אלפא רומיאו השיקה אמש את אולם התצוגה החדש שלה בירושלים באירוע חגיגי שאחת מאורחות הכבוד בו הייתה אלפא רומיאו 4C ספיידר, שהחלה להימכר באופן סדיר לאחר מכן.
ה-4C ספיידר שונה מאחותה סגורת הגג בשני דברים עיקריים: הראשון הוא כמובן הגג, שמתנתק ידנית (בצורה די מסורבלת) וניתן לאחסון בתא המטען, והשני הוא הפנסים - כאן ויתרה אלפא על פנסי הקרבון פייבר ובחרה בסידור קונבנציונלי יותר של חיפוי שקוף.
ה-4C ספיידר עושה שימוש באותה יחידת הנעה כמו של ה-4C הרגילה. כלומר מנוע ה-1.75 ליטר טורבו-בנזין המוכר של אלפא שמפיק כאן, בדיוק כמו בג'ולייטה תלתן, 240 כ"ס ומומנט מרבי של 35.7 קג"מ ומשודך לתיבת הילוכים TCT רובוטית כפולת מצמדים עם שישה הילוכים. ההבדל הוא כמובן במשקל, ועם 940 ק"ג בסך הכל מתקבל יחס של 4 ק"ג בלבד לכל כ"ס. כך מצליחה ה-4C להפיק מהמנוע הצנום ביצועים מטמטמים לחלוטין של ולעצור את השעון על 4.5 שניות כאשר על השעון מופיעים מאה קמ"ש.
אלפא רומיאו 4C. מציגה ביצועים מטמטמיםמיקומו המרכזי של המנוע, הגוף שעשוי כולו מסיבי פחמן (לטובת קשיחות ולא רק משקל), וההנעה האחורית מסכמות את המתכון של אחת ממכוניות הספורט הטהורות והמוצלחות ביותר של השנים האחרונות שמצליחות על הדרך גם להוכיח שלא צריך מליוני כוחות סוס כדי להפוך מכונית לכיף אמיתי.
אלפא רומיאו 4C. לא צריך מיליוני כוחות סוס בשביל כיףה-4C ספיידר מקבלת גם גרסה משודרגת של מערכת ה-DNA, בורר מצבי הנהיגה של אלפא. מלבד שלושת המצבים הרגילים - Natural ,Dynamic ו-All Weather, היא מוסיפה גם מצב Race, שבגדול מיועד - כמה לא מפתיע - למסלול מרוצים. במצב זה עוברת ה-4C להתנהגות כמעט נטולת בקרות לחלוטין. בקרת האחיזה מתנתקת ונשארת לשמור רק מאיבודי שליטה מוחלטים, בקרת המשיכה מנוטרלת, תיבת ההילוכים עוברת למצב ידני בלבד ומופעלת גם בקרת השיוט. כדי להגיע למצב זה, צריך להעביר את הבורר למצב D ולהחזיקו שם מספר שניות.
אלפא רומיאו 4C. הגג מתנתק בצורה ידנית ומסורבלתרשימת האבזור של ה-4C לא כוללת דברים מיוחדים, כי כדי לחסוך במשקל צריך גם לחסוך באבזור. הרשימה כוללת פנסי קסנון, חישוקים מושחרים בקוטר 18 אינץ' מלפנים ו-19 אינץ' מאחור, מערכת שמע עם קישוריות בלוטות' ו-USB, לוח מחוונים דיגיטלי וריפודי עוד בשפע מקומות.
אלפא רומיאו 4C. עם הפחתות במשקל, באה גם רשימת אבזור לא מרשימההקאץ' הכי גדול כאן הוא המחיר, שעומד על לא פחות מ-720,000 אלף שקל אקזוטיים למדי. מחיר שקרוב מאוד לכמה מכונות נהיגה שרחוקות מלהיות "פראייריות" בעצמן. כמה דוגמאות שעולות לראש הן ב.מ.וו M4 (שעולה 709 אלף שקל לגרסת קופה או 788 לפתוחה), מרצדס C63 AMG (שעולה 715 אלף שקל), לקסוס RC-F (שעולה 684 אלף שקל) או פורשה בוקסטר, שבגרסת הבסיס עולה 535 אלף ובסגרה הבכירה עולה רק 13 אלף יותר מהאלפא. גם המרחק מה-4C הסגורה, שעומד על 125 אלף שקל, נראה תמוה למדי בהתחשב בעובדה שבתמורה מקבלים גג רק ודיבורית בלוטות'.
לדגמי אלפא רומיאו בישראל -
אלפא רומיאו
למאמר זה התפרסמו 0 תגובות