על בסיס אודי A4 החדשה תופיע לקראת סוף השנה מכונית הקופה-פרימיום, אודי A5, דור שני. המכונית החדשה צפויה להיות קלה ואתלטית, אבל גם מרווחת ממכונית הדור הנוכחי.
התשובה של ב.מ.וו למכונית הפאר מרצדס S קלאס, היא סדרה 7 החדשה. גרסת העל שלה, ב.מ.וו 760, תגיע לכאן השנה ותתהדר בנחשולים של כוח ומומנט, וגם ברמת התאמה אישית רחבה במיוחד, כיאה למעמד. השמועות הן שמנוע ה-760 יהיה גרסה מוחלשת של מנוע ה-V12 האימתני של רולס רויס.
לא סתם מטפסת מחליפת וולבו S80 בעשירייה לכיוון ה-90. המטרה של היצרן השבדי-סיני היא לשדרג את תדמית היצרן ולפנות לסביבה היוקרתית יותר של סביבת מכוניות הסלון. מעבר למנועים קטנים ויעילים, המכונית צפויה להפגין את רמת הטכנולוגיה ה
מכונית הסאלון של לקסוס מתעדכנת. העיצוב, מבפנים ומבחוץ, מתעדכן ומתחדד וייעשו עוד כמה שינויים ועדכונים סמויים יותר. מערך המנועים אינו צפוי להשתנות.
מכונית המנהלים-פרימיום של מרצדס, C קלאס, זכתה בתערוכת פרנקפורט לגרסת הקופה, עם הבטחה שזוהי ה-C הספורטיבית בהיסטוריה. היא תתחרה בב.מ.וו סדרה 4 ובאודי A5 (ע"ע) כבר בשבועות הקרובים. גרסאות AMG האדירות צפויות סביב מאי-יוני.
הדור הבא למי שתטען לכתר מכונית הסאלון הטובה בעולם יצטייד בכל מה שנדרש למערכה: מערכת נהיגה אוטונומית מתקדמת, מנועי שישה צילינדרים חדשים (בתצורת I ולא V), ובעיצוב קמור בסגנון ה-C קלאס, וגם ה-S קלאס החדשות. היא צפויה להיחשף בתערוכת דטרויט, החודש (ינואר).
המתחרים המוגדרים של קדילאק CT6 הם רכבי הסאלון הגרמניים (ב.מ.וו סדרה 5, מרצדס E קלאס), אבל הפעם נראה שהאמריקאים החליטו לעשות זאת בדרך שלהם. ה-CT6 גדולה מאוד, מוחצנת ועתירה באביזרים ומערכות בקבינת הפינוקים, אבל מבטיחה להצטיין גם בפנים הדינאמיים.
ספורט ופתוחות
אודי R8יצרן מכוניות העל האיטלקי, למבורגיני, אינו מציע את המכוניות שלו בישראל? אין בעיה. מכונית העל אודי R8 דור שני (כמו הדור הראשון) מבוססת על מכונית של למבורגיני. במקרה זה - הורקאן. המכונית מציעה מנוע מרכזי בתצורת מירוצים, V10, וביצועים שגם כן מגיעים משם. גרסת העל מגיעה למאה קמ"ש ב-2.7 שניות בלבד. וכן, בשבועות הקרובים תוכלו לרכוש אותה בישראל, ואפילו בזול יותר מכפי שהייתם משלמים על למבורגיני.
מתי בישראל: בינואר-פברואר
אודי +S8
גרסת העל של מכונית הפאר, אודי A8, היא הגרסה המשופרת של ה-S8 הספורטיבית וקוראים לה בפשטות, S8 פלוס. לא רק שמנוע ה-S8 (ביטורבו, 4,000 סמ"ק, שמונה צילינדרים) מתחזק בגרסה הזאת לכדי 605 כ"ס (לעומת 520, אהמממ.., בלבד), אלא שבאודי מסירים את מגבלת המהירות האלקטרונית מ-250 קמ"ש, וכך תוכל מכונית הפאר המשודרגת להגיע למהירות סופית רשמית של 305 קמ"ש.
מתי בישראל: במהלך השנה
אופל אדם S
הגמדה המתוקה של אופל צפויה לעלות על מדי ספורט ולקבל את תוספת האות S. האדם הקלה, שקרויה על שם מייסד אופל, תציע מנוע טורבו בנזין בנפח 1,400 סמ"ק שייצר 155 כ"ס. הגיר ידני והמחיר הצפוי - כ-130 אלף שקלים.
מתי בישראל: במהלך 2016
אופל קורסה OPC
חובבי נהיגה מכירים היטב את שילוב האותיות OPC (חטיבת הביצועים של אופל). בגרסת הקורסה הקטנה, הקשוחה והמחודדת, היא תציע מנוע טורבו בנזין קטן וחזק (1,600 סמ"ק, 205 כ"ס), גיר ידני ומרכב שלוש דלתות חטוב. המחיר הצפוי - כ-150 אלף שקלים.
