דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

5 טעויות נפוצות בקניית רכב יד שניה

Getting your Trinity Audio player ready...

אנחנו מתייעצים עם חברים, קוראים מידע ברשת, מחפשים קצת בפייסבוק ובסוף מגיעים למפגש עם המכונית המיוחלת. אבל רגע לפני שסוגרים עסקה, יש כמה מוקשים שצריך להיזהר מהם - כפי שמסביר גיא ברבון, מנכ"ל כלמוביל טרייד אין: "אנחנו מזהים דפוסים מסוימים שחוזרים על עצמם אצל הלקוחות, ויכולים להכשיל אותם בדרך לקניית הרכב. ישנם לקוחות שממהרים לסגור עניין, חוששים מעודף מידע ונגררים לרכוש רכב על פי הטרנדים ברחוב - ולא תמיד בוחרים את הרכב שבאמת מתאים להם. חשוב להציף את המידע הזה כדי שהקניה תיעשה בצורה מסודרת, על מנת שנוכל באמת ליהנות מהרכב בשנים הקרובות".

אז אלה הן כמה מהטעויות הנפוצות של רוכשי רכב:

1. לא מתאימים את הרכב לצרכים

כמה פעמים יצא לכם לראות משפחה צעירה שמנסה להכניס מושבי בטיחות למכונית קטנה? התאמת הרכב לצרכים היא שלב קריטי בדרך לקניה נכונה. ולא מדובר רק בענייני הגודל: אם אנחנו נוסעים בעיקר בעיר, אולי עדיף שנוותר על רכב גדול עם מנוע חזק ובמקומו נבחר ברכב קומפקטי עם מנוע קטן וחסכוני, אשר יקל עלינו למצוא חניה ולנסוע בפקקים של העיר; אם אנחנו בסך הכל נוסעים מעט, למשל 10,000 ק"מ בשנה, אין סיבה לשלם יותר עבור רכב היברידי - שכן החסכון בדלק משמעותי בעיקר למי שנסיעותיו מרובות ובפרט בינעירוניות; ואם התקציב נמוך, חבל להתעקש על רכב יוקרתי וישן - ובמקומו עדיף לקחת מכונית משפחתית שתהיה חדשה בכמה שנים.

"ספרו ליועצי הרכב  מה אתם עושים עם הרכב ביומיום, שתפו אותם בצרכים", מציע גיא. "הניסיון שלהם מאפשר התאמה מדויקת של סוג המכונית לצרכים שלכם".

כלמוביל טרייד אין

2. לא מבצעים נסיעת מבחן

ישנן מכוניות שבמבט ראשוני נראות לנו מתאימות, אך לאחר שננהג בהן נוכל לדעת הרבה יותר על ההתאמה שלהן עבורנו. נוחות הנסיעה היא כמובן עניין סובייקטיבי שנצטרך לבדוק, ובמהלך נסיעת המבחן נוכל ללמוד גם על תפקוד המנוע ותיבת ההילוכים, נבדוק אם הכסא מתאים למימדי גופנו, נבחן את שדה הראיה של הרכב, את רמת בידוד הרעשים ואפילו את נגישות המתגים והכפתורים השונים.

בנושא זה קיים יתרון מובנה ברכישת רכב מחברת ליסינג ואף יותר מכך בחברת טרייד אין, בהשוואה לרכישה מאדם פרטי. זאת בזכות המגוון הגדול של סוגי הרכבים השונים שניתן לבצע בהם נסיעת התרשמות, האחת אחרי השניה. הדבר מאפשר השוואה מיידית ואפקטיבית בין סוגים שונים של רכבים, כדי להבין האם הרכב הזה אכן עונה לצרכים שהגדרנו.   

