הכנס השנתי של קהילת EcoMotion יתקיים בתאריכים 10-13 ביוני, זו הפעם השביעית. אקומושן הוא מיזם משותף של המכון הישראלי לחדשנות, התוכנית הלאומית לתחליפי דלקים ותחבורה חכמה במשרד ראש הממשלה ומשרד הכלכלה. בכנס שיתקיים בגני התערוכה ("אקספו תל אביב") צפויים להשתתף יותר מ-1,000 אורחים, חלקם מחברות בין-לאומיות.
כמו בשנים קודמות, גם השנה יוצגו בכנס הפיתוחים הטכנולוגיים האחרונים בתחום התחבורה החכמה. הכנס השנה יתמקד במוכנות לקראת נקודת המפנה הקרובה להטעמת אותן טכנולוגיות חדשניות.
בין הבכירים שישתתפו בכנס ניתן למנות את ביל פורד - יו"ר פורד העולמית, טאקו אסאמי - סגן נשיא ברנו-ניסאן-מיצובישי, בוריס שולקין - סגן נשיא חברת MAGNA, נאצ'ו חימאנס - מנכ"ל BP באירופה ובמזרח התיכון, אנטון סילסרב - ראש תחום ההנדסה ביאנדקס, סקוט קורווין - מנהל תחום עתיד התחבורה בדלויט ועוד רבים אחרים.
בנוסף ישתתפו נציגים של חברות בין-לאומיות כמו Bosch, חברת הביטוח היפנית SOMPO, Magna, SNCF, Deloitte, BP ventures, Lear, Aptiv, Harman וכן יצרני רכב ובהם פולקסווגן, רנו-ניסאן-מיצובישי, מרצדס והונדה.
הירשמו לקבלת עדכונים ומבצעים בעולם הרכב
במהלך הכנס תתקיים תערוכה של כ-130 חברות סטארטאפ ישראליות ובין-לאומיות אשר יציגו את הטכנולוגיות במתחם ניסויים ברחבת הכניסה. אלו חלק מהמוצגים שיופיעו בכנס:
NFT
החברה פיתחה את כלי הטיס החשמלי eVTOL המסוגל להמריא ולנחות אנכית. כלי הטיס מסוגל לנסוע כמו מכונית אך גם לטוס כמו מטוס. במקביל מפתחת החברה מערכת בינה מלאכותית לטיסה אוטונומית.
צפייה בתוכן יוני 2019: כנס אקומושן לתחבורה חכמה
SoftWheel
החברה תציג את הפיתוח החדש לרכבים חשמליים בו כלל רכיבי ההנעה, ובהם בולם הזעזועים, ההיגוי והחישה נמצאים כולם בתוך גלגלי הרכב. טכנולוגיה זו מאפשרת לחסוך נפח ואנרגיה תוך שמירה על חופש עיצובי ליצרני הרכבים.
Yandex
החברה תדגים את טכנולוגיית הרכב האוטונומי שלה עם מכונית המסוגלת לנוע בכבישים ציבוריים וכבר נסעה ברחובות לאס-וגאס ומוסקבה - וכעת היא תיבחן גם בת"א.
צפייה בתוכן יוני 2019: כנס אקומושן לתחבורה חכמה
אורלי דהן, מנכ"לית קהילת אקומושן: "השנה, יותר מתמיד, אנחנו יכולים לראות את הדרך שקהילת EcoMotion עשתה. מקהילה קטנה עם מספר יזמים ישראלים הפכנו לקהילה גדולה ובינלאומית שמצליחה להביא ליצירת שיתופי פעולה והסכמים משמעותיים בתחום. מנגד, גם היום אנו לא באמת רואים את המבנה הסופי של התעשייה. בדיוק כמו שבשנת 2000, למרות הצלחת חברות טכנולוגיה, אף אחד לא חזה את עליית פייסבוק, המסך ללא המקשים והשירותים הדיגיטליים שיש היום. השנה אנחנו מתקרבים לנקודת האל חזור עבור תעשיית הרכב הישראלית. אנחנו קרובים מאוד לקצור את הפירות עליהם עמלנו כקהילה ולהפוך את ישראל לשותפה אמיתית בעולם התחבורה החכמה הבינלאומי".