ביטוח רכב – השוואת מחירים באינטרנט
כצעד ראשון, מומלץ לנסות ולהשיג באינטרנט את מירב המידע אודות השוואת מחירי ביטוח רכב. את מחירי ביטוח החובה מומלץ להשוות באתר של משרד האוצר: האתר מאפשר להזין את פרטי הרכב והנהג ולקבל באופן מיידי את כל הצעות המחיר של חברות הביטוח השונות. לאחר מכן, ניתן לחפש מחשבונים מקוונים המאפשרים קבלת הצעות מחיר לביטוח צד ג' או ביטוח מקיף. שימו לב: ישנם אתרים שעובדים בשיתוף עם חברות הביטוח – ולכן לא יציגו בהכרח את ההצעה הזולה ביותר. לקראת רכישה של ביטוח רכב השוואת מחירים צריכה להיעשות באופן יסודי יותר. לכן, יש לעבור לשלב הבא:
ביטוח רכב – השוואת מחירים טלפונית
לאחר הסקירה באינטרנט, מומלץ לבצע סבב טלפונים לחברות הביטוח הישירות ולבקש הצעות מחיר לביטוח רכב. קבלת הצעת מחיר טלפונית אורכת זמן רב, עד להשלמת כל הפרטים הדרושים על ידי נציג השירות. בעת מסירת הפרטים יש להקפיד על דיוק מרבי – שכן כל חשד לאי אמירת אמת יוכל לשמש כראיה נגדכם בעת תביעת ביטוח. ניתן להתמקח עם נציג השירות, אך לרוב לא ניתן להשיג הנחות. את הצעת המחיר תוכלו להוזיל על ידי ויתור על שירותים כגון ביטוח גרירות, שמשות, רכב חלופי ועוד. אין ממה לחשוש: רכישה טלפונית של ביטוח רכב הינה שיטה ותיקה ובטוחה, אך כמו בכל קניה של ביטוח רכב – השוואת מחירים הינה צעד חשוב.
ביטוח רכב – השוואת מחירים אצל הסוכנים
מלבד החברות הישירות, ניתן לרכוש פוליסות ביטוח גם אצל סוכני הביטוח הותיקים. סוכנים אלו מוכרים פוליסות של חברות הביטוח הגדולות במשק, וגם "גוזרים קופון" לעצמם – ולכן השוואת המחירים עלולה לגלות כי הסוכנים יקרים יותר מהחברות הישירות. מאידך, הסוכנים מעניקים שירות צמוד ויחס אישי למבוטחים כך שישנו יתרון ברכישת ביטוח רכב אצל סוכן. לסיכום: לפני רכישה של ביטוח רכב, השוואת מחירים יעילה מסוגלת לחסוך כסף רב ולאפשר לכם לבחור בפוליסה המתאימה ביותר.
פורסם לראשונה ב- 16.02.12
למאמר זה התפרסמו 2 תגובות