 

3. מסתכלים רק על שורת המחיר

אין ספק שמחיר הרכב הוא שיקול מהותי, והרבה פעמים הוא זה שיגדיר את סוג המכונית שנחפש. אבל לעיתים רכישת רכב זול עלולה להתברר כהוצאה גדולה בהמשך הדרך. חשוב לקחת בחשבון את כלל ההוצאות שעשויות להיות לנו במהלך החיים עם הרכב: כך, למשל, רכב עם קילומטראז' גבוה במיוחד, עלול לעלות לנו ביוקר בסעיף הוצאות האחזקה והתיקונים. "קיימת חשיבות גם לסוג המוכר מולו אנו מתנהלים", מסביר גיא. "אם קנינו בזול ממוכר לא אמין ולא בדקנו היטב את הרכב, אנחנו עלולים לגלות הפתעות לא נעימות בהמשך הדרך. חשוב לבדוק גם את עלויות הדלק והביטוח שצפויות לנו - זה יכול להתגלות כסכום משמעותי".

כלמוביל טרייד אין

4. לא בודקים את היסטוריית הטיפולים

עוד לפני הבדיקה במכון, מבט מקיף על היסטוריית הטיפולים יכול ללמד אותנו לא מעט על עברו של הרכב. למשל, אם הרכב לא טופל באופן סדיר, נעדיף לבחור ברכב אחר שטופל בקפידה; אם הרכב עבר החלפה או שיפוץ של חלקים משמעותיים כמו מנוע או תיבת הילוכים, מומלץ מאוד לוודא מהי סיבת התיקון, את איכותו ועל ידי מי הוא בוצע; החלפות של חלקי פח משמעותיים עשויות להעיד על תאונה בעבר. זה בדיוק המקום לוודא מול המוכר מה קרה, טרם לקיחת הרכב לבדיקה. 

ברכישת רכב מאדם פרטי, כדאי לוודא שמקבלים היסטוריה מלאה גם אם הרכב טופל ביותר ממוסך אחד. "כשרוכשים בחברה מסודרת זה יותר פשוט", אומר גיא. "כחלק מהשקיפות בחברות מסודרות, הלקוח מקבל את היסטוריית הטיפולים של הרכב ואת כל המידע הרלוונטי". 

"החוק למכירת רכב משומש מחייב למסור את כלל המידע הקיים לגבי הרכב, כאשר בטופס מופיעה זהות הבעלים הקודמים, מספר הידיים שעבר הרכב, הקילומטראז' שעבר הרכב והפגיעות שהיו לרכב בעבר. בחברות מסודרות מקבלים את הטופס באופן אוטומטי בכל קניה של רכב - וזה מוסיף שקט נפשי לרוכש, ביודעו שהחברה מתחייבת בכתב באופן מוצהר על כל הפרטים החשובים לגבי הרכב".

כלמוביל טרייד אין

5. מוותרים על בדיקה במכון

כאן מגיעה נקודה שלקוחות רבים נכשלים בה. אחרי מציאת הרכב, המו"מ על המחיר והעיון בהיסטוריית הטיפולים, ישנם רבים שמעדיפים לחסוך כמה מאות שקלים ולוותר על הבדיקה במכון. צריך לדעת שבדיקה במכון מורשה יכולה לחסוך לא מעט כסף ועוגמת נפש: היא תספר לכם אם הרכב עבר תאונות, אם המנוע במצב תקין ואם ישנו בלאי שדורש החלפה - למשל בצמיגים, בבולמי הזעזועים ועוד. 

זה בוודאי נכון ברכישה מאדם פרטי, אך גם אם החלטתם לרכוש מחברת טרייד אין או ליסינג וראיתם טופס בדיקה של הרכב, מומלץ בכל זאת לקחת את הרכב לבדיקה מטעמכם. רצוי לקבל חוות דעת נוספת, לוודא שאכן הרכב תקין ולא נדרשות הוצאות שלא נלקחו בחשבון. בנוסף, מכון הבדיקה מעניק אחריות על התוצאות רק כלפי הגורם שהזמין את הבדיקה.

פורסם לראשונה ב- 26.02.19

למאמר זה התפרסמו 11 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו

הוספת תגובה

תגובות

תגובות לכתבה

צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה