דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

אלה הרכבים החסכוניים והבזבזניים בישראל

Getting your Trinity Audio player ready...


בזמן שמחירי הדלק מטפסים, נבלמים לרגע באמצעות הפחתות מיסוי זמניות ואז מטפסים שוב, הביקוש לרכבים חשמליים נמצא בגרף עליה מתמיד. אלא שהרכב החשמלי הוא עדיין לא פתרון שמתאים לכל נהג - בין אם בשל האפשרות להתקין עמדת טעינה ביתית, בין אם בשל ההיצע המצומצם (עדיין) של הדגמים החשמליים ובין אם בשל זמני המתנה ארוכים לרבים מהדגמים. לכן, שאלת החסכון בדלק עדיין מטרידה ישראלים רבים, והחסכון בדלק עדיין ניצב בראש רשימת הדרישות של רוכשי הרכב.

תדלוק
באמצעות קטלוג הרכב של iCar מצאנו את 10 הרכבים החדשים החסכוניים ביותר עד לתקציב של 150 אלף שקלים, וגם את ה-10 הבזבזניים ביותר באותה מסגרת תקציב. נציין כי הגבלת התקציב לא שינתה באופן מהותי את רשימת הדגמים החסכוניים ביותר, שכן מרביתם נמכרים במחירים יחסית נמוכים, אך כן הוציאה מהמשוואה כמה מרכבי הפנאי היקרים והבזבזניים יותר שמוצעים כיום למכירה.

כל הנתונים המוצגים כאן הם נתוני היצרן, כפי שנמדדו בתנאי מעבדה. בתנאי אמת צריכת הדלק צפויה להיות פחות חסכונית, בהתאם לסגנון הנהיגה. נציין גם כי השארנו בצד את רכבי הדיזל המעטים, שכן התנודות התכופות במחירי הסולר - לא רק מחודש לחודש אלא גם מתחנה לתחנה - מקשה על חישוב החסכון האמיתי שהם עשויים לייצר.

10 הרכבים החסכוניים בישראל (עד 150 אלף שקל)

בצמרת הרשימה ניצבת טויוטה יאריס, המכונית החסכונית ביותר בישראל - שנהנית לא רק מיחידת הנעה היברידית יעילה, אלא גם ממימדים קטנים יחסית וממשקל עצמי נמוך. אמנם, בשל בעיות המלאי לא ניתן כרגע להזמין את היאריס, אך אחותה הג'יפונית יאריס קרוס זמינה לרכישה, וגם היא נהנית מצריכת דלק מצוינת שמספיקה לה כדי לזכות במקום השלישי.

10 הרכבים החסכוניים בישראל
רכבים היברידיים תופסים את כל ארבעת המקומות הראשונים, שלא במפתיע. אגב, יונדאי קונה היא היחידה שמופיעה בשתי הרשימות כאן, כמובן בגרסאות מנוע שונות. שתי מכוניות מיני קטנות וקלות נמצאות אחריהן, אך במקרה של היונדאי מדובר בגרסה הידנית בלבד, שחסכונית בפער משמעותי מהגרסה הרובוטית. גם שני הדגמים של סוזוקי נהנים מהשילוב בין תיבה ידנית ומשקל עצמי נמוך, בעוד המערכת המיקרו-היברידית לא מייצרת חסכון של ממש.

לעומת זאת, השתיים שסוגרות את הרשימה - פולקסווגן גולף וסקודה אוקטביה - נהנות ממערכת מיקרו-היברידית יעילה יותר, שמאפשרת להן להציג נתוני צריכה עדיפים על פני אלו של סקודה פאביה, פולקסווגן פולו וסיאט איביזה, שלושתן נהנות ממימדים קטנים יותר וממנוע טורבו-בנזין זהה - אך לא מצוידות בחיזוק החשמלי.

טויוטה יאריס והונדה גאז
10 הרכבים הבזבזניים בישראל (עד 150 אלף שקל)

ברשימה הזו השתלבו רכבים מכמה סוגים - כאלה שמצוידים במנועים עתירי ביצועים כמו צ'רי FX או יונדאי קונה, כאלה שמצוידים בהנעה כפולה ומיועדים לשטח - למשל סובארו XV, סוזוקי ג'ימני או דאצ'יה דאסטר וגם כאלה שעדיין משווקים עם מערכות הנעה מיושנות כמו מיצובישי ASX, קיה סלטוס, יונדאי אקסנט או גרסת הבסיס של קיה סטוניק.

אך בזמן שלרכבים משתי הקבוצות הראשונות ניתן לסלוח בקלות יחסית, שכן הם מציעים תמורה ברורה לצריכת הדלק הגבוהה (עבור מי שמעוניין בביצועים או ביכולת השטח), הקבוצה השלישית מתקשה להצדיק את הצריכה הגבוהה.  

10 הרכבים הבזבזניים בישראל

הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב

 

למאמר זה התפרסמו 5 תגובות

יעוץ מקצועי חינם לפני קניית רכב
  • צור קשר בוואטסאפ
  • התקשר אלינו
צור קשר בוואטסאפ חזור למעלה