זה נכון, כנראה. הפעלה של מערכת המיזוג מסייעת בשימון כל הפינות שלה, ובשימור האטימה. אם לא נפעיל את המערכת במהלך כל החורף, המיזוג עשוי לאבד מהאפקטיביות שלו ואפילו להזדקק לטיפול.
הפוך על הפוך, יש מי שאומר שמכונית פתוחה אינה מתאימה לנו: פקק בלחות התל אביבית של יולי אינו מפנק במיוחד עם הגג מופשל. ובכל זאת, לא כל החיים הם פקק בתל אביב - וכשיש פקק לח אפשר לסגור את הגג וליהנות מהמיזוג והבידוד הטוב במרבית המכוניות הפתוחות. אבל כשלא חם - גם תוך כדי תנועה ואפילו בלילות הקיץ, אזי אפשר ליהנות מאוד מנסיעה באוויר הפתוח. אגב, מכוניות פתוחות מודרניות מתאימות לא רק לישראל ולחום אלא גם לקור עז - עם מערכות חימום שונות למושבים, לצוואר ואפילו להגה.
אסור לכבות את המכונית כשהמזגן פועל
כמה וכמה תשובות שמצאנו ברחבי האינטרנט העניקו לנו את התחושה שלא מומלץ לכבות או להתניע את המכונית עם מערכת מיזוג פעילה. בחלק מהמכוניות ישנן מערכות הגנה שמונעות עומסים מיותרים ונזק למנוע, אבל בכל זאת ההמלצה הגורפת היא לכבות את המיזוג מעט לפני שאנחנו מכבים את המכונית, וגם להפעיל אותו רק אחרי שהיא כבר פועלת. לכאן מצטרפת ההמלצה המפורסמת להימנע מהחומרים המסרטנים שמסתובבים במערכת אחרי שהמכונית עומדת בחום העז: לא להפעיל מיד את המזגן, אלא לפתוח את כל החלונות, להפעיל את האוורור ללא מיזוג, ורק לאחר מספר דקות להפעיל את המיזוג. רק מעט לאחר מכן - גם לסגור את החלונות. כן, החיים מורכבים.
.jpg)
מערכת בקרת אקלים יעילה יותר ממזגן "מכאני"
מערכת בקרת אקלים חוסכת מאתנו את הצורך לשנות את עוצמת המיזוג בהתאם לשינויים בחום של הרכב מבפנים. כלומר, אם נשים לב למזגן 'מכאני' ונתפעל אותו בהתאם לצורך, הרי שהוא לא יהיה יעיל פחות. חוץ מזה, מאחורי פאנל ההפעלה מדובר במערכות דומות.
.jpg)
מיזוג פוגע משמעותית בצריכת הדלק של המכונית
ההגיון אומר הפוך: אפילו בבית מדברים על מזגן של 1 או 2 כ"ס; מזגן של 3-4 כ"ס נחשב חזק במיוחד. המיזוג של הרכב אינו צריך לצנן 120 מ"ר, אלא פחות מעשירית מכך. אז מה זה כבר, בינינו, רבע או חצי כ"ס יחסית למנוע של 120 כ"ס? למרבה הצער, הטענה בכותרת דווקא נכונה. ההתמודדות עם חום המכונית דורש מאמץ גדול מהמיזוג והוא שואב אנרגיה רבה מהמנוע. כמות האנרגיה הנדרשת משתנה, אבל מיזוג עשוי להעלות את צריכת הדלק אפילו בשיעור של 20%!
מיחזור אוויר (סירקולציה) מקרר טוב יותר את הרכב מהכנסת אוויר מבחוץ
בראשית הנסיעה זה לא נכון; חום הכבשן ברכב דורש הכנסה מהירה של אוויר מבחוץ, אפילו אם הוא יימדד ב-40 מעלות. ברם אולם, ברגע שטמפרטורת המכונית הצטננה יותר מהטמפרטורה בחוץ, הרי שלמערכת המיזוג קל יותר לצנן את האוויר הממוחזר בתוך הרכב, מאשר לקלוט כל הזמן מחדש אוויר חם. בהתאם, סירקולציה גם מפחיתה מצריכת הדלק תוך כדי תנועה.

מיתוס בונוס: כדור שחודר לתא דלק של מכונית מפוצץ אותה ומעלה אותה בלהבות
ובכן, אלילי המדור ב-MythBusters (מכסחי המיתוסים) בחנו את העובדה הקולנועית הידועה שהיא יותר להבות מפיצוץ מאשר חום הקיץ, אבל בכל זאת. לאכזבתם הרבה, הכדור חדר את המיכל ולא התפוצץ בכלל. במאים, תחזירו את הכסף!
למאמר זה התפרסמו 1 תגובות