מתי בישראל: במהלך השנה
אסטון מרטין DB11
מכונית ה-GT של אסטון מרטין, DB9, מתחלפת השנה בדור חדש שייקרא DB11. עדיין אין פרטים רשמיים על המכונית, אבל אפשר לומר שהיא תהנה מלא מעט טכנולוגיה לבית מרצדס, וכי הפעם, בשונה מבעבר, המנוע יתוגבר במגדש טורבו.
מתי בישראל: במחצית השנייה
ב.מ.וו M2באנגלית קוראים לזה "פוקט רוקט" ובעברית אנחנו לא מצליחים לסגור את הפה חזרה למשמע שמה. היא קטנה וחמודה ועושה הכל כדי שלא תקראו לה "מותק". איך? עם חזות כסאחיסטית לגמרי ומנוע טורבו דו שלבי עם 370 כ"ס, בערך פי ארבעה מכפי שהיה מספיק לה להתנייד בעיר. במחיר היא בכלל לא קטנה - מ-515 אלף שקלים.
מתי בישראל: בקיץ הקרוב
הונדה NSX
שימו לב שימו לב. אחת הבשורות הגדולות של הונדה, עבור חובבי הנהיגה, היא החזרה לחיים של מכונית העל, הונדה NSX. שנים דובר בה וכעת לא רק שהיא מציאותית לגמרי, אלא שאולי תגיע גם לישראל במהלך השנה. בתפריט - מנוע V6 עם מגדש כפול וגם שלישיית מנועים חשמליים, כלומר, היברידית.
מתי בישראל: אם תגיע - באמצע השנה
הונדה סיוויק טייפ R
קצת יותר ארצית מה-NSX, הונדה סיוויק טייפ R מקרבת את עולם הביצועים והספורט לקהל רחב יותר, כזה שעשוי להתעניין בפולקסווגן גולף R או בפורד פוקוס RS. במהלך השנים נודעה הטייפ R דווקא כמכונית עם מנוע רב תפוקה ללא טורבו; כעת הטורבו נכנס לחיינו בכל זאת, לצד נתונים מרשימים: 310 כ"ס והאצה למאה קמ"ש ב-5.7 שניות.
מתי בישראל: ככל הנראה במהלך השנה
לנד רובר איווק קונברטיבל
איך זה שלא הכנסנו כלי רכב של לנד רובר לפרק רכבי השטח? כיוון שהלנד רובר הזה מציע, לראשונה, גג פתוח. האיווק קונברטיבל מבוסס על דגמי האיווק החדשים, אבל מהמר על זה שאנשים רוצים להוריד את הגג גם בשטח. מחיר הפתיחה הצפוי - כ-480 אלף שקלים.
מתי בישראל: מאי-יוני
לקסוס RC
אהבתם את מכונית הספורט-GT של לקסוס, RC-F? אנחנו אהבנו, ולכן לא נתלונן על כך שמשפחת ה-RC תתרחב השנה עם גרסאות קיצוניות ויקרות פחות. הבסיס יהיה אותו בסיס, אבל אפשר יהיה לקבל אותו עתה עם מנוע טורבו בנזין, 2,000 סמ"ק ו-245 כ"ס בגלגלים האחוריים.
מתי בישראל: אמצע השנה
מיני קבריו
הרבה אופי ורומנטיקה יש ב"מיני" של ב.מ.וו - גם עיצוב הרטרו שמזכיר את הקטנה הגאונית הבריטית בת היובל וגם ההתנהגות המחודדת והמהנה. השנה תוכלו לקבל אותה גם בגרסה הפוטוגנית, בעיקר עם החצי השנה שלכם מול השקיעה...
מתי בישראל: באביב 2016
מרצדס C קלאס קבריו
השנה נראה כאן את גרסת הקופה של מכונית המנהלים-פרימיום, מרצדס C קלאס (ע"ע), אבל בהמשך השנה נפגוש גם את האחות הכי מפונקת - גרסת הקבריו בעלת הגג הנפתח.
מתי בישראל: בספטמבר
מרצדס S קלאס קבריו
אם לשפוט לפי שם הדגם, מרצדס S קלאס קבריו הוא כניסה לנישה חדשה - מכונית פאר בגודל מלא (S קלאס), עם גג נפתח. במציאות, מדובר בגרסה הפתוחה של מכונית הקופה האובר מפוארת, S קלאס קופה (לשעבר CL), שמעתירה על בעלי ממון את כל הפינוקים שרק אפשר לפנק ואת כל ההתאמות האישיות שרק אפשר להתאים - ואז להכפיל הכל שוב.
מתי בישראל: יוני-יולי
מרצדס SLCכחלק משינויי השמות של רבים מדגמי מרצדס, מכונית הרודסטר הספורטיבית הקטנה, SLK, מתעדכנת ומחליפה את שמה ל-SLC. מלבד החלפת השם, עיצוב המכונית יתעדכן מעט, פתיחת הגג החשמלית תתאפשר גם בנסיעה והיצע המנועים יתעדכן.
