במחצית הראשונה של 2014 נמכרו בישראל לא פחות מ-135,511 מכוניות חדשות, זאת לעומת 111,859 מכוניות בתקופה המקבילה אשתקד - עליה של כ-21%. מרבית יבואני הרכב מתגאים בעליה במכירות ביחס לשנה שעברה, מה שאמנם נכון - אך לא מייצג בהכרח את תמונת המצב העדכנית בשוק.
כאשר השוק כולו גדל ב-21%, אזי רק מי שהעלה את מכירותיו באחוז הגבוה מהצמיחה הכללית של השוק, רשם צמיחה אמיתית ביחס למתחרים. כדי להבין מיהם המותגים שעולים ומי המותגים שיורדים, פילחנו את העוגה הנוכחית של שוק הרכב המקומי וערכנו השוואה לנתונים המקבילים מהחציון הראשון של 2013.
למרבה ההפתעה, גילינו כי מרבית המותגים המשווקים בישראל רשמו דווקא ירידה בחציון הראשון של 2014, ובתוכם כמה מותגים חזקים במיוחד כמו יונדאי, סקודה, פורד, אופל, רנו וניסאן. בין המותגים הצומחים יש את מיצובישי, סובארו ושברולט המפתיעות, ולצידן שמות ותיקים וחזקים כמו טויוטה, מאזדה וסוזוקי.
בשוק רכבי היוקרה מעניין לראות כי השלישיה הגרמנית המובילה (אודי, ב.מ.וו ומרצדס) רשמה ירידה בנתח השוק - כאשר עליה נרשמה אצל לקסוס, וולוו וקדילאק הקטנות יחסית.
המותגים שנתח השוק שלהם גדל:.png)
שברולט טראקס. אחראי לחלק ניכר מהגידול של שברולט / צילום: יצרןהמותגים שנתח השוק שלהם קטן:
מיני קופר החדשה. הגיעה באיחור ולכן לא מתבטאת בנתוני החציון הראשון / צילום: יצרןהערות לטבלה:- כדי לסנן נתוני צמיחה חריגים של מותגים עם מכירות מעטות ("חוק המספרים הקטנים") הוצאו מן הרשימה מותגים שמסרו פחות מ-100 מכוניות באחת מהתקופות שנבדקו.
- הנתונים בטבלה מעוגלים, כך שלמרות שבמקרים של אודי ומרצדס נתח השוק היה זהה בשתי התקופות - המספרים המלאים מצביעים על ירידה בנתח השוק.
- הנתונים בטבלה מודדים את נתח השוק של המותגים השונים, ואין להם קשר ישיר לדירוג המותגים המובילים בישראל - אלא רק לשינויים שבין התקופות, ביחס לשינוי שעבר על מותגים אחרים.
פורסם לראשונה ב- 07.07.14
למאמר זה התפרסמו 3 תגובות