כ-2,500 משתתפים, מלמעלה מ-30 מדינות, יגיעו לארץ בסוף חודש אוקטובר לועידת ראש הממשלה לתחבורה חכמה. בין המשתתפים - בכירים בלמבורגיני, פורשה, פולקסווגן ועוד
מאת: רן סגל
פורסם 12.08.18

הכנס הבינלאומי השישי לתחליפי דלקים ותחבורה חכמה יצא לדרך ב-29 באוקטובר ויערך כמו בשנים קודמות בתיאטרון הבימה בתל-אביב. בכנס ישתתפו בכירים מתעשיית הרכב העולמית, ההייטק והסטארט-אפ, נציגי אקדמיה, משרדי ממשלה ועוד. הועידה הוקמה בשנת 2011 בשיתוף פעולה בין 10 משרדי ממשלה (אוצר, תחבורה, כלכלה, מדע, חקלאות, הגנת הסביבה, אנרגיה, ביטחון, החוץ ומשרד ראש הממשלה).

הועידה עוסקת בנושאי מדיניות ויוזמות בתחומי תחליפי דלקים, שיתופי פעולה בין-לאומיים וביסוס מעמדה של ישראל בתחום זה. בנוסף לכך יעסקו בכנס השנה גם בתחומי מהפכת התחבורה החכמה, תחבורה שיתופית, נהיגה אוטונומית, ניידות חשמלית וסייבר בתחבורה.
במהלך הועידה תוצג ברחבת הבימה תערוכת מיזמים של קהילת EcoMotion, שהוקמה על ידי התוכנית הלאומית לתחליפי דלקים ותחבורה חכמה והמכון הישראלי לחדשנות.
הועידה כאמור מתקיימת במתכונת בין-לאומית ומשתתפים בה אנשי אקדמיה ומחקר ובכירים מתעשיית הרכב העולמית. בין הבכירים שאישרו את הגעתם השנה ניתן למנות את סטפנו דומינקלי - מנכ"ל ביצרנית הרכב Lamborghini; פאדמסרי ווריור - מנכ"לית חברת NIO; אולה הארמס - מנכ"ל חברת MOIA מבית קונצרן פולקסווגן; דינש פאליוול - נשיא ומנכ"ל חברת Harman; דיוויד ווירניק - נשיא חברת NNG; כריסטופר ברוגהרדט - מנכ"ל חברת ChargePoint באירופה; מייקל טארייד - מנכ"ל Hertz העולמית; פיליפ ואן-האגן – חבר מועצת המנהלים של Porsche ועוד.

במהלך הכנס יוצגו הזוכים בפרס ראש הממשלה לחדשנות בתחום תחליפי דלקים ותחבורה חכמה, על שם אריק ושילה סמסון. הפרס בשווי של מיליון דולר הינו הפרס הכספי הגדול ביותר בעולם לחדשנות בתחום האנרגיה החלופית בסקטור התחבורה. הפרס יוענק בגין חדשנות מדעית וטכנולוגית פורצת דרך בתחום המחקר והפיתוח של טכנולוגיות בתחום אנרגיה חלופית המקטינות את השימוש העולמי בנפט בתחבורה.
.jpg)
ד"ר ענת בונשטיין, ראש מנהלת תחליפי דלקים ותחבורה חכמה במשרד ראש הממשלה, אמרה: "הועידה השישית של ראש הממשלה בנושא תחבורה חכמה תתמקד השנה בכל הקשור להטמעה של טכנולוגיה וקונספטים חדשניים. עברנו את שלב "דיבורי החזון" וכעת אנו מציגים את המקום המוביל של ישראל בכל הקשור לחדשנות ומדיניות הטמעה. הועידה לא רק תציג את הסטטוס העכשווי בעולם התחבורה החכמה, אלא לא פחות גם תעסוק בעתיד הקרוב בכל התחומים: מרכב מקושר ועד הרכב האוטונומי. מטרת הועידה היא למצב את ישראל כמפגש של מקבלי ההחלטות מהבכירים בתעשיית הרכב והתחבורה הבינלאומיים, והיא תספק הצצה למהפכה ולשינוי הדינמי שעובר התחום. התעניינות העולמית בוועידה השישית מחזקת את מקומה של ישראל כמשתתפת פעילה בשינוי העולמי בתחום בתחבורה החכמה ותחליפי הדלקים".
למאמר זה התפרסמו 2 תגובות