כנראה שביחד אתכם ואתנו, למכונית נכנס גם סמארטפון כלשהו - אנדרואיד או אייפון, קטן או גדול, חדש, חדיש או מחודש. ועכשיו נשאלת השאלה - איפה מעמידים אותו ברכב. מובן שהוא צריך להפריע כמה שפחות בזמן הנסיעה - לא להפריע לראות את הדרך ולא להפריע לתפעול סביבת הנהיגה. מצד שני - שכן יוכל להציג את הדרך באפליקציית הניווט, בלי שנצטרך לאמץ את העיניים ולהניח את תשומת הלב לנהיגה לרגע יקר.
העולם, ובעיקר אתרי המכירות האינטרנטיים הישראלים והבינלאומיים, מלא באביזרים במבנים, תצורות ותפישות שונות שכל מהותם - העמדת הטלפון בקלות ובנוחות מול פני הנהג בתוך המכונית. רמת המחיר של מרבית המוצרים, שמקורם בסין, נמוכה מאוד, והיא נעה לרוב בין פחות מ-3 שקלים כולל משלוח לישראל (תבדקו אותנו) לבין 100-200 שקלים למוצר ממותג או מוקפד במיוחד. אם אנחנו הולכים על מוצרים שמותקנים במקצועיות במעבה הדיפון, ומותאמים לעיצוב הפנימי של הרכב - המחיר יכול להאמיר גם למאות רבות של שקלים ואף יותר מכך.
ננסה לעשות קצת סדר בעומס האפשרויות.
מיתוג ההתקןאפשר לחלק באופן כללי את מעמדי הטלפונים במכונית לחמישה מקורות:
- מעמד מקורי של יצרן הטלפון. יצרני הטלפונים יציעו מחזיקים יקרים מאוד, יחסית לסינים הזולים, אבל הם יותאמו בצורה מדויקת יותר לדגם הסמארטפון, וגם צפויים להיות איכותיים יותר מהמקובל.
- מעמד מקורי של יצרן הרכב, שיגיע עם המכונית החדשה. העניין הזה לא נפוץ בינתיים, ראינו את זה ביונדאי i20 החדשה שמוצעת איתו בעולם, ואנחנו עוד מחכים לראות את הרכיב הזה בהמונים.
- מעמד שיתקינו יבואני הרכב, או מתקינים מקצועיים. התקן כזה יהיה מהיקרים, אבל גם יותאם לעיצוב הפנימי של הרכב. יצוין שלאלו יש לעתים נטייה שלא להחזיק מעמד למרות הכל, ואז ישנה פגיעה מסוימת בעיצוב הפנימי.
- מותג אביזרים מוכר. התפתחות תחום האביזרים הולך ויוצר כמה כוכבי אביזרים והתקנים, שממתגים את עצמם באופן עצמאי. אחת הדוגמאות המעניינות היא ProClip, שמאפשרת התאמה מדויקת של מחזיק ייעודי לטלפון מדגם מסוים להתקן חיבור ייעודי לדגם המכונית.
- מותגים זולים ולא מוכרים. אחרי כל הסיפורים, עיקר המכירות בתחום הוא של מותגים סינים של שקלים בודדים באתרים כמו eBay או DX או AliExpress. לא תמיד האיכות שם תהיה גבוהה, ולעתים ייקח זמן עד שיגיע המוצר מהדואר, אבל הסיכון נמוך.
מעמד מקורי של יצרן הרכב (יונדאי i20). יהיה הכי יציב ועמיד
החיבור לטלפוןמהצד האחד של מעמד הטלפון, נמצא… הטלפון! ישנם ארבעה סוגים עיקריים של הצמדת הטלפון למעמד שלו:
- מלחציים. זהו החיבור הנפוץ. מעין מלחציים מתכווננים מצוידים בזרועות ניתנות לכיול ולהידוק. מצאנו אפילו כאלה שנושאים שני טלפונים במקביל. היתרון - באופן הזה נצמד הטלפון בדיוק רב למחזיק שלו. החיסרון העיקרי - צריך להדק אותם בכל פעם מחדש.
