אם כבר הגעתם לשלב של רכישת ביטוח צד ג', כנראה שכבר רכשתם ביטוח חובה – בעוד על הביטוח המקיף החלטתם לוותר. את מחירי ביטוח החובה יכולתם להשוות באתר של משרד האוצר, אך כיצד ניתן לבצע השוואת מחירים לביטוח צד ג'?
ביטוח צד ג' – השוואת מחירים אצל הסוכנים
השיטה הישנה והטובה. סוכני הביטוח הוותיקים מציעים מגוון של פוליסות ביטוח צד ג', שחלקן נמכרות במתכונת זהה גם בחברות הביטוח הישירות. בעת השוואת מחירים אצל סוכני הביטוח חשוב לבדוק את גובה הכיסוי, ולנסות להתמקח על השירותים הנוספים: ביטוח גרירה, רדיו ושמשות. שירותים אלו (במיוחד ביטוח הגרירה) חשובים במיוחד לבעלי רכבים ישנים, ולרוב אלו הלקוחות של ביטוח צד ג'.
ביטוח צד ג' – השוואת מחירים בטלפון
כיום, מרבית הנהגים רוכשים את הביטוח באחת מחברות הביטוח הישירות. גם אם את ביטוח החובה רכשתם אצל סוכן הביטוח השכונתי, תוכלו לרכוש ביטוח צד ג' אצל אחת מהחברות הישירות – ולעיתים תוכלו לחסוך סכומים משמעותיים. מספרי הטלפון של חברות הביטוח מושמעים תדיר בפרסומי הרדיו ומופיעים גם באתרי האינטרנט, וכל שנשאר לכם לעשות זה להרים את הטלפון ולערוך השוואת מחירים לביטוח צד ג'. שימו לב לתנאי הפוליסה שמוצעים לכם, ולגובה הכיסוי – לא תמיד הוא יהיה אחיד.
ביטוח צד ג' – השוואת מחירים באינטרנט
אתרי האינטרנט של חברות הביטוח לא מציגים תמיד את המחירים, וגם אם כן – תהליך קבלת הצעת המחיר הוא ארוך ומורכב. עם זאת, ישנם אתרי אינטרנט רבים המציעים השוואת מחירי ביטוח צד ג' באופן זמין ונוח, ושם תוכלו לערוך השוואה מסודרת של המחירים. שימו לב: לא תמיד המחירים המופיעים באינטרנט הם המחירים אותם תידרשו לשלם. ישנם מבצעים שונים והסדרים לוועדי עובדים שעשויים להוזיל את עלות הפוליסה ושאינם מופיעים באתרי האינטרנט.
מחירי ביטוח צד ג' מושפעים ממאפייני הנהג והרכב, אך הם מושפעים גם מגובה הכיסוי המקסימאלי. כדאי לבדוק היטב מה גובה הכיסוי המוצע, שכן בתאונה עם רכב יקר אתם עלולים למצוא את עצמכם ללא כיסוי מספק.
פורסם לראשונה ב- 20.02.12
למאמר זה התפרסמו 0 תגובות