מתי בישראל: יוני-יולי
סיאט איביזה קופרה
בסיאט קוראים לה "מכונית ספורט לשימוש יומיומי". השנה תגיע לכאן הגרסה המעודכנת של האיביזה הספורטיבית הקטנה. במקום 180 כ"ס יקבלו הלקוחות 192 כ"ס, וכל זה יגיע לצד שדרוגים בתא הנוסעים ובראשם מערכת מולטימדיה שיודעת לדבר טוב יותר עם סמארטפונים.
מתי בישראל: ברבעון הראשון
פיאט 124 ספיידר
זוכרים שפיאט לקחה ממיצובישי את הטנדר טרייטון? אז ממאזדה היא לקחה את לא אחרת מאשר המיאטה המופלאה. לא נתלונן לפגוש אותה שוב בתחפושת אחרת. בפיאט קוראים למכונית הספורט הקטנה והפתוחה, בעלת ההנעה האחורית, "124 ספיידר" והיא מיועדת גם מיועדת להגיע אלינו.
מתי בישראל: רבעון שלישי
פיג'ו 308GTi
גם בלי תוויות ספורטיביות, פיג'ו 308 הנוכחית מפנקת חובבי נהיגה. אבל אם יצליחו יבואני המותג להשיג מחיר נכון, נפגוש השנה גם את גרסת העל הספורטיבית - פיג'ו 308GTi. המתלים מוקשחים, תא הנוסעים מכוון יותר לנהג והמנוע, בנפח 1,600 סמ"ק בסך הכל, מייצר בשתי גרסאותיו 250 ו-270 כ"ס.
מתי בישראל: אם תבוא - במהלך השנה
פרארי F12 TDF
האותיות TDF מייצגות את "טור דה פרנס", אבל לא מירוץ האופניים, אלא מירוצי מכוניות שהתקיימו לפני יובל שנים. גרסת ה-TDF שתגיע לכאן תשא מנוע V12 עם לא פחות מ-780 כ"ס (!), משקל קל יחסית ל-F12 ליסינג ונתון האצה של 7.9 שניות. למאתיים, לא למאה. המחיר: למעלה מ-3 מיליון שקלים.
מתי בישראל: ברבעון הרביעי
פרארי FF
חושקים בפרארי, אבל צריכים מיניוואן? תוכלו לרכוש השנה את הגרסה המעודכנת של ה-FF, הפרארי שמציעה גם מושבים אחוריים. אמנם רק שניים ומותאמים למיניאטורות של בני אדם, אבל מושבים. השם FF, ראשי תיבות של "פרארי ארבע", מרמז לא רק על מספר המושבים, אלא גם על כך ש-660 הסוסים נשלחים לכל ארבעת קצות הרכב. המחיר - כ-2.7 מיליון שקלים.
מתי בישראל: ברבעון השלישי
פרארי 488 GTB ו-488 ספיידר
אפשר לומר שה-488, מחליפת ה-458, היא דגם הבסיס של פרארי. כולה 2.3 מיליון שקלים והיא שלכם. ובכל זאת שילמתם לא מעט, אז תקבלו מנוע V8 מרכזי ששולח לגלגלים האחוריים 670 כ"ס (אפשר בהחלט לקרוא את הנתון שוב). הביצועים: במשך הזמן שלוקח להגיד "פרארי 488", אתם מגיעים מעמידה למאה קמ"ש (שזה יוצא 3 שניות בדיוק).
מתי בישראל: כבר כאן
קדילאק ATS-V
על מכונית המנהלים-פרימיום של קדילאק, ATS, התלוננו בענייני פינוקים ונוחות, אבל בכל הקשור בחדוות נהיגה - הסרנו בפניה את הכובע. השנה יחדדו בקדילאק את העניין עם גרסת העל הסופר-חזקה, שתוספת ה-V האימתנית (מנסיון) הופכת אותה לטיל שמשוגר באמצעות מנוע V6, מגדש כפול, עם לא פחות מ-455 כ"ס.
מתי בישראל: במהלך 2016
קדילאק CTS-V
אם השתפכנו הרגע על ה-455 כ"ס של ה-ATS-V, קבלו את האחות הגדולה והעוד-יותר-אימתנית, קדילאק CTS-V. היא תגיע במהלך השנה לישראל עם מנוע V8 מוגדש על שמייצר (אתם יושבים?) 640 כ"ס.
מתי בישראל: במהלך 2016
שברולט קמארו
לא מעט שברולט קמארו-אים מסתובבות בחוצות ישראל, אבל עד כה מדובר היה באמיצים שהביאו אותן אישית מחו"ל. ממש בקרוב ייחלו מכירות הרכב דרך היבואן הרשמי, UMI. שברולט קמארו תגיע לכאן עם אבזור מכובד, עיצוב אמריקאי אותנטי ולא פחות חשוב, מנוע V6 שמייצר 335 כ"ס.
מתי בישראל: פברואר

לחלק א' של הסדרה:
קטנות ומשפחתיותלחלק ב' של הסדרה:
פנאי ושטחלחלק ג' של הסדרה:
מנהלים, מיניוואנים ומסחריות
למאמר זה התפרסמו 1 תגובות