- קליפס. מכירים קליפס לשיער? קליפס דומה, שמותאם לממדים של טלפון חכם, מאפשרים הצמדה מהירה ופשוטה הרבה יותר למעמד. החסרון במקרה זה, הקליפסים נוטים לאחוז טוב פחות את הטלפון, דבר שאפשר להרגיש בעיקולים…
- מסגרת קבועה. יצרני סמארטפונים בעיקר, אבל לא רק, מתאימים התקן ייעודי לטלפון מדגם מסוים. באופן הזה קל יותר להכניס ולהוציא את הטלפון. כדאי לזכור שבדרך כלל ההתקנים הללו מותאמים לטלפון נטול כיסוי
- מדבקת מגנט. אחד מסוגי ההתקנים המוערכים כולל חיבור מגנטי בין הטלפון ובין ההתקן שלו במכונית. כדי לאפשר את זה, נדרשת הדבקה של מדבקת מגנט בגב הטלפון, או בגב הכיסוי שלו. מדבקה-מגנט טובה יכולה להיצמד להתקן גם דרך כיסוי גומי או פלסטיק. היתרון הגדול נמצא כמובן בקלילות של חיבור הטלפון להתקן - מצמידים וזהו. חיסרון? רק אם המגנט לא מספיק חזק, אזי הוא פחות מהודק למקומו.
מעמד מגנטי. יכול להיות טוב, אבל צריך להיות מספיק חזק
מיקום ההתקןלאן במכונית מצמידים את הטלפון? מתברר שכמעט כל זיז ומשטח, רכיב נייח או נייד בתא הנוסעים, משך את תשומת ליבו של איזשהו פטנטולוג ואפשר למצוא התקן לסמארטפון על כל אחד מהם. קבלו את המיקומים העיקריים שבהם אפשר להיעזר כדי לשאת את הטלפון בתא הנוסעים.
הכי נפוצים: תראו לנו מכונית אחת שלא נהנתה בשלב זה או אחר בחייה מעיגול חצי-שקוף על השמשה, אנדרטה לזכרה של פומפה שהחזיקה טלפון סלולרי. הפומפה הזאת היא הפתרון הנפוץ והמוכר ביותר, אבל לא בהכרח הטוב ביותר. השמשה מזמינה את הפתרון הזה, אבל הוא נוטה להסתיר לנהג את הדרך (הי, יש שם שמשה). נוסף על כך, לפומפות ישנה נטייה להזדקן בטרם עת, בשל השמש הישראלית הקופחת על הפלסטיק. הפתרון הנפוץ השני הוא אחד מפתחי המזגן - ממש כמו מחמם/מקרר המשקאות שמותקן שם. היתרון הוא שמדובר ברשת התקנה נוחה וזמינה, וגם שבקיץ אפשר למנוע כך את התחממות הטלפון. החסרונות - כך מצטמצם שטח מיזוג יקר וגם, שבחורף אנחנו לא באמת רוצים לחמם את הטלפון...
הכי מקוריים: המוזיקה בתוך הסמארטפון מייתרת את הצורך בדיסקים, נכון? לכן אפשר להתמוגג מהמקוריות שבשימוש בחרך הדיסקים כדי לייצב באמצעותו מחזיק ייעודי ויציב לטלפון סלולרי. פתרון מקורי נוסף הוא המשטח הדביק, שהיה פופולרי לפני שנים ספורות. יתרונו הגדול באפשרות להצמיד טלפון לתא הנוסעים בקלילות ובאופן די יציב. החסרון - בדרך כלל לא נוכל להעמיד את הטלפון כך שיהיה קריא במיוחד.
הכי יציבים: נראה שפתרונות העיגון הכי יציבים שאפשר הם - או התקני הסמארטפונים המקוריים שמתחילים להיות מוצעים בידי יצרני הרכב, או אלו שחברות התקנה או יבואנים מתקינים על גבי או בתוך הדיפונים. חסרונות ההתקנים הללו - הם יקרים, משאירים שרידי התקנה לדראון עולם, ואם ייפגעו מברך נמרצת או תיק שנמשך בכוח בתוך המכונית, הם עלולים להיעקר ממקומם, וזה לא נראה טוב. היתרונות: אלו האופנים המוצקים והיציבים ביותר להציב את הסמארטפון במכונית.
מעמד מקומי של יבואן הרכב (צ'מפיון מוטורס - אודי). קרוב באיכותו ועמידותו למקוריהכי הזויים: מדהים כמה פתרונות בלתי שגרתיים ניתנו כדי להציב סמארטפון במכונית, אם כי אנחנו לא היינו מציבים אותם במכונית שלנו: בתוך שקע הטעינה (נגיש ומאפשר טעינה, אבל צפוי להרוס את השקע במוקדם או במאוחר), על ההגה (קרוב לאצבעות הנהג, אבל מסתיר את לוח המחוונים ופוגע בתפעול ההגה), מתלה בסגנון קולב על המראה הפנימית (נו, ואיך נראה את הדרך?), התקן קבוע שמתברג אל המראה הפנימית (כנ"ל, וגם מפרק המראה לא יחזיק מעמד, מן הסתם) וגם - בתוך מחזיק כוסות. נו, טוב.
למאמר זה התפרסמו 2 תגובות