. האנשים האלה מחזיקים ונוהגים במכוניות בנזין.
3 4 5. כולכם צודקים.
הדור הבא של בטריות, כרגע בפיתוח ביפן, יהיה חצי משקל, חצי נפח, וחצי זמן טעינה. זמן טעינה של רבע שעה כבר מתקרב לזמן תדלוק של רכב בנזין. שווה לחכות שנה שנתיים
כמי שעבד בתעשיית הסוללות, אין שום פריצת דרך קרובה. מה שיש הם כתבות יח״צ של יצרני הסוללות המובילים. זה בערך הכי טוב שאפשר להשיג ולהכין סוללה חדשה זה פחות מדע מדויק ויותר לערבב חומרים ולקוות לטוב ביותר.
12 ו-14.
12 הוא שקרן והוא לא מהנדס כי הוא לא יודע על סוללת הנתרן שתשתמש בקרוב ו-8 מתייחס לסוללות האלה.
12 לא יודע על הסוללות לעיל ועל סוללות 18650? התשובה היא שהוא לא יודע.
יש לי הרבה של 18650 סוללות Li-Iom שאני משתמש בהן במכשירי המדידה האלקטרוניים שלי.
דני, תפסיק לתת ציונים וכינויים לכל אחד. אתה הדיוט, אידיוט חסר השכלה פורמלית בתחום הרכב החשמלי והבטריות.
תפסיק לפמפם את המנטרה שלך לגבי סוללת נתרן-יון. ישנם עוד הרבה סוללות בשימוש כמוליתיום ברזל פוספט (LFP), ותחמוצת ניקל מנגן קובלט (NMC) ובפיתוח ושימוש וכל אחת עם היתרונות והחסרונות. ליתיום גופרית(Li-S), סוללות מצב מוצק, וריאציות שונות לליתיום - יון.
לכן, קצת צניעות מצידך לא תזיק ולא תחשוף את הבורות שלך בתחום.
18. אני מוסמך כטכנולוג הנדסאי באלקטרוניקה ומורה לאלקטרוניקה וחשמל בתיכון.
מה האישורים שלך שגורמים לך לדעת על הנושאים שאתה מדבר עליהם?
באילו יחידות נמדדת קרינה? כמה מותר במכונית חשמלית?
הסוללות המשמשות ברכבי חשמל הן מסוג 18650 = Li-Ion ויש לי הרבה מהן שאני משתמש בהן במכשירי המדידה שלי. יש לי גם לא מעט סוללות פולימר שמשומשות במחשבים ניידים.
יש לי מכשיר שמודד קרינות ברכבי חשמל. לאחרונה מדדתי את הקרינות בטסלה 3. מדדתי גם את הקרינה במכוניות הבאות: prius. המכונית החשמלית הראשונה של ב.מ.וו. גם GM בולט.
אנשים משתמשים בשם בתור סוללות במקום מצברים שזה השם הנכון.
הסוללות שציינת אינן בשימוש ברכבי חשמל בגלל העלות שלהן. כרגע משתמשים רק ב-18650 אבל בעתיד הקרוב היצרנים ישתמשו בסוללות Sodium-ion.
לכן יש לי ידע רב לגבי מה שאתה מתאר בתגובתך.
התגובה שלך לאמור למעלה?
אני מקווה שאתה ומשפחתך בסדר בצפון.
אני עדיין מחכה לתשובה ממספר 18. איפה אתה יקירי?
23. אנחנו בבית אידיוט = בוט ללא שם. הבית שלנו ממוקם בטורונטו קנדה. אתה לא יכול להרשות לעצמך ולחלום על בית ענק כזה.